Ervaring leerde Sjoerd Lampers dat de binnenkant van een schoen de waarde van het schoeisel bepaalt.
Ervaring leerde Sjoerd Lampers dat de binnenkant van een schoen de waarde van het schoeisel bepaalt. (Foto: Actief Media)

Vitaal dankzij Lampers Schoenen Burgum

  Bedrijven

Merken die keus bieden in lengte en breedte

BURGUM - "Als je voeten zeer doen, zijn veel activiteiten niet meer leuk om te doen", zegt Sjoerd Lampers van Lampers schoenen in de Schoolstraat in Burgum. "Wat heb je dan aan vitaal oud worden?"

Steunzolen aanschaffen via internet? Sjoerd Lampers kan zich met zijn kennis van zaken niet voorstellen dat mensen dat doen. Het aanschaffen van steunzolen, inlegzolen of de schoenen zelf, is maatwerk. Passen is
essentieel. "Geen voet is gelijk. Lengte, breedte en vorm verschillen van mens tot mens. Een goed passende schoen is de
basis voor een goede lichaamshouding en een goed functionerend bewegingsapparaat."

Natuurlijk heeft Lampers veelgevraagde pumps in de winkel. "Klanten vragen er om, dus ik verkoop het. Maar liever heb ik dat klanten vragen naar goed passende schoenen."
Dit soort schoenen koop je volgens de
schoenenspecialist niet met je ogen. "Voel hoe ze zitten. Inlopen is een fabeltje. Je voelt het meteen als een schoen goed is."

Bij zijn inkoop richt Lampers zich op schoenmerken die zowel verschillende lengtematen als breedtematen aanbieden. "En ik let altijd op het voetbed. Hoe dikker en steviger dat is, hoe enthousiaster ik word." Een goed voetbed ondersteunt een voet optimaal. Ik zie soms mensen met steunzolen die deze helemaal niet nodig zouden hebben als ze een schoen met een stevig voetbed zouden uitkiezen."

Lampers schoenen | Schoolstraat 24 |
Burgum

Meer berichten