Prima service bij Expert Meijer door goed opgeleide monteurs

Zaken Zakelijk

BURGUM – "Wij onderscheiden ons met onze service. Maar wat betekent dat precies?", zegt Erik Meijer, eigenaar van Expert Meijer in Burgum. Wat betekent het woord 'service' voor hem als ondernemer?

Stel: je hebt een wasmachine gekocht en binnen twee jaar, de garantietermijn, raakt die defect. Je belt naar het bedrijf waar je hem vandaan hebt. Een vriendelijke stem aan de andere kant van de lijn zegt: 'Ik geef u het telefoonnummer van de fabriek, dan lossen zij het op'. "Veel consumenten accepteren dit", zegt Erik Meijer. "Het is echter wettelijk vastgelegd dat de verkoper verantwoordelijk is voor het oplossen van problemen met een product."

Wij lossen het op

Bij Expert Meijer worden klachten over witgoed-apparaten daarom in de winkel opgelost. "Via de fabriek kan het weken duren. Wij streven naar twee dagen. Daarna regelen we zelf met de fabriek dat óns probleem wordt opgelost." Om dat zo stellig te kunnen zeggen, maakt Erik Meijer keuzes. "Wij verkopen een aantal vaste merken. Bewust. Een goede relatie met je leveranciers is belangrijk. Jij doet dingen voor hen, zij regelen zaken voor jou. Dankzij onze vaste, jarenlange contacten weet ik zeker dat ik er altijd uit kom met de fabrikant en problemen dus goed kan oplossen voor mijn klanten."

Maar er is meer. Vijf grote merken waarmee Expert Meijer in Burgum samenwerkt, leidden de witgoed-monteur op die voor Expert Meijer op stap is. "Hij is gecertificeerd Miele-monteur, Bosch-monteur, AEG-monteur, Zanussi-monteur en Samsung-monteur. Dat betekent dat hij voor deze merken bij onze klanten de reparaties mag uitvoeren die binnen de fabrieksgarantie vallen."

Fabrieksmonteurs dicht bij

Een gecertificeerd monteur zo dicht bij huis heeft voordelen. "Het verkort de responstijd enorm. Hij beschikt over vervangende onderdelen. Zijn kennisniveau is maximaal en hij weet bijvoorbeeld of een bepaald probleem in een serie veel voor komt. Hij weet ook hoe te handelen als de problemen ontstaan in het derde, vierde of vijfde gebruikersjaar van een product. Voor die periode zijn er wettelijk vastgesteldecoulance-regelingen."

Vervangend product in bruikleen

Bij artikelen uit het bruin- en grijsgoed ontkomt Expert Meijer er niet aan om een defect product naar de fabrikant te sturen. "Daar gaan een paar weken overheen. Onze service is dan dat wij een vervangend product in bruikleen geven." Daarnaast maakt Expert Meijer volop gebruik van zijn relatie met de merk-fabrikanten. "De algemeen gehanteerde afschrijvingstermijn van een Miele-wasmachine is tien jaar. De afschrijving van andere merk-wasmachines is vijf jaar. De afschrijvingstermijn van een laptop is drie jaar. Televisies zijn tegenwoordig zo plat en compact samengesteld, dat er niet veel aan te repareren valt. Bij de bruingoed-producten en in de computerwereld zullen we dus sneller besluiten niet te repareren, maar te vervangen. Wat de klant eventueel moet bijbetalen of wat als afschrijving in rekening wordt gebracht, is per situatie verschillend.

Wij bieden altijd een oplossing op maat." Uit de woorden van Erik Meijer blijkt de service een samenspel is tussen wettelijke regels, de fabrikant, de verkoper en de consument. "Als verkoper heb ik daarop bijvoorbeeld invloed door in mijn berekening niet een afschrijvingstermijn van vijf jaar te gebruiken - wat een rechter voldoende zou vinden - maar acht jaar, wat ik op dat moment als billijk ervaar voor mijn klant."

Coulant kúnnen handelen

Problemen van klanten kunnen ook van een geheel andere aard zijn. Technische ontwikkelingen gaan razendsnel en het kan dat je een product koopt van een serie die niet aan je verwachtingen voldoet. "Kom langs, dan kijken we wat mogelijk is. Dankzij de jarenlange relatie met leveranciers kan ik altijd met coulance reageren", vertelt Erik Meijer.

Meedenken met de klant

Of nu een eigen servicemonteur een reparatie snel en adequaat uitvoert of dat een product naar de fabriek wordt teruggestuurd, voor de klant is het voordelig als de verkoper hem kent. Techniek wordt ingewikkelder, onze monteurs groeien daar in mee."
 

Expert Meijer is altijd bereikbaar via: 

www.expert.nl/burgum, 

op werkdagen via 0511-461400 

of komt langs in de winkel, 

Schoolstraat 8 in Burgum.

Actueel

Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 1 uur geleden
Wethouder Tytsy Willemsma (rechts) plaatste samen met amateur-historicus Harry van Borkulo (links) uit Hurdegaryp het elfde en laatste informatiebord van cortenstaal over stukjes geschiedenis van de gemeente. Hier bij de woning (achtergrond) van architect wijlen Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Oproep 15 amateur-historici aan Tytsjerksteradiel: "Breng gemeente-archief op orde" Algemeen 16 uur geleden
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers.
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers Algemeen 16 uur geleden
v.l.n.r.: achteraan: Fenna Hoekstra, Swany de Haan, Shirien Elbakry (trainster), Larissa van der Woude, vooraan: Tessa van der Vliet, Nikée Feitsma, Nine Postma
Nederlandse kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum! Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Het belang van een stevig gefundeerde tuin Zaken 20 uur geleden
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker'
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker' Algemeen 21 uur geleden
De prejunioren
Ritmische groepen OBQ-DFS naar NK AHOY Algemeen 22 uur geleden
Concert zanger-pianist Roon Staal te Augustinusga in de Augustinitsjerke
Roon Staal doet Augustina aan tijdens lente tour Algemeen 23 uur geleden
Waar het hart vol van is…
Matthé Vos en André van der Meer in ontmoetingsdienst Algemeen gisteren
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen.
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen Algemeen gisteren
Succesvolle voorstellingen van Kain in Ferwert.
Succesvolle voorstellingen van Kaïn in Ferwert Algemeen 22 apr, 08:30
De kampioensploeg van Warga.
Warga kampioen na 0-3 winst op Nieuw Roden Algemeen 21 apr, 22:06
Een moment uit de wedstrijd van Libertas tegen FC Marlène.
Libertas kan het niet bolwerken tegen koploper FC Marlène Algemeen 21 apr, 21:28
Ropta Boys en Viod strijdbaar maar scoren niet.
Ropta Boys en Viod strijdbaar maar scoren niet Algemeen 21 apr, 21:17
Be Quick Dokkum vergeet te winnen van Wykels Hallum.
Be Quick Dokkum vergeet te winnen van Wykels Hallum Algemeen 21 apr, 19:59
Anjum doet goede zaken na winst op Harkema Opeinde. Foto ter illustratie.
Anjum doet goede zaken na winst op Harkema Opeinde Algemeen 21 apr, 19:55