Gastspreker Ad Bastiaanse, op het podium, spreekt de ondernemers toe tijdens het event in het kader van het 70-jarig bestaan van de Ondernemersvereniging Drachten.
Gastspreker Ad Bastiaanse, op het podium, spreekt de ondernemers toe tijdens het event in het kader van het 70-jarig bestaan van de Ondernemersvereniging Drachten. Foto: Actief Media

Zeventig jaar Ondernemersvereniging Drachten

Algemeen

Centrumondernemers uit Drachten waren maandagavond massaal aanwezig bij het speciale Ondernemersvereniging Drachten Event. In Schouwburg De Lawei werd het 70-jarig bestaan van deze vereniging gevierd. Het was een avond vol inspiratie, verbinding en waardevolle inzichten over leider- en ondernemerschap. 


Onder leiding van Ad Bastiaanse (achter de lege rode cirkel) lossen ondernemers in samenwerking een ‘fileprobleem’ op. - Foto: Actief Media

Soms zie je elkaar als ondernemer uit het centrum van Drachten misschien nooit. Daarom bood dit evenement bij uitstek de mogelijkheid om elkaar weer eens te spreken en innovatieve en creatieve ideeën uit te wisselen. Daarnaast konden ze hun licht ook laten schijnen over het ondernemersklimaat in 2024 nu Drachten deze dagen in kunstzinnig licht staat.

De inspirerende gastspreker Ad Bastiaanse nam de ondernemers mee in het landschap van communicatie, leiderschap, innovatie, conflicthantering en creativiteit. Want creatief moet je als ondernemer in digitale tijd zeker zijn. “Want creativiteit is het nieuwe kapitaal”, vertelde gastspreker Ad Bastiaanse. Volgens voorzitter Joan Boelens van de ondernemersvereniging draait het bij ondernemen vooral om enthousiasme. Wethouder Robin Hartogh Heys van de Lier wil ondernemers graag faciliteren. “Daarom moeten we goed naar elkaar luisteren en ons profileren als sterke sociaal economische gemeente. Wees ook trots en durf af en toe je nek uit te steken en werk daarin samen.”

Volgens Bastiaanse zijn we nu aangeland in de betekenis economie. “Het draait steeds meer om het begeleiden van transformaties. Het draait om participatie. De klant is partner en die bepaalt wat wij als ondernemer doen.” Daarbij sluit ook de directeur Elly van der Goot van De Lawei zich aan met de quote “Dat we het samen moeten doen.” 

Nieuw ondernemerschap is van perspectief kunnen veranderen, maar ook wat we als ondernemers van elkaar kunnen leren. “Durf anders te denken en stop met na-apen en blijf kritisch naar elkaar luisteren”, geeft Ad Bastiaanse de ondernemers als boodschap mee. Wie zich de komende zeventig jaar met de Ondernemersvereniging Drachten wil verbinden moet sociaal zijn, bijzonder zwoel Nederlands spreken, een diploma ‘Nieuw Ondernemerschap’ hebben en motiverend kunnen denken. 

Boys won 't be boys
Boys won't be boys Algemeen 4 uur geleden
dansende vissers uit Burma.
Expositie Henk Kloosterhuis in Berchhiem te Burgum. Algemeen 5 uur geleden
Doe mee aan de siezoenswandeling in het Drents-Fries Wold. Foto ter illustratie.
Doe mee aan de seizoenswandeling in het Drents-Friese Wold Algemeen 20 uur geleden
Studenten saxofoon van het Prins Claus Conservatorium.
Lenteconcert door docenten met hun master-studenten van het Prins Claus Conservatorium Algemeen 23 uur geleden
Princessehof opent een nieuwe tentoonstelling Porseleinkoorts met gratis openingsfeest
Princessehof opent een nieuwe tentoonstelling Porseleinkoorts met gratis openingsfeest Algemeen gisteren
Expositie schilderijen Anton Feddema in Huys ter Swaach
Expositie schilderijen Anton Feddema in Huys ter Swaach te Beetsterzwaag Algemeen gisteren
Op 9 en 10 maart is er weer een Geluksroute in Leeuwarden
Geluksroute Leeuwarden Algemeen 24 feb, 14:00
Wooden Moons
Wooden Moons en DJ Foeke B. kennen wensen publiek Sixties Algemeen 24 feb, 12:15
Erfgoedvrijwilligers Fryslân in kaart gebracht
Erfgoedvrijwilligers Fryslân in kaart gebracht Algemeen 24 feb, 11:00
Afbeelding
Preektocht door de Dokkumer Wouden (Derde editie) Algemeen 24 feb, 10:00
Het gesprek van Johan Haantjes
Expositie van Johan Haantjes vanaf 24 februari t/m 28 maart 2024 Algemeen 23 feb, 19:00
Scènefoto BUSterbaarlik.
Een voorstelling in een rijdende bus: nieuwe "dienstregeling" Algemeen 23 feb, 15:00
Bikkelproject 2.0 uit de startblokken binnenkort!
Bikkelproject 2.0 uit de startblokken binnenkort! Algemeen 23 feb, 14:36