Nieuwjaarsconcert Fries Symfonie Orkest

Cultuur

BEETSTERZWAAG - Op 14 januari komt het Fries Symfonie Orkest met een sprankelend en feestelijk programma ter ere van het nieuwe jaar. Het concert bgegint om 16.00 uur in de Ontmoetingskerk in Beetsterzwaag

Het is een unieke gelegenheid om kennis te maken met een volledig symfonieorkest. Het amateurorkest onder de bezielende leiding van Gerhart Drijvers, komt met een klassiek en herkenbaar repertoire. Er wordt onder andere een gedeelte uit Verdi's Opera 'La Traviata' gespeeld. Dit is een bijzonder stuk van de Nederlandse componist Jan Brandts Buy. Ook worden enkele liederen van Léhar gespeeld. Voor de zangpartijen zijn talentvolle amateurzangers uit de omgeving van Beetsterzwaag aangetrokken.

Vanuit heel Friesland naar Beetsterzwaag om samen muziek te maken

Sinds juni 2014 oefent het orkest wekelijks in de Buorskip in Beetsterzwaag. De ruim veertig leden komen vanuit heel Friesland om hier samen muziek te maken. Nieuwe leden zijn altijd welkom, en daarom worden er met regelmaat open repetities gehouden. In het bijzonder zijn strijkers welkom.

Jaarlijks geeft het orkest zo'n vier concerten op verschillende plaatsen in Friesland, zoals bijvoorbeeld de Heamieldagen in Bolsward. Het repertoire bestaat overwegend uit klassieke muziek geïnspireerd op een thema. En zo nu en dan een uitstapje naar lichtere muziek zoals van Ramses Shaffy of filmmuziek. Vaak wordt er aan de programma's een verrassingselement toegevoegd, om het concert een extra dimensie te geven. "Dat doen we zondag ook in Beetsterzwaag", zegt Gerhart Drijvers. "Maar wat, dat ga ik nog niet verklappen."

Het complete programma van het concert bestaat uit: de Mars 'The Dam Busters' van Eric Coates, 'Poetischer Spaziergang' van Jan Brandt Buys, 'The Pizzicato Polka' van Johann en Josef Strauss, balletmuziek uit 'Faust' van Charles Gounod, 'Largo al Factotum' van Gioachino Rossini, 'Champagner-Polka' van Johann Strauss, 'Brindisi' van Giuseppe Verdi, 'Viljalied' en 'Lippen schweigen' van Frans Lehar. Als sopraan treedt Audrey Stielstra op, en als tenor Kees Moltmaker.

Publiek steunt het orkest met het kopen van een kaartje. Zij kunnen ook 'vrienden' worden, want een concert geven zonder financiële steun van subsidies en sponsoren is niet mogelijk. Zie: www.fso.frl

Koningsdag Drachten 2023
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Het organiseren van een geslaagde poolparty Zaken 4 uur geleden
De Grote Kerk
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Algemeen 5 uur geleden
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier.
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier Algemeen 6 uur geleden
Het Oranje Comité Kollum
It giet oan op Keningsdei yn Kollum Algemeen 20 uur geleden
Beginnerscursus NN Running Coach; voor iedereen die met plezier wil hardlopen!
Beginnerscursus NN Running Coach voor iedereen die met plezier wil hardlopen! Algemeen 22 uur geleden
Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen gisteren
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 23 apr, 12:50
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 23 apr, 11:00
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 23 apr, 09:30
Wethouder Tytsy Willemsma (rechts) plaatste samen met amateur-historicus Harry van Borkulo (links) uit Hurdegaryp het elfde en laatste informatiebord van cortenstaal over stukjes geschiedenis van de gemeente. Hier bij de woning (achtergrond) van architect wijlen Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Oproep 15 amateur-historici aan Tytsjerksteradiel: "Breng gemeente-archief op orde" Algemeen 22 apr, 18:30
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers.
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers Algemeen 22 apr, 18:00
v.l.n.r.: achteraan: Fenna Hoekstra, Swany de Haan, Shirien Elbakry (trainster), Larissa van der Woude, vooraan: Tessa van der Vliet, Nikée Feitsma, Nine Postma
Nederlandse kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum! Algemeen 22 apr, 15:00