Spectaculaire vijfde editie Hypo Fryslân Cup

Cultuur

DROGEHAM – De Hypo Fryslân Cup in Drogeham, die vanavond van start gaat, heeft naast goed bezette dressuurwedstrijden voor paarden en pony's ook een clinic op het programma en een demonstratie van de Flexchair, waarmee de houding en zit van een ruiter op de rug van het paard worden geoptimaliseerd.

In vier avonden wordt een recordaantal van 800 proeven verreden. Woensdag 10 en 17 mei verschijnen de pony's aan de start en donderdag 11 en 18 mei is het de beurt aan paarden. "Onze organisatie heeft bewust alleen voor de dressuur gekozen, omdat anders de aandacht teveel naar springen uitgaat. Op het terrein hebben we bovendien geschikte dressuurbanen" , vertelt Allard van der Wal, voorzitter van de Hypo Fryslân Cup.

Niet eerder was het prijsbedrag voor de beste ruiter of amazone van De Hypo Fryslân Cup zo hoog. De winnaar ontvangt een waardebon van maar liefst € 500,- voor het zelf samenstellen van rijlaarzen bij Ruitersportzaak Hypo Fryslân. Op het terrein aan de Hamsterpein 1 is naast de dressuurwedstrijd meer actie. Op woensdag 10 mei is Monique Peutz, dit jaar benoemd als bondscoach pony's van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie, aanwezig.

Zij geeft een proefgerichte clinic aan de junioren van het Friese talentenprogramma Mei Grand Prix - Nei Grand Prix. Donderdag 11 mei kan iedereen de Flexchair proberen. Janna Kroes legt uit dat deze 'stoel' balans, evenwicht en coördinatie meet. Naast kantoorpersoneel kunnen ook ruiters hier veel baat bij hebben. Op de slotavond, donderdag 18 mei, kan het publiek genieten van de instructies van Sjak Laarakkers aan de senioren van Mei Grand Prix – Nei Grand Prix. Tussendoor geeft hij de nodige uitleg en nuttige tips aan het publiek.

Vier gezellige avonden staan op het programma voor deelnemers en bezoekers. Ruitersportzaak Hypo Fryslân heeft haar deuren geopend en er is catering. De dressuurwedstrijd begint iedere avond om 17.00 uur en is rond 21.00 uur afgelopen. Bezoekers kunnen gratis het wedstrijdterrein bezoeken.

Deze bijzondere steen met fossielen is in aanwezigheid van de vinders op dinsdag 9 april onthuld en heeft nu een prominente plek gekregen in het IJstijdenmuseum te Buitenpost.
De lange reis van een prehistorische inktvis Algemeen 2 uur geleden
De bouwploeg druk bezig met het decor voor iepenloftspul Kening & Kening.
(video) By Burgum ferriist in lyts ferburgen keninkryk Algemeen 15 uur geleden
Noord-Nederlands “Jagerskoor’’ zoekt zangers.
Noord-Nederlands Jagerskoor zoekt zangers. Algemeen 16 uur geleden
Dit jaar was de slagzin: 'Ik heb het zo druk als een kip met pasen.'
Puzzelen met paaseieren en letters Algemeen 18 uur geleden
Op vele plekken in Friesland staat de heide volop in bloei, zoals hier langs het fietspad door het Fochteloerveen bij Fochteloo.
Nieuwe fietsroutes in Zuidoost-Friesland zetten 'Het Andere Friesland' op de kaart Algemeen 19 uur geleden
Aafke Jansen uit Friesland de middelste van de drie vrouwen met bevrijdingsrokken. Vandaag maandag 15 april hangt de bevrijdingsvlag in Grou aan de gevel.
(video) Wat is het verhaal achter de bevrijdingsrokken in Fryslân? Algemeen 19 uur geleden
Lezing wolf en maatschappij door André Donker.
Lezing Wolf en maatschappij in Dokkum Algemeen 19 uur geleden
In part fan it oanplakbiljet yn 19e-iuwske styl fan de jûn fan 6 maaie 2024 yn 't Readhert yn Burgum.
200 jier Tsjibbe Gearts van der Meulen, Wâldman en Wrâldboarger Algemeen 20 uur geleden
Medailleregen GYM academy ABC teams
Medaille "regen" GYM Academy Dokkum Algemeen 20 uur geleden
De Badeendjesrace in Dokkum
Badeendjes gaan weer racen op Koningsdag Algemeen 20 uur geleden
Een vrouwtje grijze zandbij met pollen van een wilg.
Nationale Bijentelling vraagt tien dagen aandacht voor wilde bijen Algemeen 21 uur geleden
Ferwert is klaar voor Kain
Ferwert is klaar voor Kaïn Algemeen 22 uur geleden
De nieuwe training van energieboswachters. Staand cursusleidster Suzanna Bekkema in 'De drie pilaren' in Oudeschoot.
De Training Energieboswachter 2024 is gestart! Algemeen gisteren