Alles voor op kantoor via online platform 'Officefood'

Zaken Zakelijk

DRACHTEN - Bedrijven kunnen voor al hun kantoorartikelen terecht bij één voordelig, betrouwbaar en regionaal online platform: www.officefood.nl.

Via deze website kunnen klanten alles wat ze op kantoor nodig hebben voordelig aanschaffen: toners, verschillende soorten papier, etiketten en kalenders, artikelen om te presenteren of op te bergen, machines en facilitaire producten (denk aan schoonmaak- en kantineartikelen).

Kwaliteit

"De kantoorartikelen die wij verkopen zijn van hoge kwaliteit en voldoen aan alle eisen die onze klanten stellen", zegt Gerlof Rijpma, accountmanager van Officefood. "Voor toners en cartridges adviseren wij altijd het originele merk te gebruiken. Via veel webshops zijn alternatieve toners verkrijgbaar, maar die kunnen zorgen voor vegen en vlekken op de afdrukken."

Officefood bestaat nu zo'n twee jaar en is ontstaan uit een samenwerkingsverband van alle directe verkoopvestigingen van Ricoh in Nederland. "Vanuit Officefood bedienen wij onze klanten in heel Nederland", zegt Gerlof. "Vanuit Drachten help ik mijn klanten om voordelig goede kantoorartikelen aan te schaffen."

In totaal zijn er zo'n vierentwintigduizend producten verkrijgbaar via Officefood. Bedrijven die nu elders bestellen doen er goed aan hun bestellijst eens aan de mannen achter Officefood te laten zien, vertelt Gerlof.

"Over de hele linie ben je bij ons zo goed als zeker goedkoper uit", meldt hij. "Bedrijven kunnen tussen de tien en dertig procent besparen. Wij voeren een scherp, transparant en breed prijsbeleid. Wij maken vrijblijvend een vergelijking. Neem vooral contact met ons op." Eén van de geheimen is dat Officefood niet doet aan zogenaamde 'prijsstunten', maar voor álle producten een voordelige prijs berekent. "Een stuntprijs kan aantrekkelijk lijken, maar een klant heeft als het om kantoorartikelen gaat zelden maar één ding nodig. Die andere producten zijn dan steevast duurder dan bij Officefood."

Tijdsbesparing

Bovendien kan het een bedrijf heel veel tijd en werk schelen door alle benodigdheden op één adres te bestellen, van papiervernietigers tot cup-a-soup. "Het is lastig en tijdrovend om steeds maar weer in de gaten te moeten houden waar u uw kantoorartikelen voordelig kunt aanschaffen. Met Officefood is die zoektocht voorbij. Ik noem dit efficiënt kantoorartikelen inkopen. Het komt nauwelijks voor dat er artikelen zijn die men wel bij een andere leverancier kan bestellen, maar niet via Officefood. Mist u ondanks ons grote aanbod toch een artikel, dan kunnen wij dit vaak alsnog leveren."

Friese klantenservice

Bijkomend voordeel is dat er korte lijnen zijn tussen Officefood en de klanten. Geen anonieme landelijke helpdeskmedewerkers: Friese klanten krijgen medewerkers uit Drachten aan de telefoon en kunnen hun vraag gewoon in het Fries stellen.

Klantgerichtheid staat er hoog in het vaandel. "We zijn pro-actief en bellen klanten wanneer er vermoedelijk iets aan de bestelling niet klopt of wanneer we denken dat we een beter, slimmer alternatief hebben. Over retourneren wordt niet moeilijk gedaan." Vaste klanten krijgen een bestelhistorie en een overzicht van hun favoriete producten.

Gerlof Rijpma hoopt dat steeds meer bedrijven Officefood weten te vinden. Klanten kunnen digitaal, telefonisch of per e-mail hun bestelling doorgeven. "De producten zijn er de volgende dag."

De voormalige Rabobank in Hurdegaryp staat op de nominatie om plaats te maken voor woningbouw.
"Tytsjerksteradiel op koers met nieuwbouw woningen" Algemeen 9 uur geleden
Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 11 uur geleden
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 12 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 13 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 13 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 14 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 15 uur geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 18 apr, 17:02
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 18 apr, 16:03
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 18 apr, 15:00
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 18 apr, 14:12
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 18 apr, 13:12
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen 18 apr, 12:21