Spectaculaire vijfde editie Hypo Fryslân Cup

Cultuur

DROGEHAM – De Hypo Fryslân Cup in Drogeham, die vanavond van start gaat, heeft naast goed bezette dressuurwedstrijden voor paarden en pony's ook een clinic op het programma en een demonstratie van de Flexchair, waarmee de houding en zit van een ruiter op de rug van het paard worden geoptimaliseerd.

In vier avonden wordt een recordaantal van 800 proeven verreden. Woensdag 10 en 17 mei verschijnen de pony's aan de start en donderdag 11 en 18 mei is het de beurt aan paarden. "Onze organisatie heeft bewust alleen voor de dressuur gekozen, omdat anders de aandacht teveel naar springen uitgaat. Op het terrein hebben we bovendien geschikte dressuurbanen" , vertelt Allard van der Wal, voorzitter van de Hypo Fryslân Cup.

Niet eerder was het prijsbedrag voor de beste ruiter of amazone van De Hypo Fryslân Cup zo hoog. De winnaar ontvangt een waardebon van maar liefst € 500,- voor het zelf samenstellen van rijlaarzen bij Ruitersportzaak Hypo Fryslân. Op het terrein aan de Hamsterpein 1 is naast de dressuurwedstrijd meer actie. Op woensdag 10 mei is Monique Peutz, dit jaar benoemd als bondscoach pony's van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie, aanwezig.

Zij geeft een proefgerichte clinic aan de junioren van het Friese talentenprogramma Mei Grand Prix - Nei Grand Prix. Donderdag 11 mei kan iedereen de Flexchair proberen. Janna Kroes legt uit dat deze 'stoel' balans, evenwicht en coördinatie meet. Naast kantoorpersoneel kunnen ook ruiters hier veel baat bij hebben. Op de slotavond, donderdag 18 mei, kan het publiek genieten van de instructies van Sjak Laarakkers aan de senioren van Mei Grand Prix – Nei Grand Prix. Tussendoor geeft hij de nodige uitleg en nuttige tips aan het publiek.

Vier gezellige avonden staan op het programma voor deelnemers en bezoekers. Ruitersportzaak Hypo Fryslân heeft haar deuren geopend en er is catering. De dressuurwedstrijd begint iedere avond om 17.00 uur en is rond 21.00 uur afgelopen. Bezoekers kunnen gratis het wedstrijdterrein bezoeken.

Afbeelding
Smallingerland verwacht 150.000 euro toeristenbelasting in 2023 Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Auto belandt in sloot Zomerweg bij Burgum Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Nieuw pand voor Carins, dezelfde dienstverlening Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Kerstkoffieconcert zondag 18 december in De Lantearne Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere voorbereiding op Kerst met ‘Christmasshower’ Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Gratis speelgoed voor gezinnen in nood Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Kerst maak je samen – deel daarom je kerstpakket! Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Kerstconcert CMV Beatrix 17 december in de Flambou Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
De Fuormanderij geeft iedereen een warm kerstgevoel Algemeen 8 dec, 17:27
Afbeelding
Voedselbankactie bij cbs De Merlettes Kootstertille Algemeen 8 dec, 16:37
Afbeelding
Froconsur/CS Drachten wint tweede thuiswedstrijd eredivisie Squash Algemeen 8 dec, 16:21
Afbeelding
Parkinson Café over Voedsel en Parkinson op 14 december Algemeen 8 dec, 16:06
Afbeelding
Geef met kerstmis een avondje theater of film cadeau Algemeen 8 dec, 12:15