Kollum blijft steken op gelijkspel tegen Grijpskerk.
Kollum blijft steken op gelijkspel tegen Grijpskerk. Foto: Bert Wijma

Kollum blijft steken op gelijkspel tegen Grijpskerk

Algemeen

V.V. Kollum heeft de punten erg hard nodig om de nacompetitie te ontlopen in deze poule. Grijpskerk is na een goede eerste seizoenshelft wat wisselvalliger in 2024, de bovenste posities inmiddels zijn uit zicht maar het gat met de nacompetitie is comfortabel voor de Groningers. Het interim duo trainers van Kollum heeft besloten to never change a winning team en gaat met dezelfde 11 het veld in als vorige week.

De Kollumers beginnen de derby met een paar stevige overtredingen op de aanvallers van Grijpskerk, resulterend in een vroege gele kaart voor Johan Schat. Scheidsrechter de Graaf besluit het kort te houden en fluit de rest van de wedstrijd veel duels af.

Vanuit een vrije trap is het Dennis Krohne met een halve omhaal die de goal zoekt van de Grijpskerkers, maar hij schampt de bal en de bal gaat daarop naast. Kollum speelt met diepe spits Joop Pijnacker die in de eerste helft op een eiland staat en nauwelijks bereikt kan worden. Een diepe voorzet van Benny de Vries wordt voorbij de goal op de achterlijn terug voor de goal gebracht door Dennis de Bruin en via een scheenbeen van een verdediger en de dikke teen van keeper Dirkjan Postma ternauwernood tot corner verwerkt. De hoekschoppen leveren Kollum de eerste helft niets op want ze missen hoogte om voor gevaar te kunnen zorgen.

Grijpskerk is goed in de omschakeling en komt steeds vaker voor de goal van keeper Sjoerd Buwalda. Kollum heeft de bal wel, maar blijft ver van de goal en komt niet tot uitgespeelde kansen. Grijpskerk komt in de 29ste minuut op een 1-0 voorsprong komt als de grote spits Joost Schoenmaker zich een van de weinige keren deze middag ontdoet van vaste bewaker Randy van Malsen en diagonaal zijn 16e treffer van het seizoen er in schiet. Met deze stand wordt de box opgezocht.

De tweede helft is net onderweg en Kollum komt op gelijke hoogte. Op de rand van de 16 weet Dennis de Bruin al zitvoetballend net een tikje mee te geven op de instormende Max de Jong. Die haalt hierop verwoestend uit en via onderkant lat stuitert de bal in het dak van de goal; 1-1. De Jong komt de tweede helft goed los als hij dieper speelt dan de eerste helft en hij neemt het team op sleeptouw in een steeds beter wordend Kollum. Dribbelend en sprintend trekt hij gaten voor de andere spelers en is hij een voortdurende bron van gevaar in de stugge Grijpskerker defensie. 

Zelfs een onnodige overtreding in de middencirkel van Sil Koster die direct rood ziet veranderd het spelbeeld niet deze tweede helft. Kollum moet winnen en Grijpskerk lijkt tevreden met een punt of durft te gokken op een late treffer van de competitietopscorer. 

Na de nodige wissels zetten de oranjehemden nog eenmaal aan. Joop Pijnacker kan een bal niet onder controle krijgen op 5 meter van de goal en Gerard van Zonneveld schiet een intikker van dichtbij op de paal en ook hoekschoppen zorgen voor meer gevaar de tweede helft, maar de goal valt niet. Ook niet aan de andere kant, als Buwalda redding moet brengen een in de tweede helft spaarzame Groninger aanval. Net in de blessuretijd sprint Max de Jong met een tegenstander achter de bal aan richting cornervlag. Hierbij komt een speler van Grijpskerk ongelukkig ten val en besluit scheidsrechter de Graaf af te fluiten, hoewel er volgens het publiek nog meerdere minuten blessuretijd gespeeld zouden moeten worden. Het duel eindigde hiermee onbeslist.

Volgende week de derde thuiswedstrijd op rij voor de Spijkermanformatie, ditmaal tegen vv Groningen. Het uitduel werd met 7-1 gewonnen door de Kollumers, als het zicht wil houden op ontlopen van de nacompetitie zal er gewonnen moeten worden.

Tekst & foto: vv Kollum

Stef Boes, overgangsconsulente van Nieuw Getij.
Specialistisch verpleegkundige overgang/ vrouwenzorg Algemeen 7 uur geleden
Zachte natuurtinten, maar ook vrolijker accenten van kleur zie je terug in de collectie voor de
allerkleinsten.
Aline Fashion breidt uit met babycollectie Algemeen 8 uur geleden
Probeer een speed-pedelecs van Klever bij Egbert Tweewielers.
Probeer speed-pedelecs van Klever tijdens opstapdag bij Egberts Tweewielers Algemeen 10 uur geleden
Pannenkoekendag in Rottevalle
Pannenkoekendag in Rottevalle Algemeen 10 uur geleden
De subsidie biedt kansen voor iedereen die wil bijdragen aan een duurzame en toekomstbestendige landbouw.
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Algemeen 11 uur geleden
Foto links: Friso Wielenga 
Foto rechts: Monique vd Ven en Elles Pieterse
De 'Vijf Mei Rede' door Friso Wielenga, een concert en poëzie! Algemeen 11 uur geleden
De lopers van de Wetter- en Willerun in Burgum gaan van start voor de editie van 9 oktober 2022
Derde editie van de Wetter- en Wille run Algemeen 12 uur geleden
Eerste Duitse Kneipenquiz in Dokkum sehr angenehm
Eerste Duitse Kneipenquiz in Dokkum sehr angenehm Algemeen 13 uur geleden
De bedside singers.
(video) De Bedside Singers zingen al 5 jaar aan het bed Algemeen 16 apr, 19:00
Skriuw dy no yn!
Noch twa wiken om yn te skriuwen foar Liet 2024 Algemeen 16 apr, 16:03
Start kaatstrainingen bij KV Oostergo Dokkum.
Start kaatstrainingen bij KV Oostergo Dokkum Algemeen 16 apr, 15:00
'They Young Source' en 'Amazing Kids' in de VGKN-kerk in Boornbergum.
(video) "Nog amper christelijke kinderkoren in Fryslân sinds corona" Algemeen 16 apr, 13:29
Record aantal inschrijvingen 22e editie Bonifatiusloop Dokkum
Record aantal inschrijvingen 22e editie Bonifatiusloop Dokkum Algemeen 16 apr, 12:30