Afbeelding

ONT revancheert zich ten koste van VVI

Nieuws

Na de voorzet van Jacco Tuinstra weet Teake van der Hoek van ONT (geel-zwart tenue) niet te scoren tegen VVI . De bal gaat naast. (Foto: Klaas Rozema)

ONT revancheert zich ten koste van VVI

OPEINDE – Een week eerder zakte ONT collectief door de ondergrens. De revanche daarop was er tegen VVI. Er werd een collectieve prestatie geleverd.

Niet dat ONT goed was, VVI was beter, maar er was wel de discipline die tegen De Wâlde ontbrak. Een rode kaart van VVI hielp ONT uiteindelijk in het zadel. Met de overwinning houdt ONT zicht op de onderkant van de brede middenmoot in de tweede klasse I.

De eerste wapenfeiten nam ONT voor haar rekening. Al in minuut één was er een schot van Egbert Hulziga dat over ging en drie minuten later tikte Teake van der Hoek de bal naast uit een voorzet van Jacco Tuinstra. Daarna liet VVI zien waarom het virtueel maar één puntje minder heeft dan de drie koplopers.

VVI voetbalde een stuk gemakkelijker dan ONT. Gevaar kwam er vooral uit corners, fijn aangesneden door Ronald de Jong. Maar steeds stond ONT-doelman Rory Bruinja op de goede plaats. Achteraf zei de ONT doelman: “Ik had vandaag magneten in mijn handschoenen”. Tegen de verhouding in kwam ONT vlak voor rust op 1-0. VVI verdedigde slecht uit, Oebele Twijnstra pikte de bal op waarna Egbert Hulzinga scoorde. De tweede helft startte voor ONT identiek aan het eerste bedrijf. Binnen drie minuten twee kansjes. In de zevenenvijftigste minuut ontstond de situatie die een rode kaart voor VVI-speler Sido Oosterhof betekende.
Vlak voor het eigen strafschopgebied beging Tuinstra een overtreding op Oosterhof. Die reageerde daar op met een rake trap op de ONT-speler en dat ontging de prima leidende scheidsrechter De Jong uit Groningen niet. VVI moest verder met tien man, maar daar was in het veldspel niets van te merken. Sterker nog, VVI bleef de bovenliggende partij, wat ontbrak was het creëren van echt uitgespeelde kansen. ONT was wat dat betreft een stuk effectiever. Toen de ruimtes bij VVI in de laatste tien minuten wat groter werden profiteerde ONT daarvan.

Zes minuten voor tijd bereikte Van der Hoek invaller Otto Kooi. Die benutte zijn tegenstander als draaipunt en scoorde 2-0. Hans Neuenschwander had daarna voor VVI de aansluittreffer op het hoofd. Maar geheel vrijstaand en drie meter voor het ONT-doel kopte de VVI’er de bal in handen van wie anders dan Bruinja. Van der Hoek zorgde in de laatste minuut voor de ONT slagroom op het toetje. Na een kien passje van Sjoerd Venema scoorde de ONT-aanvaller beheerst. Zonder nog heel veel extra tijd bij te tellen blies De Jong de partij daarna tot een einde. Omdat de ploegen in het onderste gedeelte van de ranglijst vooral verloren, heeft ONT wat meer aansluiting bij de onderkant van de middenmoot.
Zaterdag speelt ONT uit tegen Heerenveense Boys dat drie punten meer heeft dan ONT. Een belangrijk duel en tegelijkertijd ook het laatste duel voor de winterstop. De aanvang van de wedstrijd is 15.00 uur.

Afbeelding
Opnieuw Friese paardenkalender voor kankeronderzoek Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Deel je foto met je favoriete huisdier Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Ben jij de toekomstige Epke Zonderland? Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Kom ook naar de Museumnacht in het Kazemattenmuseum Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Appeldag en streekmarkt bij de Tropische Kas te Beetsterzwaag Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
30 musea open op tweede Museumnacht FRL Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Metaalregio Fryslân start met een metaalmiddag in Burgum Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Twee topnummers tijdens de Jouster Merke draverijen in Joure Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Werkervaringsproject van start in De Kruidhof Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Spectaculaire avond tijdens Museumnacht in Museum de Grutterswinkel te Leeuwarden Algemeen 26 sep., 19:00
Afbeelding
Concert Vocation Grijpskerk staat in het teken Händel Algemeen 26 sep., 17:00
Afbeelding
€ 210 miljoen extra voor isolatie en warmtepompen Algemeen 26 sep., 15:00
Afbeelding
Busje volledig uitgebrand op N361 bij Wetsens 112 26 sep., 14:22