V.V. Dokkum verliest met 4-0 tegen Friese Boys. Foto ter illustratie.
V.V. Dokkum verliest met 4-0 tegen Friese Boys. Foto ter illustratie. Foto: Press4All / Freepik.com

V.V. Dokkum tegen Friese Boys na de rust compleet van slag

Algemeen

In de tweede wedstrijd na de winterstop uit tegen Friese Boys zakten de groen-witten na een redelijke eerste helft na de rust op een beschamende manier door de ondergrens, een compleet falende voorhoede, een staf die dit gelaten aan ziet en een verdediging die met drie eigen doelpunten de afgang completeert. Dit alles zorgde ervoor dat na negentig minuten een 4-0 nederlaag voor Dokkum op het scorebord stond. 

Om half drie is de aftrap in Kollumerzwaag, op een hobbelig veld met lang gras waardoor het voetbal niet eenvoudig was en beide teams veel balverlies leiden. In de derde minuut is het eerste kansje voor de thuisclub maar na een aanval over rechts wordt de bal overgeschoten. Het eerste wapenfeit van Dokkum doet zich voor in de vijfde minuut. Een diepe bal van Tenny Anastatia wordt door Omer Dahir doorgekopt op Sebastiaan Plooy, hij schiet het leer echter van dichtbij naast. Na zeven minuten krijgt Friese Boys net buiten de zestien een vrije trap te nemen, deze bal wordt door keeper Thomas Dijk eenvoudig gepareerd. Vlak hierna pech voor Rens Hofstra die eindelijk weer eens een basisplaats had bemachtigd, hij raakt na een duel geblesseerd en moest het veld verlaten, zijn vervanger was Christiaan Wijnsma. In de twaalfde minuut is het Marco Metz die vanaf rechts een prima voorzet aflevert maar deze bal wordt door de Dokkum spits naast gekopt. Hierna neemt Friese Boys het heft in handen en troeft de Dokkumers af op inzet wat leidt tot een drietal corners maar zonder resultaat. Na een klein half uur is de thuisclub dichtbij een voorsprong maar na een prima aanval gaat het leer rakelings voorlangs. Ook de gasten krijgen nog een kans als uit een corner de bal net naast geschoten wordt. Dokkum is nog een keer dichtbij maar Omer Dahir aait het leer in plaats van overtuigend uit te halen. Vlak voor rust is ook Friese Boys nog dichtbij de 1-0, na een prima dieptepass komt de spits net te kort en is de bal een prooi voor keeper Dijk. De rust breek aan met een 0-0 stand.

Compleet van slag

Na Rust is Dokkum compleet van slag, wat begint als Durk van der Veen geheel onnodig een corner weg geeft. Hieruit wordt nog niet gescoord, maar het vervolg van deze wedstrijd zal voor V.V. Dokkum een hoog “Comedy Capers” gehalte hebben. In de eenenvijftigste minuut is het Nick de Graaf van de thuisclub die een poging waagt, deze lijkt te mislukken maar via de kluts zeilt de bal met een boog over de Dokkum goalie in het doel 1-0. Zeven minuten later roepen de gasten het onheil over zichzelf af als Tenny Anastatia de bal op keeper Dijk terug speelt, echter is het een “polletje” die roet in het eten gooit waardoor de keeper de bal volledig mist en Friese Boys op een 2-0 voorspong komt. Ook na deze tegenslag ziet de staf geen noodzaak om vers bloed te brengen ondanks zeven wisselspelers op de bank. Omer Dahir is nog dicht bij de aansluitingstreffer na een fout van de keeper van Friese Boys, echter Omer faalt. Op één schot na van Jordi Minnema dat net overvloog waren de gasten totaal onmachtig in het restant van de wedstrijd. Dit werd mede geïllustreerd dat de beide doelpunten die Friese Boys nog scoorde op naam kwamen van Dokkum spelers Christiaan Wijnsma en Giomar Anastatia. Eindstand 4-0.

Basisschool De Pionier doet groen!
Basisschool De Pionier doet groen! Algemeen 4 uur geleden
Boys won 't be boys
Boys won't be boys Algemeen 5 uur geleden
dansende vissers uit Burma.
Expositie Henk Kloosterhuis in Berchhiem te Burgum. Algemeen 7 uur geleden
Doe mee aan de siezoenswandeling in het Drents-Fries Wold. Foto ter illustratie.
Doe mee aan de seizoenswandeling in het Drents-Friese Wold Algemeen 22 uur geleden
Studenten saxofoon van het Prins Claus Conservatorium.
Lenteconcert door docenten met hun master-studenten van het Prins Claus Conservatorium Algemeen gisteren
Princessehof opent een nieuwe tentoonstelling Porseleinkoorts met gratis openingsfeest
Princessehof opent een nieuwe tentoonstelling Porseleinkoorts met gratis openingsfeest Algemeen 24 feb, 15:30
Expositie schilderijen Anton Feddema in Huys ter Swaach
Expositie schilderijen Anton Feddema in Huys ter Swaach te Beetsterzwaag Algemeen 24 feb, 15:00
Op 9 en 10 maart is er weer een Geluksroute in Leeuwarden
Geluksroute Leeuwarden Algemeen 24 feb, 14:00
Wooden Moons
Wooden Moons en DJ Foeke B. kennen wensen publiek Sixties Algemeen 24 feb, 12:15
Erfgoedvrijwilligers Fryslân in kaart gebracht
Erfgoedvrijwilligers Fryslân in kaart gebracht Algemeen 24 feb, 11:00
Afbeelding
Preektocht door de Dokkumer Wouden (Derde editie) Algemeen 24 feb, 10:00
Het gesprek van Johan Haantjes
Expositie van Johan Haantjes vanaf 24 februari t/m 28 maart 2024 Algemeen 23 feb, 19:00
Scènefoto BUSterbaarlik.
Een voorstelling in een rijdende bus: nieuwe "dienstregeling" Algemeen 23 feb, 15:00