Afbeelding

ONT revancheert zich ten koste van VVI

Nieuws

Na de voorzet van Jacco Tuinstra weet Teake van der Hoek van ONT (geel-zwart tenue) niet te scoren tegen VVI . De bal gaat naast. (Foto: Klaas Rozema)

ONT revancheert zich ten koste van VVI

OPEINDE – Een week eerder zakte ONT collectief door de ondergrens. De revanche daarop was er tegen VVI. Er werd een collectieve prestatie geleverd.

Niet dat ONT goed was, VVI was beter, maar er was wel de discipline die tegen De Wâlde ontbrak. Een rode kaart van VVI hielp ONT uiteindelijk in het zadel. Met de overwinning houdt ONT zicht op de onderkant van de brede middenmoot in de tweede klasse I.

De eerste wapenfeiten nam ONT voor haar rekening. Al in minuut één was er een schot van Egbert Hulziga dat over ging en drie minuten later tikte Teake van der Hoek de bal naast uit een voorzet van Jacco Tuinstra. Daarna liet VVI zien waarom het virtueel maar één puntje minder heeft dan de drie koplopers.

VVI voetbalde een stuk gemakkelijker dan ONT. Gevaar kwam er vooral uit corners, fijn aangesneden door Ronald de Jong. Maar steeds stond ONT-doelman Rory Bruinja op de goede plaats. Achteraf zei de ONT doelman: “Ik had vandaag magneten in mijn handschoenen”. Tegen de verhouding in kwam ONT vlak voor rust op 1-0. VVI verdedigde slecht uit, Oebele Twijnstra pikte de bal op waarna Egbert Hulzinga scoorde. De tweede helft startte voor ONT identiek aan het eerste bedrijf. Binnen drie minuten twee kansjes. In de zevenenvijftigste minuut ontstond de situatie die een rode kaart voor VVI-speler Sido Oosterhof betekende.
Vlak voor het eigen strafschopgebied beging Tuinstra een overtreding op Oosterhof. Die reageerde daar op met een rake trap op de ONT-speler en dat ontging de prima leidende scheidsrechter De Jong uit Groningen niet. VVI moest verder met tien man, maar daar was in het veldspel niets van te merken. Sterker nog, VVI bleef de bovenliggende partij, wat ontbrak was het creëren van echt uitgespeelde kansen. ONT was wat dat betreft een stuk effectiever. Toen de ruimtes bij VVI in de laatste tien minuten wat groter werden profiteerde ONT daarvan.

Zes minuten voor tijd bereikte Van der Hoek invaller Otto Kooi. Die benutte zijn tegenstander als draaipunt en scoorde 2-0. Hans Neuenschwander had daarna voor VVI de aansluittreffer op het hoofd. Maar geheel vrijstaand en drie meter voor het ONT-doel kopte de VVI’er de bal in handen van wie anders dan Bruinja. Van der Hoek zorgde in de laatste minuut voor de ONT slagroom op het toetje. Na een kien passje van Sjoerd Venema scoorde de ONT-aanvaller beheerst. Zonder nog heel veel extra tijd bij te tellen blies De Jong de partij daarna tot een einde. Omdat de ploegen in het onderste gedeelte van de ranglijst vooral verloren, heeft ONT wat meer aansluiting bij de onderkant van de middenmoot.
Zaterdag speelt ONT uit tegen Heerenveense Boys dat drie punten meer heeft dan ONT. Een belangrijk duel en tegelijkertijd ook het laatste duel voor de winterstop. De aanvang van de wedstrijd is 15.00 uur.

Actueel

Leerlingen cbs de Arke leggen stenen bij herdenkingsmonument Paul Kaufman.
(video) Leerlingen cbs de Arke leggen stenen bij herdenkingsmonument Paul Kaufman Algemeen 12 uur geleden
So Fuckin’ Confused
Het Italiaanse So Fuckin' Confused komt 25 april met hun explosieve hardcore punk naar Iduna Algemeen 12 uur geleden
Auto eindigt op ondergrondse container
Auto eindigt op ondergrondse container 112 13 uur geleden
De voormalige Rabobank in Hurdegaryp staat op de nominatie om plaats te maken voor woningbouw.
"Tytsjerksteradiel op koers met nieuwbouw woningen" Algemeen 15 uur geleden
Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 17 uur geleden
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 18 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 19 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 19 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 20 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 21 uur geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 18 apr, 17:02
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 18 apr, 16:03
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 18 apr, 15:00
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 18 apr, 14:12
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 18 apr, 13:12
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen 18 apr, 12:21