De Keukenkamer ontwerpt mooiste keukens

Zaken Zakelijk

NOARDBURGUM - De Keukenkamer in Noardburgum is een keukenzaak met stijl. Het bedrijf was jarenlang gevestigd in de oude melkfabriek in Gytsjerk, maar verhuisde vorig jaar oktober naar de voormalige kleuterschool aan de Rijksstraatweg 58 in Noardburgum. Het pand werd sfeervol verbouwd. Duitse, Italiaanse en door een interieurbouwer op maat gemaakte keukens staan tentoongesteld.

Door: Karoline van den Donker

In het achterste 'lokaal' vind je de Duitse keukens: strak, minimalistisch, elegant. Er tussenin staat een meterslange, witte tafel. Het is de werktafel van Pina en Sybe Visser. Hier worden de gesprekken met klanten gevoerd, hier komen de handgetekende ontwerpen tot stand en hier vindt de digitale afwikkeling van een opdracht plaats. "Wij maken keukens op maat", zegt eigenaar Sybe Visser. "De klant hoeft niet vooraf te weten wat hij wil. Het is ons vak met leuke voorstellen te komen."

"Wij ontzorgen je bij het kiezen van je keuken"

Ideeën kun je opdoen in de showroom van De Keukenkamer. In de ruimte naast die met Duitse keukens, staan Italiaanse keukens. Een derde toonzaal laat zien hoe modern en landelijk heel goed samengaan en wat een interieurbouwer voor je kan betekenen. "Italiaanse keukens ademen een geheel andere sfeer dan de Duitse keukens", zegt Pina Visser. "Waar gaat je voorkeur naar uit? Hoe wordt er gekookt? Wat is de gezinssamenstelling? Dat zijn belangrijke vragen die wij bespreken." Die bespreking vindt plaats aan de werktafel in De Keukenkamer, maar even zo vaak bij de klant thuis. "Mensen komen soms met wensen, waarvan ik zie dat het in de praktijk onhandig is. Dan doe ik ze alternatieve ideeën aan de hand", vertelt Sybe Visser.

Als ontwerper zal hij niet snel aan klanten vragen welk materiaal de voorkeur heeft. Belangrijker is het ontwerp passend in de ruimte te maken en te laten aansluiten bij de klant. "Met die gegevens vullen we de materialen in."

Sybe geeft een voorbeeld: "Stel, je wilt een aanrechtblad dat langer is dan zes meter. Prachtig, maar niet als er naden in komen. In zo'n geval denk ik als ontwerper bijvoorbeeld aan RVS. En vanuit dat gegeven kies ik het materiaal waarmee de kastjes worden gemaakt. Het eindresultaat bepaalt de uitstraling van de keuken. Hoe krijg je de sfeer en stijl die de klant voor ogen staat?"

Sybe Visser tekent ieder ontwerp handmatig uit. Bewust. Tijdens het tekenen van een plattegrond, het aanzicht en de driedimensionale tekening ontstaan de betere ideeën. 'Outside the box'. Mooie oplossingen. Waar een kok zich afvraagt of zijn ingrediënten lekkerder worden door koken, bakken, braden of frituren, varieert Sybe Visser met maten, materialen en posities. Net zo lang tot er iets moois op het presentatiebord hangt. Dan wordt het voorstel besproken. "Soms willen mensen liever een driedimensionale computertekening, dan ga ik aan de slag met Sybes ontwerpen", vertelt Pina.

"Handgetekend, dat inspireert"

Een keuken kiezen, betekent investeren in je huis. Welke apparatuur wil je? Op technisch gebied staan de ontwikkelingen niet stil, denk aan de mogelijkheid van ingebouwde kookveld-afzuiging of stoom-
ovens en aan trends als 'sous vide'-koken. "We bezoeken jaarlijks de keukenbeurzen", vertelt Pina. "Hier doen wij ideeën op en volgen de ontwikkelingen."

"Straks gaan we met zijn vieren naar de internationale keukenbeurs EuroCucina in Milaan", vertelt Pina, subtiel wijzend op een nieuwtje. Met zijn vieren betekent, dat Pina en Sybe dit keer voor het eerst hun beide zonen meenemen. "Sinds 1 september is Timo officieel bij ons in de zaak", meldt Sybe. Naar verwachting volgt hun jongste zoon op termijn. "We gaan alvast met zijn vieren op beursbezoek."

De Keukenkamer is geopend van woensdag tot en met zaterdag, meestal van 10.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag tot 16.00 uur. Wil je op afspraak komen? Dat kan ook in de avonduren.

Kijk voor meer informatie op www.dekeukenkamer.nl.

Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 8 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 9 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 9 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 10 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 10 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 11 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 12 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 13 uur geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 14 uur geleden
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 15 uur geleden
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen 15 uur geleden
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi Algemeen 16 uur geleden
De start van de campagne
Campagne Doortrappen feestelijk van start Algemeen 27 mrt, 17:34