Syta en Marije zingen country en pop in Glinstra State.
Syta en Marije zingen country en pop in Glinstra State. Foto: Ingezonden

Live artiesten in een smûke café setting bij Glinstra State!

Algemeen

Van blues tot country en pop, bij Glinstra State kun je de komende tijd terecht voor gezellige uitjes gevuld met muziek, talent en vooral met sfeer en gezelligheid. 

Op 26 november staat het bij Glinstra State in het teken van de blues. De JD Blues Inc., een viertal doorgewinterde muzikanten, neemt je mee op een reis door de tijd met de focus op de rijke blues-klanken uit de jaren ’50. De formatie wordt geleid door zanger Johan Dalstra, vergezeld door Johan Feenstra op de gitaar. Henk de Vries speelt de bas en Jaap Jurjen Veenstra de drums. 

Bluesband Bluessence vult dit programma aan met echte blues-klassiekers van onder andere Cuby and the Blizzards en Eric Clapton. Het wordt een unieke beleving vol passie en ontspanning, geleid door zanger Bert Vos en bandleden Harry Vos (gitaar), Jan vd Kooi (toetsenist), Jan Coenraadts (slaggitaar), Henk Coenraadts (bas) en Peter Riksma (drums). Kortom, je kunt een onvergetelijke middag vol blues verwachten gebracht door gepassioneerde muzikanten.

Country en Pop

Na de blues-explosie staat op 28 januari een heel andere muziekgenre op het programma. Het dynamische duo Syta & Marije uit Feanwâlden brengt een mix van country en pop naar Burgum. Hun veelzijdigheid komt niet alleen tot uiting in het coveren van bekende nummers, maar ook gaan zij eigen nummers zingen. De topartiesten schitterden eerder al tijdens de Swingnacht Burgum en haalden zelfs de landelijke televisie bij Humberto op RTL4.

De boots en cowboyhoed hoeven nog niet terug in de kast, want we blijven nog even in de countrysferen. Op 25 februari komt de talentvolle countryzanger Claes van der Ster naar Glinstra State. Zijn liefde voor deze muziek begon al op zijn elfde, toen hij begon met linedance. De muziek van zanger Johnny Cash is zijn inspiratiebron geweest. De pure en vertellende wijze van deze muziek vormde de drijvende kracht achter zijn artistieke reis die hij tot op de dag van vandaag bewandelt. Maak je klaar voor een dag vol countryklanken door de gepassioneerde klanken van de stem van Claes van der Ster.

Algemene info

Voor alle data geldt dat de inloop vanaf 15.30 uur is. De muziek begint om 16.00 uur en duurt tot 19.00 uur. De entree is €5,00. Je kunt gratis parkeren aan de Freerk Bosgraafstraat 18. 

Glinstra State: Stichting Sociaal Cultureel Werk Burgum | Freerkbosgraafstraat 18, Burgum | 0511 – 469 060 | www.glinstrastate.nl

Afbeelding
Louter blije gezichten bij Licht op Drachten Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
PC Probaat viert feest Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Goud voor Yn'e Ringen bij Turn on Tour Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Drukte in december, de bieb biedt ontspanning Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
(video) Oekraïne luidt noodklok deze winter! Friese Rijders komen met nieuwe actie Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Kerstconcert zaterdag 16 december in het MFA in Holwert Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
It's beginning to look like Christmas Algemeen gisteren
Afbeelding
Libertas toont veerkracht tegen Middelburg! Algemeen 3 dec., 19:17
Afbeelding
Bowlsvereniging Smallingerland laat zich ook landelijk van haar beste kant zien Algemeen 3 dec., 17:47
Afbeelding
Prijsuitreiking NIC's Damwâld Algemeen 3 dec., 17:38
Afbeelding
Brandweer Dokkum zoekt nieuwe collega's Algemeen 3 dec., 17:20
Afbeelding
'Rottevalle': tegengestelden vinden elkaar in drietalig theater Algemeen 3 dec., 12:10
Afbeelding
Kerstconcert Jeduthun Algemeen 3 dec., 10:27