Be Quick wint overtuigend van Kootstertille. Foto ter illustratie.
Be Quick wint overtuigend van Kootstertille. Foto ter illustratie. Foto: Freepik.com

Be Quick Dokkum wint met overtuigend spel tegen Kootstertille.

Algemeen

Voor Be Quick vandaag een wedstrijd rond plaats 6 en 7 op de ranglijst. Zit Be Quick de laatste 3 competitiewedstrijden in the winning mood met 2x winst en 1x verloren, dat gaat niet op voor Kootstertille die in deze 3e periode de laatste 3 competitiewedstrijden met verlies afsloot. De thuiswedstrijd van Be Quick was overigens een verliespartij voor de Dokkumers. Dat was sinds een onderling wedstrijd in het seizoen 1985/1986 niet meer gebeurt. Een belangrijke wedstrijd voor beide dus om afstand te houden van de clubs die in de achtervolging zijn.

Door: Kees Theissen

Iets vroeger dan normaal ging de wedstrijd om 14.00 van start. De omstandigheden waren top voor een goede wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Den Enting.

De eerste 10 minuten speelde de wedstrijd zich vooral op het middenveld af. Be Quick had duidelijk wel het beste van het spel zonder echt gevaarlijk te zijn. Wel was er duidelijk sprake van een positieve drive. Snel storen onder aanvoering van een zeer goed spelende Danny Post.

De eerste echte doelkans speelde zich af in de 13e minuut door een bal van Gregory Daraji over de verdediging van Kootstertille. Rudolf Banga kwam hierdoor vrij op de keeper af, maar zijn inzet trof via de rug van keeper Kempenaar geen doel. Maar dit was wel het signaal voor Be Quick om de druk verder te verhogen, terwijl Kootstertille niet veel verder kwam dan af en toe een lange bal.

Kansen voor Be Quick bleven dan ook niet uit. In de 24e minuut een schampte de bal het hoofd van Matthijs Hellinga en ging rakelings voorlangs. Toch viel het eerste doelpunt voor Kootstertille. Een hoge bal werd door Johan Mulder en Lolke Dijkstra verkeerd beoordeelt met een eigen doelpunt tot gevolg. Gevalletje miscommunicatie misschien. Maar 1-0 voor Kootstertille.

De gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten. Een afstandschot van Danny Post wordt eerst nog van de lijn gehaald, maar komt wederom voor de voeten van Danny Post. En ja een 2e kans laat hij niet onbenut. De gelijkmaker staat.

In de 2e helft bleven de kansen voor Be Quick komen, terwijl Kootstertille niet gevaarlijk kon worden. Overigens ook een compliment aan de goed opgestelde verdediging van Be Quick. Was er vorige week al sprake van een mooi doelpunt door Robin de Jong, vandaag ging hij in de 53e minuut op herhaling. Eerste een tegenstander op links uitspelen en niet twijfelen, maar afdrukken. Mooi doelpunt en een verdiende voorsprong van 1-2.

Gedurende de 2e helft kwamen er een aantal wissels, zonder dat dit tot een ander spelbeeld leidde. Wel merkte men dat vanaf de 70e minuut Be Quick zich weer wat achteruit liet drukken. Iets wat we wel vaker zien, terwijl als ze het eigen spel blijven spelen er geen gevaar hoeft te komen. Nu ben je toch bang voor een “per ongeluk” tegendoelpunt. Dat gebeurde gelukkig niet. 

Opluchting in de 86e minuut. Een goed ingevallen Jan Jaap de Boer kwam binnen het strafschopgebied met een prachtige teruggetrokken voorzet op Rudmer Loonstra. Dit soort kansen laat Loonstra niet schieten. Een verdiende 1-3, wat tevens de eindstand was.

Een mooie en verdiende overwinning van Be Quick onder aanvoering van de uitstekend spelende Danny Post. Het team speelde gedreven, met veel inzet en oog voor elkaar. Deze overwinning betekend stijgen naar de 5e plaats. Volgende week een thuiswedstrijd tegen Wykels Hallum. Een ploeg in de gevarenzone die vooral in de 2e periode veel punten heeft laten liggen. Maar de spanning in de competitie is zeker nog niet voorbij.

Sinaasappels
Kassenrondleiding Tropische Kas Algemeen 14 uur geleden
Pelgrimswandeling in het spoor van H. Titus en Friese kloosters
Pelgrimswandeling in het spoor van H. Titus en Friese kloosters Algemeen 15 uur geleden
Dam Jaarsma
Dam Jaarsma-kuier met volksverhalen in Eastermar Algemeen 16 uur geleden
In beslag genomen drugs en illegaal vuurwerk. De opbrengsten worden wellicht onder andere geïnvesteerd in vastgoed.
"Ook in Fryslân kan 'ondermijning' zich als langzame olievlek uitbreiden" Algemeen 17 mei, 17:17
Brandweerlieden bezig met het nablussen van de uitgebrande auto met caravan op de Wäldwei nabij Drachten.
File op Wâldwei door uitgebrande auto met caravan 112 17 mei, 16:43
Groove Factory in Iduna
Unieke jamsessies tijdens Groove Factory in Iduna Algemeen 17 mei, 16:28
Theaterconcert O Cielo en vaartocht 'Oudega, ontdek een stukje van dit mooie plekje!'
Theaterconcert O Cielo en vaartocht 'Oudega, ontdek een stukje van dit mooie plekje!' Algemeen 17 mei, 14:00
Frits Veenema terug bij Be Quick Dokkum
Frits Veenema terug bij Be Quick Dokkum Algemeen 17 mei, 12:00
Benefietconcert t.b.v. Hope4Ukraïne
Benefietconcert t.b.v. Hope4Ukraïne Algemeen 17 mei, 11:00
Benefietconcert Alexanderkerk Rinsumageast op 26 mei met “Jazzpresje”
Benefietconcert Alexanderkerk Rinsumageast op 26 mei met "Jazzpresje" Algemeen 17 mei, 10:00
Nomi $hanya
Friesland Pop presenteert: Mini Hiphop Conferentie met het thema "Ladies First" Algemeen 17 mei, 08:30
Wat houdt de Europese parlementsverkiezing in?
Interactieve avond over Europese verkiezingen Algemeen 16 mei, 17:04
Burgemeester Jan Rijpstra van Smallingerland neemt in de herfst van 2024 afscheid. Acht personen hebben zin om hem op te volgen.
Acht kandidaten burgemeester Smallingerland Algemeen 16 mei, 15:31