1 en 2 juli: Kunstweekend Beetsterzwaag 2017

Cultuur

BEETSTERZWAAG - Beetsterzwaag maakt zich op voor het Kunstweekend Beetsterzwaag. Stichting Kunst Promotie Beetsterzwaag toont zaterdag 1 en zondag 2 juli in en om de Hoofdstraat bijzondere exposities met schilderkunst, grafiek, beeldhouwwerken, sieraden en keramiek. Verder is er muziek, dans en theater in het dorpscentrum.

De exposities omvatten topkunst, professionele kunst en amateurkunst. Het thema is De Stijl. Met deze kunstbeweging begon honderd jaar geleden het modernisme in Nederland. Deelnemende kunstenaars werden uitgenodigd zich er door te laten inspireren. Een overzichtstentoonstelling is te zien bij Huize Lyndenstein.

Op diverse locaties zijn Rietveld-meubelen te bewonderen. In zalencentrum De Buorskip is een expositie van nagemaakte Stijl-meubelen, bouwplaten en glas-in-lood-replica's van de Pastorale. Hier is ook het kunst-concert Mondriaan dat wordt gecombineerd met beelden.
In de Dorpskerk in Beetsterzwaag is een overzicht van het werk dat de deelnemers aan de cursus glas-in-lood maakten. Dat wordt een prachtig lichtspektakel.
De krat-stoelen (een echt Stijl-product) die gemaakt werden tijdens een workshop zijn eveneens te bekijken op een van de vele locaties in de Hoofdstraat. U herkent de deelnemende panden aan de uitgehangen vlag.

Er is tijdens het Kunstweekend Beetsterzwaag van nog veel meer kunstvormen te genieten. Muziek, straattheater, toneel, dans en voordrachten zijn overal. Er is onder andere een dansgroep met een choreografie vol Stijl-elementen in dans, kleding en materiaal.
Ook is er muziek die wordt vergezeld door computer-gegenereerde beelden, geïnspireerd op het onvoltooide droomhuis van Theo van Doesburg.

Voor kinderen zijn er: een Knutselkeet, straattheater met poppenspel en een workshop graffitikunst.
Vrijdag 30 juni is de opening van het Kunstweekend om 19.00 uur bij huize Lyndenstein. De overige activiteiten vinden zaterdag en zondag plaats tussen 11.00 en 17.00 uur. Gratis toegang.

Schorsing in de raad van Tytsjerksteradiel over versnelling van woningbouw in Burgum. Op de voorgrond v.l.n.r. staan Douwe Hooijenga (CU), Sjaak Hoekstra (VVD) en Gert van der Meijden (CDA). Op de achtergrond 'daartussen' FNP-raadsleden Emmie Soepboer en Jan Pieter van der Velde.
Snellere aanpak woningbouw in Burgum: raad en college vooreerst op één lijn Algemeen 15 uur geleden
Kaartverkoop Oranjewoud Festival 2024 start 1 maart
2024 Kaartverkoop Oranjewoud Festival 2024 start 1 maart Algemeen 15 uur geleden
Bij de Regiopoli in Drachten kun je voor steeds meer specialistische zorg terecht
Regiopoli breidt gynaecologische zorg fors uit Algemeen 15 uur geleden
Luister jij graag naar klassieke muziek?
Wie wil bij muziekluisterclub? Algemeen 16 uur geleden
Je, Anne
Een stukje geschiedenis en legendarische muziek in De Lawei Algemeen 17 uur geleden
De brug bij Skûlenboarch wordt gerepareerd. Verkeer kan er vooreerst niet overheen en een tijdelijke pont voor fietsers en voetgangers acht Rijkswaterstaat te onveilig.
Geen tijdelijke pont bij Skûlenboarch: "Te ûnfeilich" Algemeen 17 uur geleden
De grinding deathcoreband Kletus
Voorronde Metal Battle in Iduna Algemeen 18 uur geleden
Het gemeentehuis in Damwâld, met links op de begane grond de raadszaal.
Dantumadiel wil achterstanden wegwerken en organisatie doorontwikkelen Algemeen 19 uur geleden
Funderingsschade.
Funderingsloket Fryslân 1 maart open Algemeen 20 uur geleden
Melissa
Start ynskriuwing Liet foar finale 2024 Algemeen 29 feb, 17:30
De Fanfarepodcast vanaf 29 februari online
Tryater presenteert intieme podcast over fanfare Algemeen 29 feb, 15:30
Beammen foar Elkenien krijgt hulp van studenten en medewerkers Hotel Management School Leeuwarden en NHL Stenden
Beammen foar Elkenien krijgt hulp van studenten en medewerkers Hotel Management School Leeuwarden en NHL Stenden Hospitality Group Algemeen 29 feb, 15:00
Swingkoor Burgum in Dronryp.
Concert door Swingkoor Burgum, 10 maart in de Alde Wite Algemeen 29 feb, 14:02