Wie wint de gezondste prijs van Smallingerland? Sûnenz organiseert het 'Dakje fan Sûnenz'

  Bedrijven

DRACHTEN - Op 23 januari 2020 organiseert Sûnenz de eerste editie van het 'Dakje fan Sûnenz'. Het Dakje fan Sûnenz is een prijs voor een individu of organisatie in de gemeente Smallingerland die zich in 2019 heeft ingezet voor de gezondheid van anderen.

Sûnenz wil deze mensen en organisaties in de spotlights zetten en zo laten zien dat gezondheid van ons allemaal is. Tijdens het evenement wordt het Dakje uitgereikt aan de persoon en/of organisatie die zich in 2019 volgens de vakjury en volgens de publieksstemmers op de meest inspirerende manier inzet voor de gezondheid van anderen.

Iedereen die zich inzet voor de gezondheid van anderen,
verdient een prijs

Een prijs voor gezondheid

Gezondheid is onbetaalbaar. Maar met het Dakje fan Sûnenz kent Sûnenz er een prijs aan toe: het 'Dakje fan Sûnenz'. "Veel mensen zetten zich dagelijks in voor de gezondheid van anderen. Ze helpen buurtgenoten om gezond te blijven, organiseren wandeltochten voor ouderen, noem maar op", zegt Michel Dijkman, programmamanager bij Sûnenz. "Al deze mensen verdienen een prijs. Ze verdienen in ieder geval waardering voor wat ze doen. Met het Dakje fan Sûnenz willen we hier aandacht aan schenken. We hebben per categorie één Dakje om uit te delen, maar je zou kunnen zeggen dat de winnaars een prijs in ontvangst nemen voor iedereen", aldus Dijkman.

Het Dakje

Het Dakje fan Sûnenz is letterlijk een dakje, zoals er ook een dakje op de u van Sûnenz staat. Dijkman: "Het Dakje fan Sûnenz symboliseert waar we bij Sûnenz voor staan: Samen werken aan Gezondheid". Er zijn twee Dakjes fan Sûnenz te vergeven: ééntje voor een individu, ééntje voor een organisatie of bedrijf die zich op een mooie en sociale manier heeft ingezet voor de gezondheid van de inwoners van Smallingerland. De prijs bestaat, naast de 'bokaal' uit een mooi artikel over de winnaars en een gezond diner voor tien vrienden of collega's in Restaurant Bysûnder. "Het Dakje fan Sûnenz is een soort lokaal Appeltje van Oranje, maar wel zonder de grote geldprijs", aldus Dijkman, "Het is vooral bedoeld om mensen die iets voor de gezondheid van een ander doen de waardering te geven die ze verdienen."

De uitreiking is op 23 januari

Het Dakje fan Sûnenz wordt op 23 januari 2020 uitgereikt. Het is de eerste editie van het evenement, maar er wordt nu al nagedacht over een grotere editie in 2021. Dijkman: "We zijn met Sûnenz begonnen in Smallingerland, daar zit ook het Sûnenz Centrum. Vandaar dat we hier de eerste editie organiseren. Maar wat we doen, het doel dat we hebben, is groter. Wij wensen iedereen in Friesland Sûnenz".

Bent u iemand, of kent u iemand die zicht bezighoudt met de gezondheid van anderen? Geef uzelf, of die ander, dan nu op voor het Dakje fan Sûnenz! Meer lezen over het Dakje fan Sûnenz en opgeven kan tot 24 december 2019 via de website van Sûnenz www.sunenz.nl/dakje.

Meer berichten