Primeur: Burgum Beach met tennis en volleybal

Cultuur

Burgum Events: "We willen dit evenement ook volgende jaren houden"

BURGUM - Evenementenorganisatie Burgum Events organiseert in samenwerking met tennisvereniging De Leechkamp en de BAK op 17 en 18 augustus voor het eerst een beachtennistoernooi en een beachvolleybaltoernooi. De sporters zullen in actie komen in een arena van zand in het centrum van Burgum, op de Markt. Zowel beginners als meer ervaren sporters kunnen meedoen.

Voor Burgum Events is dit toernooi een nieuw initiatief. De organisatie van vier personen maakt zich sterk voor een levendig centrum met veel activiteiten, zoals het nieuwjaarsfeest, de Midzomermarkt en de Burgumer merke, die dit jaar op 15 september wordt gehouden. Omdat beachvolleybal populair is - het duo Sanne Keizer en Madelein Meppelink werd onlangs Europees kampioen - is het organiseren van zo'n toernooi met volleyballers in het zand een sportieve vondst van Burgum Events.

Beachtennis is op vrijdag en beachvolleybal op zaterdag. De wedstrijden worden op drie velden gespeeld. De partijen duren vijftien minuten. Er zijn voorrondes in beide sporten en daarna worden de finales gespeeld en is de prijsuitreiking.

"Voor het beachvolleybal hebben zich al vrij veel deelnemers aangemeld. Er kunnen nog teams bijkomen. De teams bestaan uit vier beachvolleyballers en niet uit twee. Daardoor blijft het spel gemakkelijker toegankelijk voor de spelers. Iedereen kan zich aanmelden", zegt Antal Vellema van de organisatie. Dat kan via www.burgumevents.nl/aanmelden.

Tennisliefhebbers kunnen zich aanmelden voor het beachtennistoernooi. Ook wie niet is aangesloten bij een tennisclub mag meedoen. Sportievelingen buiten Burgum zijn uiteraard ook welkom.
Leden van tennisvereniging De Leechkamp uit Burgum spelen tijdens het beachtennistoernooi een iets andere variant dan ze gewend zijn. "Beachtennis is een kruising tussen tennis en badminton. De bal mag niet de grond raken en er wordt gespeeld met speciale rackets en ballen", zegt voorzitter Jan Jelle Lammers van de tennisclub. Het materiaal wordt door de organisatie ter beschikking gesteld, ook bij het volleybal.

De tennisteams spelen twee tegen twee, een dubbelspel dus. Ook gemengde dubbels kunnen meedoen. Jan Jelle Lammers vertelt dat het goed gaat met de tennisvereniging. Dit toernooi ziet hij als een sportieve uitdaging en een kans om de tennisvereniging te promoten. "De Leechkamp is gegroeid van 260 naar 310 leden en er zijn volop activiteiten. Er zijn flyers en posters uitgedeeld om dit toernooi te promoten."

Er zijn twee niveaus bij de beide sporten: beginners en ervaren sporters. Het beachtennis begint vrijdag om 18.00 uur. Vanaf 15.00 uur kan er door het publiek vrij worden gespeeld. De teams leggen 15 euro neer voor deelname. Het kwartet beachvolleyballers mag voor 25 euro de baan betreden. De volleyballers starten zaterdag om 11.00 uur.

Lammers en Vellema hopen dat het toernooi aanslaat. "We willen er een jaarlijks terugkerend evenement van maken." Ook aan de inwendige mens is gedacht. Foodtrucks van lokale ondernemers zijn aanwezig en dj Gregory White zorgt na het toernooi voor de muziek.

De start van de campagne
Campagne Doortrappen feestelijk van start Algemeen 16 uur geleden
Paasmaandag paaseieren zoeken bij museum De Sukerei
Paasmaandag paaseieren zoeken bij museum De Sûkerei Algemeen 17 uur geleden
Hoofdvakdocente Fie Schouten
Lenteconcert door docenten met hun master-studenten van het Prins Claus Conservatorium Algemeen 17 uur geleden
Miss Naomi Vellinga strijdt voor goede doelen.
Missverkiezingsfinalist Naomi Vellinga is een schoonheid met een doelbewuste missie Algemeen 18 uur geleden
Jamsessie na concert DC Ray 'Sings nat King Cole'
"Dokkum nu ook op de kaart in de jazzwereld" Algemeen 20 uur geleden
Leuke uitjes tijdens Pasen.
Eieren zoeken, codes kraken en lekker fietsen tijdens Pasen Algemeen 21 uur geleden
Color guard Nova/De Marko's vijfde op Finals
Color guards Nova/De Marko's vijfde op Finals Algemeen 22 uur geleden
De provincie wil het gebruik van bestrijdingsmiddelen afbouwen.
Subsidie om te experimententeren met afbouw gewasbeschermingsmiddelen Algemeen 23 uur geleden
Zondag 24 maart Wedstrijden Nunspeet en Leek
Hiphop en showdance team uit Drachten schitteren in Nunspeet en Leek Algemeen 23 uur geleden
Technische vernieuwing kan wellicht in aanmerking komen voor een deel van de zeven miljoen euro subsidie voor het MKB in Noord-Nederland.
Zeven miljoen euro subsidie voor innovatie in MKB Noord-Nederland Algemeen gisteren
Creëer een Betoverende Paastafel: Tips voor een Onvergetelijk Paasontbijt.
Creëer een Betoverende Paastafel: Tips voor een Onvergetelijk Paasontbijt Algemeen 27 mrt, 08:30
Ruurd Wiersma Museum start seizoen met maar liefst vier primeurs.
Ruurd Wiersma Museum start seizoen met maar liefst vier primeurs Algemeen 26 mrt, 19:00
Tuorke & Jurre brengen zonneschijn in natte winkelstraat
Tuorke & Jurre brengen zonneschijn in natte winkelstraat Algemeen 26 mrt, 17:00