Afbeelding

Zwaagwesteinde kansloos tegen VEV’67

Nieuws

Dennis Stienstra (links) heeft moeite met de snelle aanvaller van VEV’67 en pakt hem beet. Auke Westra van Zwaagwesteinde volgt het duel. (Foto: Klaas Rozema)

Zwaagwesteinde kansloos tegen VEV’67

DE WESTEREEN – VV Zwaagwesteinde heeft zaterdag opnieuw een zware nederlaag geleden. Ditmaal was medekoploper en kampioenskandidaat VEV’67 veel te sterk. Op een winderig sportpark ‘De Wieken’ stonden er na negentig minuten duidelijke 1-7 cijfers als eindstand op het scorebord.

Zwaagwesteinde koos ervoor om de eerste helft tegen de felle wind in te spelen. Proberen om de schade beperkt te houden, om zo de tweede helft te kunnen profiteren van het windvoordeel, dat was de opdracht. Maar reeds na drie minuten spelen moest de thuisploeg een eerste tegendoelpunt toestaan, toen Marwin van Wijk de eerste de beste aanval van dichtbij afrondde: 0-1. En na tien minuten verdubbelde diezelfde speler, na een fout achterin bij Zwaagwesteinde, de voorsprong.

Bijna had Van Wijk een minuut later een hattrick gescoord, maar hij schoot net naast het doel van doelman Gerrit Daleman, die de in de warming up geblesseerd geraakte Anko Uitterdijk verving en bij de tegendoelpunten deze middag geen blaam trof. Na twintig minuten lag nummer drie in het netje, opnieuw van dichtbij en ditmaal gescoord door Rense Dijk. Eén minuut later kwam de thuisploeg iets terug in de wedstrijd toen Wytze Pilat zich langs een aantal gastenspelers frommelde en binnenkant paal raak schoot, maar nog voor het half uur stond er een tussenstand van 1-5 op het scorebord. Eerst was het een vrije trap van de zijkant van Vincent de Koning die langs alles en iedereen in de kruising zeilde en even later waaide een voorzet van Joachim Wiegmann achter de verbouwereerde Daleman in het doe
De tweede helft had ook op papier afgedaan kunnen worden, al moet gezegd dat de thuisploeg er nog wel wat van probeerde te maken. Meer dan een schot van Wytze Pilat, met enige moeite gekeerd door doelman Klaas Kleiker, kwam de thuisploeg niet. VEV’67 nam wat gas terug, maar wanneer de gasten aanzetten was het ook direct gevaarlijk. Dit resulteerde nog in twee doelpunten van invallers Marco Soeten en Jeffrey Visser. Aan de andere kant miste René Nauta nog een behoorlijke kans voor de thuisploeg, doelman Kleiker was hem de baas.
In de slotminuut was er nog een persoonlijk succesje voor doelman Daleman toen hij een door hemzelf veroorzaakte strafschop wist te pareren en direct hierna floot arbiter Volders voor het einde.
Zwaagwesteinde was duidelijk een aantal maten te klein voor VEV ’67. Zaterdag wacht de laatste wedstrijd voor de winterstop, opnieuw thuis en ditmaal tegen een ploeg waartegen men zich op voorhand meer kansen toedicht dan zaterdag. De wedstrijd tegen Nijland begint om 14.30 uur.

Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 1 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 2 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 2 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 3 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 3 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 4 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 5 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 6 uur geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 7 uur geleden
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 8 uur geleden
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen 8 uur geleden
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi Algemeen 9 uur geleden
De start van de campagne
Campagne Doortrappen feestelijk van start Algemeen gisteren