Het kleine team van Keukenhuis Roden: Lenn Hagenauw, Kees van der Ploeg en Ruth Bandringa. Samen zijn ze goed voor 40 jaar ervaring in de keukenwereld.
Het kleine team van Keukenhuis Roden: Lenn Hagenauw, Kees van der Ploeg en Ruth Bandringa. Samen zijn ze goed voor 40 jaar ervaring in de keukenwereld. (Foto: Deborah Roffel)

De mooiste Keller keukens bij Keukenhuis Roden

  Bedrijven

Prachtig afgewerkte keukens gemaakt in Nederland

RODEN – In de keukenwereld wordt vaak gesproken over Duitse keukens. De keukens van onze oosterburen worden gezien als kwalitatief hoogwaardig. Volgens Kees van der Ploeg van Keukenhuis Roden is dat goede imago terecht, maar zijn er Nederlandse keukenmakers die een nog betere kwaliteit leveren zoals Keller Keukens. "Waarom zou je een keuken uit het buitenland halen, als er in eigen land nog betere keukens worden gemaakt?"

Dat men in Duitsland weet hoe je een goede keuken bouwt staat buiten kijf. Eén van de grote Duitse keukenbedrijven is Nobilia. Dit bedrijf produceert maar liefst 3.300 keukens per dag. In Verl in Oost-Westfalen staan de twee fabrieken met een productie-oppervlakte van 250.000 vierkante meter. De kwaliteitscontrole is typisch Duits, bij Nobilia noemt men dit 'zero-tolerance', oftewel zelfs de kleinste afwijking leidt tot afkeuring van het product. Alleen als de keuken perfect is, mag deze de fabriek verlaten. Voor Kees van der Ploeg was Nobilia dan ook een logische keuze voor in het assortiment. "Het zijn uitstekende keukens die heel lang meegaan."

Toch is er een ander keukenmerk dat het hart van Van der Ploeg nog sneller laat kloppen, namelijk Keller Keukens. "Als je wat een gangbare keuken zoekt is Nobilia een heel geschikt merk. Heb je bijzondere wensen, dan komt Keller in beeld. De basisprijs van een Nobilia keuken is laag, maar deze kan snel oplopen wanneer je opties begint te selecteren. Veel van deze opties zijn standaard bij Keller. Daarnaast heb je bij Keller veel meer keuzemogelijkheden en is alles net wat mooier uitgevoerd."

In 1935 beginnen Gerard en Henk Keller met het importeren van parketvloeren. Niet lang daarna beginnen de broers ook zelf vloeren te maken. Als er echter in de oorlog door een gebrek aan hout geen vloeren kunnen worden gemaakt beginnen ze van spoorbielzen meubels te maken. Deze creativiteit blijft niet onopgemerkt. Hoewel ze nooit een keuken hebben gemaakt, krijgen Gerard en Henk in 1946 een opdracht van Bredero's bouwbedrijf voor maar liefst 1.000 keukens. Ze halen de order binnen en Keller Keukens is geboren. In de loop der jaren groeit het bedrijf enorm. De fabriek in Bergen op Zoom heeft een productie-oppervlakte van 56.000 vierkante meter en een wekelijkse productie van 2.500 keukens. Hiermee is Keller een grote speler op de keukenmarkt, al zijn het misschien nog geen waarden waar men het in Duitsland benauwd van krijgt. De Duitse keukenbouwers zijn waarschijnlijk wel jaloers op de volautomatische lakspuitinstallatie van Keller. "De meeste Keller keukens kunnen in 1950 verschillende NCS-lakkleuren worden geleverd", zegt Van der Ploeg. "Keller werkt alleen met watergedragen lakken, omdat dit beter is voor het milieu." Maatschappelijk verantwoord ondernemen vindt men bij Keller heel belangrijk. Zo worden alle keukens CO2-neutraal en circulair geproduceerd. Oude keukens worden gerecycled. Uit de onderdelen haalt men grondstoffen voor nieuwe keukens. Zo wordt het spaanplaat verwerkt tot nieuwe houtvezels die Keller levert aan hun grootste spaanplaatleverancier om hier nieuw plaatmateriaal van te produceren.

Keller keukens worden gemaakt van plaatmateriaal met een extra hoge dichtheid. Van der Ploeg merkt dit altijd direct tijdens het uitpakken van de keukens. "De ladekasten zijn behoorlijk zwaar. Die moet je echt tillen met twee man." Het gewicht komt niet alleen door de persing van het plaatmateriaal. Er zit ook meer plaatmateriaal in een Keller keuken dan in veel andere keukens. "De kasten van een Keller keuken zijn bijvoorbeeld aan de bovenkant gesloten", legt Van der Ploeg uit. "Dit zie je alleen maar onder het aanrecht, maar het zorgt wel voor veel meer stabiliteit. Daarnaast zijn de gootsteenkasten standaard voorzien van een beschermende aluminium bodemplaat. Aan dit soort details kun je het vakmanschap zien."

Hoewel Keller keukens in meerdere landen levert, zijn de keukens volgens Van der Ploeg wel echt gemaakt voor de Nederlandse markt. "De Nederlandse consument hecht veel waarde aan een hoge afwerking. Zo zijn de lijsten en onderkanten van de kasten ook in kleur gespoten." De aandacht voor details is ook te zien aan de dikte van de voegen. De afstand tussen de fronten is slechts 4/4 millimeter. Dit zorgt voor een strak aanzicht. Standaard worden de keukens voorzien van luxe anti-slip inlegmatten in laden en korven. De zijwanden van de laden zijn standaard van glas. Bij andere merken zijn dit vaak opties. Waar Keller zich ook in onderscheidt is de mate waarin een keuken gepersonaliseerd kan worden. De keukens kunnen volledig op maat worden gemaakt. Van der Ploeg toont een keuken die is voorzien van diepere kasten. "Hierdoor heb je meer werkruimte, want het werkblad is een stuk breder." De werkbladen haalt Van der Ploeg overigens uit de regio, de werkbladen van natuursteen komen uit Tolbert, die van kunststof uit Zevenhuizen.

Om te voorkomen dat alle (maatwerk)opties leiden tot keuzestress, nemen Van der Ploeg en zijn collega's uitgebreid de tijd om samen met u de mooiste en beste keuken binnen uw budget samen te stellen. Als een optie niet praktisch is, vertellen zij dit u eerlijk. Van der Ploeg wijst naar een showroomkeuken met een luxe notenhouten ombouw. "Soms willen klanten dit hout ook in de keuken. Dan geef ik expliciet aan dat notenhout zacht en kwetsbaar is waardoor het veel onderhoud vergt. Aan de reactie van de klant wordt dan bekeken of notenhout het juiste materiaal is."

Als de keuken samengesteld is, kan er een afspraak bij u thuis worden ingepland. Van der Ploeg bezorgt de keuken persoonlijk bij uw thuis. "Ik wil graag zeker weten dat u de keuken zonder beschadigingen ontvangt." Indien gewenst kan Keukenhuis Roden ook de complete montage uit handen nemen. "Wij werken hiervoor samen met montagebedrijf Reinders. Dit bedrijf kan alle werkzaamheden uitvoeren; het slopen van de oude keuken, het installatiewerk, eventueel stucwerk, en de plaatsing van de nieuwe keuken. Door de montage bij één partij te houden kunnen wij fouten voorkomen. Zo weten wij zeker dat na de zorgvuldige productie en bezorging, de keuken ook zorgvuldig gemonteerd wordt, zodat u er jaren plezier van kunt hebben."

Keukenhuis Roden is één van de weinige Keller dealers in Noord-Nederland. Bij een Keller dealer kunt u altijd rekenen op:
•    Persoonlijke aandacht
•    Vakmanschap
•    Advies op maat
•    Begeleiding van A tot Z
•    Kopen in een persoonlijke en warme ambiance
•    Betaalbaar maatwerk
•    Een nette reële prijs
•    Geen misleidende acties
•    5 jaar fabrieksgarantie op uw keuken
•    A-merken apparatuur, werkbladen en accessoires
•    Vakkundige montage en nazorg

Keukenhuis Roden | Kanaalstraat 35 | 9301 LP Roden | 050 211 5365 | info@keukenhuisroden.nl | www.keukenhuisroden.nl

Meer berichten