Moment uit de wedstrijd Broekster Boys tegen KHC
Moment uit de wedstrijd Broekster Boys tegen KHC Foto: Jacqueline Jongsma

Broekster Boys had wel een puntje verdiend in de topper tegen KHC.

Algemeen

Damwald-Broekster Boys heeft in de race om de 4e plek een sneu verlies opgelopen. Ook al blijft de doelstelling rechtstreekse handhaving, Broekster Boys doet het net al vorig seizoen weer super in de top van deze 1e klasse waarin de thuisclub op dit moment wel in een pittige reeks zit. Vorige week werd met 2-0 verloren van koploper Olde Veste, zaterdag was het dus KHC uit Kampen en dan vervolgens de dubbele confrontatie met ONS Sneek (competitie en beker) en daarna de laatste ploeg uit de top 4, Flevo Boys.

Het begin van de wedstrijd tegen KHC was duidelijk voor de ploeg uit Kampen. Al in de eerste minuut waren de gasten dicht bij een doelpunt maar keeper de Boer wist met een uiterste krachtsinspanning de bal op de lijn te stoppen. Broekster Boys kwam daar goed weg en had een kwartier tijd nodig om KHC goed tegenspel te geven. Het was een wedstrijd in een zeer hoog tempo waar beide ploegen overigens wel moeite hadden met het steeds moeizamer te bespelen veld. Broekster Boys is een van de weinige eerste klassers die nog op een natuurveld spelen en veel ploegen zien dan ook op tegen de reis naar Damwald. Broekster Boys kreeg na een kwartier grip op de tegenstander en creëerde in die fase ook de betere mogelijkheden. Een prachtige aanval door het midden over meerdere schijven ging net over. Niet veel later werd Piet Wessel Dijkstra ten onrechte afgefloten voor buitenspel. De assistent grensrechter had de verdediger aan de andere zijde van het veld over het hoofd gezien en dus werd 100% kans ten onrechte afgevlagd. Vincent Hoekstra schoot niet veel later vanuit een counter over. KHC kwam in die fase maar moeizaam voor het doel van de Boer. Broekster Boys had vlak voor rust op voorsprong moeten staan. Riemer Doornbos werd na een passeractie onderuitgehaald in de beruchte 16 maar de ingeschoten strafschop van de altijd hard werkende Vincent Hoekstra werd door doelman Vonk gestopt. Met de 0-0 ruststand ging KHC met het morele voordeel naar de thee.

In de tweede helft ging het moordende tempo gewoon door. Het spel was niet altijd even verzorgd maar beide ploegen compenseerden het moeilijke voetbal met een geweldige portie inzet en conditie tot een spannend kijkspel. Halverwege die tweede helft kwam KHC min of meer gelukkig op voorsprong want het afstandsschot van Illias el Morabit werd van richting veranderd waardoor de bal met een wel erg gelukkige boog achter keeper de Boer het doel in plofte. Broekster Boys knokte voor wat het waard was en was in de 85e minuut dicht bij de gelijkmaker toen een prima inzet van Hedzer Prins te nauwer nood gestopt werd. Het was de beste mogelijkheid op de gelijkmaker al hoewel Piet Wessel Dijkstra er ook nog dicht bij was met zijn vrije trap in blessuretijd. Helaas ging de bal naast het doel. Dat KHC in de 97e minuut vanuit een counter en opnieuw door een eigen speler een van richting veranderde bal de eindstand op 0-2 bracht was voor de statistieken mooi maar Broekster Boys had in deze wedstrijd toch een punt over moeten houden. Helaas, de nederlaag tegen het goede team en spel van KHC was geen schande, maar Broekster Boys is de aansluiting hierdoor met de top vier wel even kwijt.

Volgende week staat het inhaalduel tegen ONS Sneek op het programma. Weer een kraker om u tegen te zeggen want de Snekers zijn nog volop in de race voor het kampioenschap en hebben de ambitie om weer terug te keren naar de 4e divisie. Vorig seizoen won Broekster Boys beide wedstrijden tegen ONS maar toen waren de punten misschien wel wat gestolen. Toch zal de huid weer duur verkocht worden in Sneek waar de wedstrijd om 15.00 uur begint.

Klik hier voor het fotoverslag van de wedstrijd tegen KHC, gemaakt door Jacqueline Jongsma: https://photos.app.goo.gl/ivYhX6A7AUmy3p2U6

Boys won 't be boys
Boys won't be boys Algemeen 4 uur geleden
dansende vissers uit Burma.
Expositie Henk Kloosterhuis in Berchhiem te Burgum. Algemeen 6 uur geleden
Doe mee aan de siezoenswandeling in het Drents-Fries Wold. Foto ter illustratie.
Doe mee aan de seizoenswandeling in het Drents-Friese Wold Algemeen 21 uur geleden
Studenten saxofoon van het Prins Claus Conservatorium.
Lenteconcert door docenten met hun master-studenten van het Prins Claus Conservatorium Algemeen 23 uur geleden
Princessehof opent een nieuwe tentoonstelling Porseleinkoorts met gratis openingsfeest
Princessehof opent een nieuwe tentoonstelling Porseleinkoorts met gratis openingsfeest Algemeen gisteren
Expositie schilderijen Anton Feddema in Huys ter Swaach
Expositie schilderijen Anton Feddema in Huys ter Swaach te Beetsterzwaag Algemeen 24 feb, 15:00
Op 9 en 10 maart is er weer een Geluksroute in Leeuwarden
Geluksroute Leeuwarden Algemeen 24 feb, 14:00
Wooden Moons
Wooden Moons en DJ Foeke B. kennen wensen publiek Sixties Algemeen 24 feb, 12:15
Erfgoedvrijwilligers Fryslân in kaart gebracht
Erfgoedvrijwilligers Fryslân in kaart gebracht Algemeen 24 feb, 11:00
Afbeelding
Preektocht door de Dokkumer Wouden (Derde editie) Algemeen 24 feb, 10:00
Het gesprek van Johan Haantjes
Expositie van Johan Haantjes vanaf 24 februari t/m 28 maart 2024 Algemeen 23 feb, 19:00
Scènefoto BUSterbaarlik.
Een voorstelling in een rijdende bus: nieuwe "dienstregeling" Algemeen 23 feb, 15:00
Bikkelproject 2.0 uit de startblokken binnenkort!
Bikkelproject 2.0 uit de startblokken binnenkort! Algemeen 23 feb, 14:36