Logo actiefonline.nl
De paardendagen zijn dit jaar op 27, 28 en 29 juli.
De paardendagen zijn dit jaar op 27, 28 en 29 juli. (Foto: Ingezonden)
Zakelijk

Paardendagen in Driezum en Wâlterswâld met hondentrainer Wolfgang Lauenburger

  Bedrijven

DRIEZUM/WALTERSWALD - Op 27, 28 en 29 juli vormen de sfeervolle Friese dorpen Driezum en Wâlterswâld weer hét bruisende middelpunt voor iedereen die van paardensport geniet. Op vrijdag 28 juli vindt het Open Fries Kampioenschap Paardenmarathon plaats, gevolgd door de Boerendag op zaterdag, de gezelligste familiedag van het jaar.

Vanaf half juni wordt er met man en macht gewerkt om de prachtige en uitdagende hindernissen op tijd klaar te krijgen. Een grote groep vrijwilligers heeft zich dit jaar aangemeld om zo een steentje bij te dragen. "Iedereen heeft zijn eigen talent. De één zorgt ervoor dat al het bouwmateriaal op de juiste plek komt, de ander is handig met hamer en spijkers. Zo maken we van elke hindernis een uitdaging op zich", aldus de organisatie. Elke groep vrijwilligers is overigens vrij om ideeën aan te dragen voor de hindernissen. Zo zal er dit jaar een hindernis zijn met de bekende Fiskershúskes uit Moddergat en verschijnt er op de Doniawei de 'Arc de Triomphe'.

De organisatie van de Paardendagen heeft met de hondentrainer Wolfgang Lauenburger een unieke attractie kunnen vastleggen. De Duitse hondentrainer staat dit jaar op de Boerendag garant voor twee briljante shows. Wolfgang komt uit een echte circusfamilie, die al meer dan zes generaties lang met dieren werkt. Samen met z'n honden zet hij een onvergetelijke show neer, waar jong en oud volop plezier aan gaan beleven.

Kijk voor het programma op paardendagen.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten