Broekster Boys is met de 5-0 overwinning nog mild voor Alcides.
Broekster Boys is met de 5-0 overwinning nog mild voor Alcides. Foto: Jacqueline Jongsma

Broekster Boys is met de 5-0 overwinning nog mild voor Alcides

Algemeen

Damwald-Broekster Boys heeft zich afgelopen zaterdag goed gerevancheerd voor de 3-1 nederlaag in Meppel. Met de 5-0 overwinning kwam de ploeg uit Meppel nog goed weg ook. 

Broekster Boys kende een bliksem start. Binnen 90 tellen stond de eerste treffer al op het score bord. Met een dieptepass zette Jos Regnerus zijn teamgenoot Hedgar Hoekstra alleen voor de keeper. Op een droog schot had Hoek het nakijken en dat zou vandaag niet de laatste keer zijn. Alcides kwam er in deze wedstrijd niet aan te pas. De voorhoede van de gastploeg kwam totaal niet uit de verf en Broekster Boys had de gehele wedstrijd het meeste balbezit. Na een klein kwartier bracht de lat nog redding maar een paar minuten later was het toch 2-0. Bauke Jan Douma veraste de gehele verdediging met een slim overstapje waarna Lucas Peterson simpel binnen kon schieten. Aanvoerder Ryan Luycks moest zich halverwege de eerste helft laten vervangen nadat hij een ijsbeentje opgelopen had. Broekster boys speelde prima voetbal maar liet na om de wedstrijd op slot te gooien. Vlak voor rust even schrik bij Broekster Boys toen Riemer Doornbos hard getackeld werd. Even werd gevreesd dat de aanvoerder niet door kon vanwege een flinke schouderblessure maar na de goede verzorging van Jildou Raap kon hij gelukkig de wedstrijd toch vervolgen.

Direct na rust had Hedgar Hoekstra de 3-0 op zijn schoen maar helaas leverde het geen doelpunt op. Aan de andere kant kwam keeper Methode Bizimana geen enkel moment in de problemen. De 18-jarige keeper kende een mooi debuut bij Broekster boys en wist gelijk “clean sheet” te scoren. Hedgar Hoekstra kwam in de 53e minuut opnieuw alleen voor de keeper en maakte het met een mooie schuiver af. De mooiste goal van de middag viel even later. Lucas Peterson zette zelf een mooie aanval op. Werd opnieuw aangespeeld en wist met een prachtige lob de 4-0 te maken. Daarna waren er binnen een kwartier een vijftal mogelijkheden om de score te verhogen maar het was steeds “net niet”. De jarige Bouke Jan Douma maakte, na opnieuw een pass van Lucas Peterson de 5-0 en dat zou uiteindelijk ook de einstand worden. Daarmee kwam Alcides goed weg want ook daarna werden helaas nog enkele prima mogelijkheden niet verzilverd. 

Met de 5-0 overwinning deed Broekster Boys weer uitstekende zaken in de strijd om de 4e plek, die aan het einde van de competitie zeer waarschijnlijk recht zal geven op promotie-nacompetitie. Enkele weken geleden leek die plek volledig uit beeld te zijn maar door de nederlagen van KHC en Go Ahead Kampen liggen alle kaarten ineens weer open op tafel. Met nog 5 competitierondes te gaan lijkt de titelstrijd te gaan tussen Olde Veste en ONS Sneek. Flevo boys staat net op te veel achterstand van de koplopers om daar nog een rol van betekenis te gaan spelen maar in de strijd om die laatste nacompetitie ligt het ineens weer geheel open. Broekster Boys heeft net als KHC 33 punten, go Ahead Kampen en Blauw-wit volgen op 3 punten. Daarachter staat Jubbega (na de 0-1 nederlaag tegen Blauw wit) met 25 punten. Jubbega voelt in de strijd om de degradatie nacompetitie de hete adem van Drachtster Boys inmiddels in de nek. Jubbega heeft de punten dus nog hard nodig en zal er volgende week alles aan doen om het Broekster Boys erg moeilijk te maken. De wedstrijd die in Jubbega gespeeld gaat worden start om 18.00 uur. Het is dan ook zeker de moeite waard om deze wedstrijd te bezoeken.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma: https://photos.app.goo.gl/3M7hLEZaUsukXG4e9

Sinaasappels
Kassenrondleiding Tropische Kas Algemeen 13 uur geleden
Pelgrimswandeling in het spoor van H. Titus en Friese kloosters
Pelgrimswandeling in het spoor van H. Titus en Friese kloosters Algemeen 15 uur geleden
Dam Jaarsma
Dam Jaarsma-kuier met volksverhalen in Eastermar Algemeen 15 uur geleden
In beslag genomen drugs en illegaal vuurwerk. De opbrengsten worden wellicht onder andere geïnvesteerd in vastgoed.
"Ook in Fryslân kan 'ondermijning' zich als langzame olievlek uitbreiden" Algemeen 17 mei, 17:17
Brandweerlieden bezig met het nablussen van de uitgebrande auto met caravan op de Wäldwei nabij Drachten.
File op Wâldwei door uitgebrande auto met caravan 112 17 mei, 16:43
Groove Factory in Iduna
Unieke jamsessies tijdens Groove Factory in Iduna Algemeen 17 mei, 16:28
Theaterconcert O Cielo en vaartocht 'Oudega, ontdek een stukje van dit mooie plekje!'
Theaterconcert O Cielo en vaartocht 'Oudega, ontdek een stukje van dit mooie plekje!' Algemeen 17 mei, 14:00
Frits Veenema terug bij Be Quick Dokkum
Frits Veenema terug bij Be Quick Dokkum Algemeen 17 mei, 12:00
Benefietconcert t.b.v. Hope4Ukraïne
Benefietconcert t.b.v. Hope4Ukraïne Algemeen 17 mei, 11:00
Benefietconcert Alexanderkerk Rinsumageast op 26 mei met “Jazzpresje”
Benefietconcert Alexanderkerk Rinsumageast op 26 mei met "Jazzpresje" Algemeen 17 mei, 10:00
Nomi $hanya
Friesland Pop presenteert: Mini Hiphop Conferentie met het thema "Ladies First" Algemeen 17 mei, 08:30
Wat houdt de Europese parlementsverkiezing in?
Interactieve avond over Europese verkiezingen Algemeen 16 mei, 17:04
Burgemeester Jan Rijpstra van Smallingerland neemt in de herfst van 2024 afscheid. Acht personen hebben zin om hem op te volgen.
Acht kandidaten burgemeester Smallingerland Algemeen 16 mei, 15:31