Gert Jan Koopmans scoort de 1-0.
Gert Jan Koopmans scoort de 1-0. Ingezonden

C.S.V. Be Quick Dokkum: spelers vergeten tactisch plan te blijven uitvoeren.

Algemeen

Vorige week een mooie overwinning, dus de verwachtingen waren hooggespannen. De wedstrijd tegen VV Opende eindigde in september nog in een verlies van 4-2. Dat was toen een lastige wedstrijd met een aantal dubieuze beslissingen van de scheidsrechter. Dus vol goede moed aan de wedstrijd begonnen onder leiding van de prima leidende scheidsrechter N. Boorsma.

Opende begon direct met pressie voetbal. De eerste 5 minuten kwam Be Quick niet op de helft van Opende. Het enig wapenfeit was een goede strakke voorzet van Esra Braaksma, die met enige paniek door de tegenstander over de goal werd getikt.

Snel daarachteraan kwam er een strakke steekbal van Rudolf Banga op Danny Post die de bal in de goal wilde tikken, maar een goede redding van de keeper voorkwam het eerste doelpunt. In de 10e minuut nogmaals een goede steekbal van Be Quick, De handen gingen langs de lijn al omhoog, maar helaas weer geen score.

Af en toe was er een plaagstootje van Opende en dan vooral door de goed spelende Niels de Jong. Snel en fysiek sterk. Gedurende de gehele wedstrijd kwam van hem het gevaar voor Be Quick. De eerste 20 minuten waren duidelijk voor Be Quick. Goed spel, waarbij de bal het werk deed. Prima overspel en men wist elkaar goed te vinden. Mooi verzorgt voetbal. En toch ...

Ergens gebeurt er dan iets waarbij dit tactische plan wordt vergeten. Veel te lang doorgevoerde acties. Veel lopen met de bal. Dit is fysiek zwaar en we weten allermaal laat de bal het werk doen. Iets wat in de basis zeker aanwezig is in het team, maar de uitvoering hiervan wordt op een gegeven moment, lijkt het wel vergeten.

Maar gejuich op het Tolhuispark in de 39e minuut. Na 2 corners een overtreding in het voordeel van Be Quick. Een lage trap die zeer netjes door Gert jan Koopmans met het hoofd in het doel wordt gewerkt. Jawel 1-0 voor. Het gejuich verstomde echter snel in de 41e minuut. Piet Raap kopte de bal terug op keeper Lolke Dijkstra. Was de kopbal te zacht, verwerkte Lolke de bal niet goed. Wie zal het zeggen. Een misverstand dan maar. Wel 1-1. Het verzorgde spel van Be Quick bleef achterwege en in de 51e minuut scoorde Simon Kuperes van Opende de 1-2. Slordig uitverdedigen lag hieraan ten grondslag. Opende nam duidelijk het betere van het spel over. Collectief sterker met een aantal technisch goede spelers.

In het begin van de 2e helft probeerde Be Quick de stand weer recht te zetten. Hierdoor ontstond er wel ruimte in de achterhoede bij Be Quick en weer was het Niels de Jong die na balverlies van Be Quick in een lange spurt alleen op de keeper af ging. Helaas 1-3 en de wedstrijd was gespeeld. Eigenlijk kwam Be Quick er niet meer aan te pas. Een paar pogingen onder andere van Rudolf Banga. Helaas viel Remco Fennema geblesseerd uit.

Tot de 88e minuut er na een corner een onoverzichtelijke situatie ontstond en Matthijs Hellinga de bal in de goal kopte. Toch nog 2-3. De spanning was terug. Opende maakte uiteindelijk in de 96e minuut goed gebruik van het massaal naar voren gaan van Be Quick. Veel ruimte achterin en Niels de Jong gaf een mooie pass aan de vrijstaande Daan Vlastuin. Eindstand 2-4. Samenvattend: eerste 20 minuten van Be Quick zeer verzorgt, maar daarna helaas te veel lopen en te veel onzuivere passes.

Volgende week uit naar ONT de hekkensluiter in de competitie. Tijd om weer 3 punten te pakken om aansluiting te blijven houden. Kom op mannen.

.

Basisschool De Pionier doet groen!
Basisschool De Pionier doet groen! Algemeen 4 uur geleden
Boys won 't be boys
Boys won't be boys Algemeen 5 uur geleden
dansende vissers uit Burma.
Expositie Henk Kloosterhuis in Berchhiem te Burgum. Algemeen 7 uur geleden
Doe mee aan de siezoenswandeling in het Drents-Fries Wold. Foto ter illustratie.
Doe mee aan de seizoenswandeling in het Drents-Friese Wold Algemeen 22 uur geleden
Studenten saxofoon van het Prins Claus Conservatorium.
Lenteconcert door docenten met hun master-studenten van het Prins Claus Conservatorium Algemeen gisteren
Princessehof opent een nieuwe tentoonstelling Porseleinkoorts met gratis openingsfeest
Princessehof opent een nieuwe tentoonstelling Porseleinkoorts met gratis openingsfeest Algemeen 24 feb, 15:30
Expositie schilderijen Anton Feddema in Huys ter Swaach
Expositie schilderijen Anton Feddema in Huys ter Swaach te Beetsterzwaag Algemeen 24 feb, 15:00
Op 9 en 10 maart is er weer een Geluksroute in Leeuwarden
Geluksroute Leeuwarden Algemeen 24 feb, 14:00
Wooden Moons
Wooden Moons en DJ Foeke B. kennen wensen publiek Sixties Algemeen 24 feb, 12:15
Erfgoedvrijwilligers Fryslân in kaart gebracht
Erfgoedvrijwilligers Fryslân in kaart gebracht Algemeen 24 feb, 11:00
Afbeelding
Preektocht door de Dokkumer Wouden (Derde editie) Algemeen 24 feb, 10:00
Het gesprek van Johan Haantjes
Expositie van Johan Haantjes vanaf 24 februari t/m 28 maart 2024 Algemeen 23 feb, 19:00
Scènefoto BUSterbaarlik.
Een voorstelling in een rijdende bus: nieuwe "dienstregeling" Algemeen 23 feb, 15:00