Adri de Boer treedt op met brassband in Damwâld

Cultuur


DAMWALD - Brassband 'Ere Zij God' uit Damwâld begint haar muzikale jaar met een nieuwjaarsconcert in samenwerking met troubadour, singer-songwriter Adri de Boer en niet met Tet Rozendal, zoals eerst de bedoeling was.

De kaartverkoop is begonnen en reserveren kan via: erezijgoddamwoude@outlook.com. Het concert is op zaterdagavond 13 januari vanaf 20.00 uur in 'De Kruisweg' van Damwâld. Een prachtige locatie, die ook zeer geschikt is om na afloop te praten over de spectaculaire avond.

"Tet Rozendal hat in flinke harsensskodding"

"Tet is ûngelokkich fallen en hat in flinke harsensskodding!" zo meldde Omrop Fryslân enkele weken geleden. Helaas blijkt Tet Rozendal onvoldoende hersteld om in de maand januari op te treden. Vervelend voor haar en paniek binnen de organisatie. En dan? "Het concert 'afblazen' was absoluut geen optie", aldus voorzitter Gerda Froukje Hiemstra.

Na het leggen van contacten kwam de mooie samenwerking tussen Adri de Boer en Brassband 'Ere zij God' tot stand. Adri de Boer is een troubadour ten voeten uit. Zijn hartverwarmende liedjes raken een gevoelige snaar. Ze passen bij de dynamiek van onze brassband", vindt voorzitter Hiemstra.

"Trije learlingen spylje ek mei"

De bedoeling is dat 'Ere zij God' en De Boer in elk geval twee nummers van hem samen spelen en zingen: 'Soan' en 'Foar har'. De brassband en De Boer zullen ook diverse liederen onafhankelijk van elkaar ten gehore brengen. Hiemstra: 'Ere zij God' spilet foaral bekende nûmers, lykas in 'medley' fan stikjes út de animaasjefilm 'Happy feet' en in bekend popnûmer, 'MacArthur Park', dat ûnder oare útfierd is troch Richard Harris en letter ek Donna Summer. By in pear nûmers sille ek trije learlingen meispylje, dan spylje wy ûnder oare 'Meet the Flintstones'."

Welke liederen Adri de Boer solo zingt (en speelt), is nog niet bekend. "Wy repetearje sneon noch mei Adri de Boer", merkt Gerda Froukje Hiemstra op. "Dus sa bliuwt der ek noch wat ferrassends foar it publyk."

Ze verwacht dat het hele concert, inclusief pauze, ruwweg twee uur in beslag neemt. Na afloop is er volop gelegenheid na te praten in de gezellige sfeer van De Kruisweg.

Afbeelding
Smallingerland verwacht 150.000 euro toeristenbelasting in 2023 Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Auto belandt in sloot Zomerweg bij Burgum Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Nieuw pand voor Carins, dezelfde dienstverlening Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Kerstkoffieconcert zondag 18 december in De Lantearne Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere voorbereiding op Kerst met ‘Christmasshower’ Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Gratis speelgoed voor gezinnen in nood Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Kerst maak je samen – deel daarom je kerstpakket! Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Kerstconcert CMV Beatrix 17 december in de Flambou Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
De Fuormanderij geeft iedereen een warm kerstgevoel Algemeen 8 dec, 17:27
Afbeelding
Voedselbankactie bij cbs De Merlettes Kootstertille Algemeen 8 dec, 16:37
Afbeelding
Froconsur/CS Drachten wint tweede thuiswedstrijd eredivisie Squash Algemeen 8 dec, 16:21
Afbeelding
Parkinson Café over Voedsel en Parkinson op 14 december Algemeen 8 dec, 16:06
Afbeelding
Geef met kerstmis een avondje theater of film cadeau Algemeen 8 dec, 12:15