Ontluisterende 5-0 nederlaag ONT tegen RWF.
Ontluisterende 5-0 nederlaag ONT tegen RWF. Foto: Freepik.com

Ontluisterende 5-0 nederlaag ONT tegen RWF

Algemeen

De wedstrijd RWF - ONT was voor ONT een wedstrijd om boven de degradatiestreep te komen en voor RWF om daar verder van verwijderd te raken. De mannen van de thuisclub waren daar meer van doordrongen dan ONT. RWF was op alle fronten ONT de baas. ONT kon geen enkel moment een vuist maken tegen de gedreven rood/witte formatie van ex-ONT trainer Jan Mulder en verloor met 5-0.

Niet alleen de ruime nederlaag moet ONT zorgen baren, ook het vertoonde spel geeft veel stof tot nadenken. ONT gaf de tegenstander veel te veel ruimte om te voetballen, de linies sloten niet op elkaar aan en van enige creativiteit in het aanvalsspel was geen sprake. Enige clementie is op zijn plaats; drie blessures en vier speler op wintersport is te veel van het goede voor de smalle selectie van ONT.

Ondanks die afwezigen (overigens niet allemaal basisspelers) moet je als team nog wel in staat zijn normaal te verdedigen en niet na acht minuten met 2-0 achter staan. En dat gebeurde dus wel. In de derde minuut zorgde de geheel vrijstaande Ruben Merkus voor de 1-0 en zes minuten later verdubbelde Jarno Haisma, ook geheel vrijstaand, de voorsprong voor RWF. Overigens werden beide doelpunten ingeleid door balverlies van ONT ver op de helft van RWF. De thuisclub transporteerde de bal razendsnel naar voren met de beide doelpunten tot gevolg.

In de eerste helft zette ONT twee doelpogingen tegenover de dadendrang van RWF. Allard Bakker raakte de lat en Janco van der Veen noopte RWF doelman Rob de Wal tot een redding na een vrije trap. Daar bleef het bij wat ONT betreft. RWF had kansjes om de voorsprong te vergroten, maar dat gebeurde pas tien minuten voor rust. Xander Wagenaar schoot de bal in de korte hoek. Wat vooral opviel de eerste helft was de energie die RWF in de wedstrijd stopte. Voor het gevoel zullen ook de ONT spelers dat hebben gedaan, maar het was niet genoeg. ONT liep steeds achter de feiten aan.

De tweede helft mocht ONT van RWF wat meer de bal hebben. Deed ONT daar ook wat mee? Niet genoeg om te scoren daarna te hopen op meer. Chris Visser schoot naast en Thomas Landman vuurde over. Voor RWF vergat Wouter Donker te scoren door de bal naast te tikken. Na een half uur in de tweede helft was er toch het vierde doelpunt voor RWF. Dit keer haalde Donker de trekker wel over. En drie minuten later zette Wagenaar de ontluisterende 5-0 eindstand op het scorebord. Wat is nog vermeldenswaard? Het debuut in de hoofdmacht van Ruben Westerhof. Normaal acterend in ONT 2 en nu niet onverdienstelijk invaller.

Hoe kan het zo ver komen met ONT na twee héél succesvolle seizoenen? Het is al eerder geschetst. ONT heeft te maken met blessures en dat vermindert de kwaliteit van het team. Maar, moet je je daar achter verschuilen? Of moet je dan de tering naar de nering zetten en een ander speelplan kiezen? ONT wil het geëigende spelletje spelen, maar is die tijd niet geweest? Allemaal vragen. Kunnen die bij de eerstvolgende wedstrijd, zaterdag a.s. tegen Be Quick Dokkum, worden beantwoord?

De wedstrijd thuis tegen Be Quick Dokkum begint zaterdag om 14.30 uur.

Basisschool De Pionier doet groen!
Basisschool De Pionier doet groen! Algemeen 4 uur geleden
Boys won 't be boys
Boys won't be boys Algemeen 5 uur geleden
dansende vissers uit Burma.
Expositie Henk Kloosterhuis in Berchhiem te Burgum. Algemeen 7 uur geleden
Doe mee aan de siezoenswandeling in het Drents-Fries Wold. Foto ter illustratie.
Doe mee aan de seizoenswandeling in het Drents-Friese Wold Algemeen 22 uur geleden
Studenten saxofoon van het Prins Claus Conservatorium.
Lenteconcert door docenten met hun master-studenten van het Prins Claus Conservatorium Algemeen gisteren
Princessehof opent een nieuwe tentoonstelling Porseleinkoorts met gratis openingsfeest
Princessehof opent een nieuwe tentoonstelling Porseleinkoorts met gratis openingsfeest Algemeen 24 feb, 15:30
Expositie schilderijen Anton Feddema in Huys ter Swaach
Expositie schilderijen Anton Feddema in Huys ter Swaach te Beetsterzwaag Algemeen 24 feb, 15:00
Op 9 en 10 maart is er weer een Geluksroute in Leeuwarden
Geluksroute Leeuwarden Algemeen 24 feb, 14:00
Wooden Moons
Wooden Moons en DJ Foeke B. kennen wensen publiek Sixties Algemeen 24 feb, 12:15
Erfgoedvrijwilligers Fryslân in kaart gebracht
Erfgoedvrijwilligers Fryslân in kaart gebracht Algemeen 24 feb, 11:00
Afbeelding
Preektocht door de Dokkumer Wouden (Derde editie) Algemeen 24 feb, 10:00
Het gesprek van Johan Haantjes
Expositie van Johan Haantjes vanaf 24 februari t/m 28 maart 2024 Algemeen 23 feb, 19:00
Scènefoto BUSterbaarlik.
Een voorstelling in een rijdende bus: nieuwe "dienstregeling" Algemeen 23 feb, 15:00