Bij spektakel op 't Breed horen Eastermarders met een lot hoe rijk ze deze week werden

Headlines


EASTERMAR – Het dak ging er af, vanavond in Eastermar. Na een uur in de stromende regen voor het podium te hebben gestaan, werd aan het publiek bekend gemaakt wat de prijs per lot was dat Eastermarders wonnen in de Nationale Postcodeloterij: 76.968 euro euro. 

Op nieuwjaarsdag ontvingen de echtparen Tjeerd en Marianne Posthumus en Romke en Sonja de Haan cheques van respectievelijk 8.983.333 en 17.966.667 euro. Vandaag werd de wijkprijs van 26.9 miljoen euro verdeeld. Op 't Breed in Eastermar dreef presentator Gaston Starreveld de spanning op. "Vreugde en verdriet liggen dicht bij elkaar", zei hij echter ook, verwijzend naar de grootste postcodekanjer ooit die op nieuwjaarsdag in het dorp viel en het dodelijk ongeval dat een paar dagen daarvoor in dezelfde plaats plaatsvond. 

Het feest werd live uitgezonden vanuit Herbergh De Parel op RTL 4.  Ruim 1500 bezoekers kwamen er naar toe. Om 16.00 uur trapte de band De Coronas het spektakel af. De sfeer was uitgelaten. De spanning steeg toen Johan de Haan het podium betrad. De zoon van de hoofdprijswinnaars Romke en Sonja de Haan speelt in een band en was door de Postcodeloterij uitgenodigd voor een optreden in zijn dorp. "Onvoorstelbaar", noemde hij het feit dat zijn familie deze week bijna 18 miljoen euro won. "Ik heb drie dagen niet geslapen. Natuurlijk, ik blijf gewoon mezelf, maar je kunt het je niet voorstellen dat je nu alles kan kopen wat je wilt."
Op zijn nieuwe gitaar bracht hij op het plein, dat vol stond met mensen in plastic regencapes, het nummer Stand by Me ten gehore.

Na het applaus brak het moment aan dat de overige potentiële prijswinnaars een vermoeden kregen van wat ze hadden gewonnen. Minstens 11.000 euro bleek dat te zijn. Twee 'belrondes' en een optreden van André Hazes junior verder bleek dit 76.968 euro te zijn. Bij menig Eastermarder sprongen de tranen in de ogen. "Dat had ik niet verwacht", klonk het uit vele monden.

Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 4 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 4 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 5 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 6 uur geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 21 uur geleden
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 22 uur geleden
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 23 uur geleden
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen gisteren
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen gisteren
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen gisteren
Pesten is een onzichtbare pijn die overal kan toeslaan.
Samen streven naar een pestvrije samenleving Algemeen 18 apr, 11:03
'Nifelje mar ta!' gaat door!
'Nifelje mar ta!' yn Dokkum gaat door! Algemeen 18 apr, 10:00
Willem Helfrich neemt u mee op een reis door de geschiedenis van het gevangeniswezen in Friesland.
Lezing: Gevangen in Friesland Algemeen 18 apr, 09:23