Klaas Helfrich is bandagist bij Helfrich Compressiezorg, met vestigingen in Surhuisterveen en Drachten.
Klaas Helfrich is bandagist bij Helfrich Compressiezorg, met vestigingen in Surhuisterveen en Drachten. (Foto: Ingezonden)

Maak voor uw elastische kousen en meer een afspraak bij Helfrich Compressiezorg

  Bedrijven

SURHUISTERVEEN - Heeft u elastische kousen nodig? Misschien denkt u voor het aanmeten van kousen een afspraak te moeten maken in het ziekenhuis. Binnenstappen bij Helfrich Compressiezorg in Surhuisterveen of Drachten kan echter ook.

De bandagisten van Helfrich Compressiezorg meten therapeutische elastische kousen aan. Zij kijken daarbij naar de functie van de kous, maar ook naar draagcomfort. Hoe zwaar moeten de kousen zijn om voldoende ondersteuning te bieden? Welke materialen en welke kleuren zijn in uw geval het prettigst? "Het dragen van kousen maken we zo plezierig mogelijk", zegt bandagist Klaas Helfrich.

Aan- en uittrekhulpen zijn ook verkrijgbaar bij Helfrich Compressiezorg, evenals een huid-kalmerende hydraterende gel. "De huid onder een kous is vaak geïrriteerd of schilferig. Daarom ontwikkelden wij de Helfrich Kousen Gel. Dit is een unieke gel die zo is samengesteld dat het elastische materiaal van de kousen niet wordt aangetast."

Helfrich Compressiezorg in Surhuisterveen en Drachten richt zich op meer dan elastische kousen alleen. Zij bieden compressie-hulpmiddelen aan, in de breedste zin van het woord. Zo zijn er bijvoorbeeld ook klittenband-zwachtels verkrijgbaar.

Wie een afspraak maakt, kan vaak snel in Drachten of Surhuisterveen terecht. Soms nog wel dezelfde dag. Omdat de spreekkamer in Surhuisterveen is gevestigd achter de drogisterij van Helfrich, is men daar ook welkom op vrijdagavond of zaterdag.

Twee bandagisten zijn beschikbaar om cliënten thuis te bezoeken. Zij gaan naar mensen die wonen in een ruime straal rondom Surhuisterveen en Drachten.

Indien gewenst bezoekt een ergotherapeut waarmee Helfrich Compressiezorg nauw samenwerkt, u thuis om te kijken welke hulpmiddelen beschikbaar zijn om de kousen zelfstandig aan- en uit te kunnen trekken.

Kortom: heeft u een verwijzing van uw huisarts of specialist voor een therapeutisch compressiehulpmiddel en wilt u dat het aanmeten gebeurt met aandacht voor uw persoonlijke situatie, maak dan een afspraak bij Helfrich Compressiezorg. "In overleg met u zoeken we naar de best mogelijke oplossingen."

Helfrich Compressiezorg | De Kolk 16, Surhuisterveen of Splitting 7, Drachten | 0512-745151 | www.helfrichcompressiezorg.nl

Meer berichten