ATO Bedrijfstrainingen groeit snel

Nieuws

LEEUWARDEN – ATO Bedrijfstrainingen schreef dit jaar de 3000ste cursist in. “Weer vijfentwintig procent meer dan vorig jaar”, zegt bedrijfseigenaar Johan Folkertsma. ATO realiseerde verleden jaar ook al een bedrijfsgroei van vijfenveertig procent ten opzichte van 2011, het jaar dat Johan en zijn vrouw Tjitske het bedrijf overnamen. “Organisaties uit het hele land weten ons te vinden”, aldus Folkertsma. “Omdat onze cursussen een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben.”

Bij ATO Bedrijfstrainingen volgen werknemers van uiteenlopende sectoren cursussen en bij- of nascholingslessen. Ze halen er diploma’s voor heftruckrijden, hijskraanbesturing, ehbo, bedrijfshulpverlening, VCA of bijvoorbeeld boomzagen. Maar ook certificaten op het gebied van veiligheid, de verplichte nascholing voor beroeps-chauffeurs of om te werken in de petrochemie kunnen worden gehaald bij ATO Bedrijfs-trainingen. “Sollicitatietrainingen verzorgen wij ook. Het cursusaanbod wordt nog elke maand uitgebreid en verbreed”, vertelt Folkertsma.
Alle opleidingen van ATO Bedrijfs-traingen zijn erkend door de officiële belangenorganisaties voor de bouw, de transportsector en de rijopleidingensector; belangrijk in verband met mogelijke subsidies en vergoedingen.

Lekker eten is een vast programma-onderdeel van de cursussen bij ATO Bedrijfstrainingen. “De cursisten ervaren een cursusdag bij ons als een dagje uit”, vertelt Johan Folkertsma. Tjitske Folkertsma treedt op als gastvrouw en vaste prik is een uitgebreide lunch. “Veel werknemers moeten verplicht scholing volgen. Het is belangrijk dat zij met een positief gevoel thuiskomen. Daarom leren wij onze cursisten veel, maar zorgen we ook voor een fijne sfeer.”

Praktijkcursus op maat

Leraren die weten waar ze over praten, staan voor de klas bij ATO Bedrijfstrainingen. “Ik ben zelf examinator voor een twintigtal cursussen en zit dientengevolge zelf geregeld in de schoolbankjes. Ik weet: een boek voorlezende docent irriteert. Bij ons vind je die leraren niet. Al onze dertien docenten zijn vakidioten, meestal zelf nog werkzaam in de praktijk.”

Een slagingspercentage van hoog in de negentig procent en maatwerk zijn eveneens kenmerken van ATO Bedrijfstrainingen. Het docententeam kan snel schakelen. Zit er iemand in de groep die wat meer aandacht nodig heeft, dan wordt er een extra docent bijgeroepen. Heeft een cursist twee cursusdagen nodig in plaats van een, dan kan dat. Heeft hij al veel ervaring, dan ligt de aandacht op de ontbrekende kennis. “Ook voor de minder bedeelden onder ons, qua geestelijke vermogens, hebben wij goede mogelijkheden. We kijken altijd wat mensen wel kunnen en sluiten daarbij aan”, zegt Johan Folkertsma die ook trainingen verzorgt voor de gehandicaptenorganisatie Talant.

Lage kostprijs

Kwalitief hoogstaande cursussen voor relatief lage prijzen realiseert ATO Bedrijfstrainingen door zelf het lesmateriaal te maken en door over een eigen, groot, terrein met oefenmaterieel te beschikken waar volop getraind kan worden.
“Indien gewenst komen wij naar de bedrijven toe”, zegt Johan Folkertsma. Zijn docenten reizen door het hele land. Voor veel bedrijven beheert ATO Bedrijfstrainingen het scholingsbudget, waarmee dit op de Pallasweg 28 in Leeuwarden gevestigde bedrijf het management van grote organisaties ontzorgt. (www.ato-trainingen.nl)

Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 14 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 15 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 15 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 16 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 16 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 17 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 18 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 19 uur geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 20 uur geleden
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 21 uur geleden
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen 21 uur geleden
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi Algemeen 22 uur geleden
De start van de campagne
Campagne Doortrappen feestelijk van start Algemeen 27 mrt, 17:34