Gert Jan Koopmans in duel. Matthijs Hellinga, Robin de Jong en Danny Post kijken toe.
Gert Jan Koopmans in duel. Matthijs Hellinga, Robin de Jong en Danny Post kijken toe. Foto: Lammert Damsma

Be Quick boekt overwinning op laagvlieger SC Franeker

Algemeen

Na het bekerspektakel vorige week tegen d’Olde Veste stond er voor Be Quick Dokkum zaterdag alweer een zeer belangrijke wedstrijd op de rol. Tegen de nummer laatst SC Franeker moesten de drie punten in Dokkum worden gehouden om afstand te nemen van de onderste plaatsen en misschien zelfs een voorzichtige blik naar boven te wagen. In een wedstrijd met weinig amusementswaarde deed Be Quick wat het moest doen. Op de juiste momenten scoren en weinig tot niets weggeven. Einduitslag 2-0.

Op een zonovergoten Tolhuispark was het heerlijk toeven lang de lijn. Be Quick had meer balbezit, maar beide ploegen hadden zeker in de beginfase veel moeite om richting de zestien van de tegenstander te komen. Na een kwartier wist Franeker voor het eerst een speldenprik uit te delen. Spits Marco de Groot wist vrij te komen aan de linkerkant van het veld, maar zijn schot was een makkelijke prooi voor doelman Lolke Dijkstra.

Aan de andere kant van het veld kwam Be Quick niet verder dan een schot van Danny Post in de handen van keeper Ramon de Jong en een poging van Gert Jan Koopmans die door een verdediger tot hoekschop kon worden verwerkt. Eigenlijk uit het niets wist Be Quick in de 34e minuut het scorebord op 1-0 te krijgen. De goed spelende Robin de Jong wist na een botsing met de doelman de bal toch nog op een curieuze manier in het net te krijgen. Robin zijn eerste doelpunt ooit voor Be Quick 1. Dat er nog maar velen mogen volgen. In de 42e minuut weer een doelpunt. Een stuk fraaier dit keer. Een mooi balletje van Robin naar Gregory Daraji. Met een schitterende steekbal wist Gregory Gert Jan Koopmans precies op tijd weg te sturen. Koren op de molen van Gert Jan, die deze kans beheerst afrondde.

De tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld ondanks een aantal omzettingen. Een aantal spelers leek moeite te hebben met de hoge tempraturen en op een paar speldenprikjes aan beide kanten na was er weinig te beleven. Mooi was wel de rentree voor spits Rudmer Loonstra, die na een lange afwezigheid weer kon invallen. Direct zorgde hij voor gevaar met een steekpass op de doorlopende Danny Post. Echter het schot van Danny werd goed gestopt door de doelman.

In de 83e minuut kreeg Franeker dan toch een goede kans om de aansluiting te vinden. De fysiek sterke spits Marco de Groot probeerde uit de draai het doel van Be Quick te vinden. Echter Piet Raap stond goed opgesteld op de lijn en wist de bal weg te werken. Ook Be Quick kreeg nog een prachtige kans om de voorsprong uit te breiden. Na goed voorbereidend werk van Gert Jan kreeg Rudmer de bal op een presenteerblaadje. Maar het vizier stond bij Rudmer helaas nog niet helemaal goed afgesteld.

Diep in blessuretijd wist Rudolf Banga nog een schot te lossen, die helaas jammerlijk naast het doel, op het terras eindigde. De rinkelende bierflessen en de daaropvolgende boze blikken op het terras deed de uitstekend leidende scheidsrechter Peter Pool besluiten een einde aan de strijd te maken.

Volgende week weer een mooie wedstrijd op het programma uit bij Kootstertille. De Tilsters hebben evenveel punten en na het 2-3 verlies thuis, heeft Be Quick zeker nog wat goed te maken.

Sinaasappels
Kassenrondleiding Tropische Kas Algemeen 12 uur geleden
Pelgrimswandeling in het spoor van H. Titus en Friese kloosters
Pelgrimswandeling in het spoor van H. Titus en Friese kloosters Algemeen 14 uur geleden
Dam Jaarsma
Dam Jaarsma-kuier met volksverhalen in Eastermar Algemeen 14 uur geleden
In beslag genomen drugs en illegaal vuurwerk. De opbrengsten worden wellicht onder andere geïnvesteerd in vastgoed.
"Ook in Fryslân kan 'ondermijning' zich als langzame olievlek uitbreiden" Algemeen 17 mei, 17:17
Brandweerlieden bezig met het nablussen van de uitgebrande auto met caravan op de Wäldwei nabij Drachten.
File op Wâldwei door uitgebrande auto met caravan 112 17 mei, 16:43
Groove Factory in Iduna
Unieke jamsessies tijdens Groove Factory in Iduna Algemeen 17 mei, 16:28
Theaterconcert O Cielo en vaartocht 'Oudega, ontdek een stukje van dit mooie plekje!'
Theaterconcert O Cielo en vaartocht 'Oudega, ontdek een stukje van dit mooie plekje!' Algemeen 17 mei, 14:00
Frits Veenema terug bij Be Quick Dokkum
Frits Veenema terug bij Be Quick Dokkum Algemeen 17 mei, 12:00
Benefietconcert t.b.v. Hope4Ukraïne
Benefietconcert t.b.v. Hope4Ukraïne Algemeen 17 mei, 11:00
Benefietconcert Alexanderkerk Rinsumageast op 26 mei met “Jazzpresje”
Benefietconcert Alexanderkerk Rinsumageast op 26 mei met "Jazzpresje" Algemeen 17 mei, 10:00
Nomi $hanya
Friesland Pop presenteert: Mini Hiphop Conferentie met het thema "Ladies First" Algemeen 17 mei, 08:30
Wat houdt de Europese parlementsverkiezing in?
Interactieve avond over Europese verkiezingen Algemeen 16 mei, 17:04
Burgemeester Jan Rijpstra van Smallingerland neemt in de herfst van 2024 afscheid. Acht personen hebben zin om hem op te volgen.
Acht kandidaten burgemeester Smallingerland Algemeen 16 mei, 15:31