Afbeelding

WTOC verslikt zich in VC Trynwâlden

Nieuws

Oetsen Jansma van VC Trynwâlden (links) ontwijkt een uitgestoken been van Arend Castelein van WTOC. (Foto: Klaas Rozema)

WTOC verslikt zich in VC Trynwâlden

OENTSJERK – Lijstaanvoerder WTOC en nummer vier van de vierde klasse B, VC Trynwâlden, stonden zaterdag tegenover elkaar.

Dat was voor beide clubs dus een geweldige uitdaging. Als WTOC zou verliezen betekende dit dat ze voorlopig koploper af zou zijn ten faveure van VC Trynwâlden. Trynwâlden startte voortvarend. De statisch opererende WTOC-defensie had geen grip op de beweeglijke spitsen van de thuisploeg. Dit wist Trynwâlden niet met een doelpunt te bekronen. De eerste kans was voor WTOC, Arend Castelein zag zijn kopbal in de handen van de doelman verdwijnen.

Het leek of de wedstrijd kantelde, want plots was het WTOC dat de lakens uit deelde. Taede van der Ploeg schoot rakelings over. Grote kansen deden zich echter niet voor en gaandeweg de wedstrijd kreeg Trynwâlden weer meer grip op de wedstrijd. Hachelijke situaties speelden zich af voor het WTOC- doel, maar steeds was er een verdediger die net op tijd Trynwâlden van scoren af kon houden.

Kwamen de Oentsjerkers er al een keer door dan was doelman Geoffrie Hoiting van WTOC de grote sta in de weg. Na vier corners op rij voor Trynwâlden die niets opleverden, leek het er op dat de ruststand met de brilstand gehaald zou worden. Op slag van rust werd een vrije trap op de rand van het stafschopgebied in één keer verzilverd door Hessel Breeuwsma: 1-0.

De tweede helft werd in de miezerige regen afgewerkt. WTOC deed er alles aan om de stand in hun voordeel te doen omslaan. Met veel inzet werd gestreden voor wat ze waard waren. Kansen gaf Trynwâlden nauwelijks weg. WTOC moest alert blijven bij de uitvallen van Trynwâlden om de achterstand niet groter te laten worden, zodat de wedstrijd vroegtijdig beslist zou worden. Aan beide zijden werd er gewisseld met als doel de wedstrijd te kunnen beslissen. Dit pakte voor Trynwâlden het beste uit.

In de eindfase wisten de spelers van Trynwâlden WTOC op de pijnbank te leggen. Catrinus Kingma scoorde 2-0. Luttele minuten later werd het 3-0 door de pas zeventienjarige Franke Hellinga. WTOC legde zich neer bij de nederlaag en kijkt vooruit naar de komende inhaalwedstrijd tegen GSVV (de laatste voor de winterstop) waarin de koppositie weer overgenomen kan worden en WTOC alsnog winterkampioen kan worden.

WTOC-trainer Oane Westra heeft zijn contract met een jaar verlengd. De tweeëndertigjarige trainer uit Gytsjerk is bezig aan zijn tweede seizoen.

De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 10 uur geleden
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen 11 uur geleden
Arjen (zoon van Ciska) en Maaike (dochter van Gretha). Zij hebben samen de opening gedaan in 2004 en zijn beide nu werkzaam binnen het bedrijf. Arjen als verkoper tuinmachines en gereedschappen en Maaike in de weekenden in het Ruiterhuis.
Bosgra Hurdegaryp 20 jaar in nieuwe pand! Algemeen 12 uur geleden
Koningsdag Drachten 2023
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Het organiseren van een geslaagde poolparty Zaken 14 uur geleden
De Grote Kerk
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Algemeen 15 uur geleden
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier.
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier Algemeen 16 uur geleden
Het Oranje Comité Kollum
It giet oan op Keningsdei yn Kollum Algemeen 23 apr, 19:00
Beginnerscursus NN Running Coach; voor iedereen die met plezier wil hardlopen!
Beginnerscursus NN Running Coach voor iedereen die met plezier wil hardlopen! Algemeen 23 apr, 17:00
Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen 23 apr, 14:30
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 23 apr, 12:50
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 23 apr, 11:00
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 23 apr, 09:30