Klaar voor het voorjaar met Blokhutreus!

Zaken

SURHUISTERVEEN - De lente is weer begonnen. Het duurt waarschijnlijk niet lang voordat de thermometer overdag de 15 graden aantikt. De vaak krap opgeborgen grasmaaier, het tuingereedschap, de loungeset en de barbecue kunnen weer uit de stalling. Veel mensen realiseren zich dan weer, hoe weinig opbergruimte ze hebben. Een blokhut van Blokhutreus is de oplossing. Genoeg ruimte om alles ruim te stallen en om in de zomer lekker te zitten. Ziet u zichzelf al zitten op uw veranda, genietend van een drankje?

Breng eens een bezoek aan de grootste overdekte showroom van het noorden van ruim 600 vierkante meter en laat u inspireren door alle opgebouwde modellen in vele soorten en maten. "Uit heel Nederland weten klanten ons te vinden voor onze blokhutten", zegt Carmelo Mormina van Blokhutreus trots. Dat is niet zonder reden, want het assortiment is ook reusachtig. "Wij leveren blokhutten, tuinhuizen, priëlen, overkappingen, garages, carports en zelfs sauna's in alle maten van toonaangevende merken", geeft Mormina aan.

In de showroom is alles erop gericht om bezoekers te inspireren. Mormina legt uit: "Wij willen dat mensen zien hoe het tuinhuis in de eigen tuin kan staan. Klanten moeten zichzelf al zien zitten op de veranda." De meeste veranda's in de showroom zijn dan ook voorzien van een mooie loungeset. Op de tafels staat een flesje wijn en de barbecue staat klaar.

De showroom toont echter maar een deel van het assortiment. Op de website www.blokhutreus.nl zijn honderden verschillende blokhutten, garages en overkappingen te zien. Kiest u voor een zadeldak, een lessenaarsdak of voor een luxe wolfskap of boldak? Er zit altijd een geschikt model voor u bij. Wilt u een ruime veranda met vlonderterras bij uw tuinhuis? Uiteraard is ook dat mogelijk.

"Er zijn blokhutmodellen met wanddiktes variërend van 28 millimeter tot maar liefst 70 millimeter, waarbij de grotere modellen vaak standaard al zijn uitgevoerd met isolatieglas. Ideaal als bijvoorbeeld een werkruimte voor het gehele jaar, recreatiewoning of bed and breakfast", zegt Mormina.

De producten worden als kant-en-klaar bouwpakket netjes bij u thuis geleverd. Bij ieder product zit een duidelijke bouwtekening. Volgens Mormina zijn de producten eenvoudig in elkaar te zetten: "Ik ken kastjes van bekende meubelketens die lastiger in elkaar te zetten zijn." Voor wie het echt niet ziet zitten om zelf te bouwen, biedt Blokhutreus een montageservice aan.

Bij alle blokhutmodellen heeft u een ruime keuze aan beschikbare productopties, zoals de kleur van het impregneren, meerdere soorten dakbedekkingen, dakgootsets, fundamentopties, houten vloeren en terrassen, verf en nog veel meer. Uiteraard worden alle producten met bevestigingsmaterialen geleverd, zodat u direct aan de slag kunt.

Kwaliteit
Van een blokhut van Blokhutreus heeft u jarenlang plezier. "De blokhutten worden gebouwd van de beste kwaliteit Noord-Europees vurenhout", vertelt Mormina. "Voor de ramen gebruiken wij altijd echt glas in plaats van plexiglas."

Impregneren: een gedegen bescherming tegen houtrot!

Alle modellen worden geïmpregneerd met een speciale vloeistof, waardoor het hout beter beschermd is tegen schimmels en andere aantastingen die houtrot veroorzaken. Met name op de delen die in elkaar schuiven en waar u later, bij het onderhoud, niet meer met de kwast bij kunt komen. Zo blijft uw blokhut beter beschermd tegen de weersinvloeden. Bij Blokhutreus krijgt u dan ook tien jaar garantie tegen houtrot op alle geïmpregneerde producten.

Impregneren is echter geen eindproduct en heeft geen waterkerende werking, zoals een verf of beits dit heeft. Daarom wordt geadviseerd om uw blokhut ook jaar na jaar te behandelen met een goede buitenverf.

Weet u al in welke kleur u de blokhut gaat verven? Kies er dan voor het hout te laten impregneren in een bijpassende kleur. Naast impregneren in traditioneel dennengroen, heeft u ook de keuze uit de kleuren notenbruin, oud grijs, rustiek zwart (antraciet) en zilvergrijs. Alle geïmpregneerde producten zijn direct overschilderbaar. Uiteraard heeft u bij Blokhutreus ook een ruime keuze uit bijpassende verfsoorten in vele kleuren, zowel dekkend als doorschijnend.

Maatwerk
Kunt u in het uitgebreide standaardassortiment van Blokhutreus niet het juiste model vinden, of heeft u bijzondere wensen? Dat is geen enkel probleem, want Blokhutreus levert ook maatwerk. Waar de blokhutten uit het standaardassortiment volgens het principe van stapelbouw worden opgebouwd, maakt Blokhusreus bij het maatwerk gebruik van systeembouw.

De standaard stapelbouw-modellen worden in de fabriek geproduceerd. Het zijn compleet op maat gezaagde bouwpakketten van losse planken en balken, welke met speciale hoekverbindingen gestapeld opgebouwd kunnen worden.

Voor maatwerk word gebruikt gemaakt van de zogenoemde wandsysteembouw. Hierbij wordt de constructie gemaakt van balken en regels, welke met planken worden betimmerd. Hierbij heeft u de keuze uit meerdere plank- en houtsoorten, zoals bijvoorbeeld lariks/douglas. Met deze bouwtechniek kunt u een tuinhuis geheel naar uw eigen wens laten maken.

Bij het maatwerk zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. De wandsystemen kunnen in alle gangbare houtsoorten worden gemaakt, zoals vuren, larix en douglas. Omdat de wanden niet gestapeld hoeven te worden, kunnen deze ook dubbel gespoten geleverd worden in diverse kleuren. Desgewenst kan het regelwerk dubbelzijdig betimmerd worden, zodat het regelwerk niet meer zichtbaar is.

Alle modellen worden geleverd met een standaard dakbedekking, waarbij de soort afhankelijk is van het model. U kunt natuurlijk altijd kiezen voor een andere soort dan de standaard dakbedekking. De beschikbare soorten dakbedekkingen zijn: dakleer, EasyRoofing, EPDM, dakshingles (beschikbaar in de kleuren: zwart, rood, bruin, blauw en groen) en metalen dak- en dakpanprofielplaten (beschikbaar in de kleuren: zwart en rood).

Stuur uw schetsen op
"Hebt u ideeën voor een afwijkend ontwerp voor een blokhut, garage of overkapping, of hebt u misschien zelfs al schetsen? Neem dan gerust contact op. Zolang het bouwkundig mogelijk is, kunnen wij het voor u maken", zegt Mormima.

Doe vast inspiratie op in de showroom van Blokhutreus aan de Lauwersweg 4A in Surhuisterveen of bekijk het enorme assortiment op www.blokhutreus.nl.

Wilt u uw schets alvast opsturen? Stuur deze naar: info@blokhutreus.nl of bel voor meer productinformatie 0512-356178.

Actueel

Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 7 uur geleden
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 8 uur geleden
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 9 uur geleden
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 10 uur geleden
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 11 uur geleden
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen 12 uur geleden
Pesten is een onzichtbare pijn die overal kan toeslaan.
Samen streven naar een pestvrije samenleving Algemeen 13 uur geleden
'Nifelje mar ta!' gaat door!
'Nifelje mar ta!' yn Dokkum gaat door! Algemeen 14 uur geleden
Willem Helfrich neemt u mee op een reis door de geschiedenis van het gevangeniswezen in Friesland.
Lezing: Gevangen in Friesland Algemeen 15 uur geleden
Winnaars voorronde Friesland bekend
Winnaars voorronde kunstbende Friesland bekend Algemeen 16 uur geleden
De tweedehands boekenverkoop in de Doopsgezinde Kerk te Drachten gaat binnenkort weer los. Tekening ter illustratie.
Verkoop 2e hands boeken in Drachten Algemeen 17 apr, 17:00
Op dinsdag 30 april bij De Fytsdokter
Tworby testdag bij De Fytsdokter in Kollumersweach Algemeen 17 apr, 15:51
De voorstelling heet dit jaar lytse Pier en de flok fan it Berneiepenloftmuseum. Een stuk gebaseerd op de film Night at the museum
Het berneiepenloftspul geeft een inkijkje in de Friese cultuur Algemeen 17 apr, 15:00
Stef Boes, overgangsconsulente van Nieuw Getij.
Specialistisch verpleegkundige overgang/ vrouwenzorg Algemeen 17 apr, 14:02
Zachte natuurtinten, maar ook vrolijker accenten van kleur zie je terug in de collectie voor de
allerkleinsten.
Aline Fashion breidt uit met babycollectie Algemeen 17 apr, 13:15
Probeer een speed-pedelecs van Klever bij Egbert Tweewielers.
Probeer speed-pedelecs van Klever tijdens opstapdag bij Egberts Tweewielers Algemeen 17 apr, 11:53