Op de foto Durk van de Veen met een fraaie passeerbeweging.
Op de foto Durk van de Veen met een fraaie passeerbeweging. Foto: Ingezonden

V.V. Dokkum pakt verdiende overwinning

Algemeen

Voor Dokkum stond zaterdag de uitwedstrijd tegen Harkema Opeinde op het programma. Dokkum al sinds 24 februari zonder zege, pakte tegen de gastheren na een zwakke eerste helft, gevolgd door een betere tweede, uiteindelijk de verdiende overwinning.

De wedstrijd begon spectaculair als Ismael Dahir binnen de zestien wordt gevloerd en al na drieëndertig seconden fluit de uitstekende leidende scheidsrechter voor een penalty. Het is Durk van der Veen die het leer opeist en onberispelijk raak schiet. 0-1. Ondanks de snelle voorsprong voor Dokkum is Harkema Opeinde de betere ploeg, na in de negende minuut net naast te hebben geschoten valt in de dertiende minuut de gelijkmaker, uit een corner is het Twan Polder die de bal hard tegen de touwen jaagt 1-1. Na een half uur spelen, een snelle aanval van de thuisclub, dit resulteert in een kans, maar keeper Bakker redt. Vlak hierna weer een kans voor de Harrekieten als hun aanvoerder hard uithaalt, maar Marco Metz weet de bal op de lijn onschadelijk te maken. Een mooie aanval van Harkema Opeinde na een dubbele één twee had meer verdient, maar leverde niets op. Toch zullen de groen gelen met een voorspong gaan rusten het is Jorryt Hoeksma die in de vijfenveertigste minuut met een diagonaal schot keeper Hylcardo Bakker kansloos laat 2-1. 

In de tweede helft is het Corijn Wiersma de Dokkumer aanval komt versterken. De eerste mogelijkheid is nog wel voor de thuisclub, maar Dokkum speelt nu met meer passie en strijd en neemt de wedstrijd in handen. In de vijfenvijftigste minuut komt Dokkum op gelijke hoogte, het is Omer Dahir die uit een vrije trap de bal fraai binnen kopte, ondanks het vlaggen voor buitenspel “wat het overigens niet was” is de leidsman duidelijk in zijn beslissing en de goal staat 2-2. Dokkum Houdt de druk er op en wil meer, dit leidt in de zevenenzestigste minuut tot de 2-3 het is Ismael Dahir die vanaf 20 meter verwoestend uit haalt en de goalie van Harkema Opeinde kansloos laat. Hierna komt jongeling Harold Korte in het veld voor Sebastiaan Plooy. In de zevenenzeventigste minuut krijgt Harkema Opeinde nog een reuzekans maar uit een vrijetrap wordt de bal net over gekopt. Ook de volgende kans is voor de thuisclub, deze keer wordt het leer over geschoten. Dokkum krijg ook nog een grote kans als na balverlies in de Harkema defensie Harold Korte de bal onderschept hij mikt echter net naast. In de vijfentachtigste minuut valt de beslissing als Ismael Dahir diep wordt gestuurd en op de uitlopende Doelman botst en ogenschijnlijk zwaar geblesseerd raakt. Opnieuw wijst de scheidrechter naar de stip. Het is wederom Durk van der Veen die achter de bal gaat staan en hij maakt ook nu geen fout en schiet de groen witten van trainer Bos naar een 2-4 overwinning.

Sinaasappels
Kassenrondleiding Tropische Kas Algemeen 14 uur geleden
Pelgrimswandeling in het spoor van H. Titus en Friese kloosters
Pelgrimswandeling in het spoor van H. Titus en Friese kloosters Algemeen 15 uur geleden
Dam Jaarsma
Dam Jaarsma-kuier met volksverhalen in Eastermar Algemeen 16 uur geleden
In beslag genomen drugs en illegaal vuurwerk. De opbrengsten worden wellicht onder andere geïnvesteerd in vastgoed.
"Ook in Fryslân kan 'ondermijning' zich als langzame olievlek uitbreiden" Algemeen 17 mei, 17:17
Brandweerlieden bezig met het nablussen van de uitgebrande auto met caravan op de Wäldwei nabij Drachten.
File op Wâldwei door uitgebrande auto met caravan 112 17 mei, 16:43
Groove Factory in Iduna
Unieke jamsessies tijdens Groove Factory in Iduna Algemeen 17 mei, 16:28
Theaterconcert O Cielo en vaartocht 'Oudega, ontdek een stukje van dit mooie plekje!'
Theaterconcert O Cielo en vaartocht 'Oudega, ontdek een stukje van dit mooie plekje!' Algemeen 17 mei, 14:00
Frits Veenema terug bij Be Quick Dokkum
Frits Veenema terug bij Be Quick Dokkum Algemeen 17 mei, 12:00
Benefietconcert t.b.v. Hope4Ukraïne
Benefietconcert t.b.v. Hope4Ukraïne Algemeen 17 mei, 11:00
Benefietconcert Alexanderkerk Rinsumageast op 26 mei met “Jazzpresje”
Benefietconcert Alexanderkerk Rinsumageast op 26 mei met "Jazzpresje" Algemeen 17 mei, 10:00
Nomi $hanya
Friesland Pop presenteert: Mini Hiphop Conferentie met het thema "Ladies First" Algemeen 17 mei, 08:30
Wat houdt de Europese parlementsverkiezing in?
Interactieve avond over Europese verkiezingen Algemeen 16 mei, 17:04
Burgemeester Jan Rijpstra van Smallingerland neemt in de herfst van 2024 afscheid. Acht personen hebben zin om hem op te volgen.
Acht kandidaten burgemeester Smallingerland Algemeen 16 mei, 15:31