Lifetimes
Lifetimes Foto: Wouter van Tilborg

Avonturen en magie voor jong en oud in De Lawei

Algemeen

Deze week in De Lawei: Cuby’s Blues, Stormram, Paul de Leeuw, Henry van Loon, Jack Wouterse & TOEAC, Circus Santelli, Patrick Nederkoorn & Sjoerd Groeskamp, Joshua Aaron en Licht Op Drachten. Deze week in onze filmzaal: The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry, Upon Entry, Juniper, Anatomy of a Fall, Shooom’s Avontuur en Suro. 

Storm Noord: Stormram

Stormram is een nieuw concept waarin je in een dubbelprogramma kennismaakt met nieuw werk van een al bekende professionele theatermaker en van een aanstormend talent. Beiden met hun wortels in Drenthe, Friesland of Groningen. Het voorprogramma wordt verzorgd door Erik de Boer, waarin hij grote thema’s met zijn dadaïstische interpretatie aan het licht brengt. ShELFISH werkt in het hoofdprogramma samen met een aantal jongeren uit een gesloten jeugdzorginstelling in Groningen. Op donderdag 23 november te zien in De Lawei. 

Jack Wouterse

Bloedkoraal vertelt het verhaal van Tuur, een man in de herfst van zijn leven, die met loeiende sirenes naar de IC wordt gebracht. In dit muziektheater van Jack Wouterse word je meegenomen in liefdesverdriet en de kunst van ongelukkig zijn. De accordeons van TOEAC, de muziek van Anthony Fiumara, de tekst van Peer Wittenbols en de regie gaan in de voorstelling een spannende interactie met elkaar aan. Op vrijdag 24 november te zien in De Lawei. 

Circus Santelli

Cirque Dynamique is de gloednieuwe show van Circus Santelli. Ze nemen je mee terug in de tijd van het klassieke circus, naar een magische show vol verrassing en verbazing. Verwonder je over de koorddansers, steltlopers, acrobaten en alle vreemde figuren die het circus verder kent. In deze circusvoorstelling zien we een groep jonge acrobaten: ze zijn veelzijdig én allemaal verschillend. Op zondag 26 november is de try-out te zien in De Lawei. 

Overvloed

In een tijd van alarmerende klimaatrapporten bundelen fysisch oceanograaf Sjoerd Groeskamp en cabaretier Patrick Nederkoorn hun krachten. In het humoristische Overvloed gooien ze cabaret, klimaat en wetenschap in de blender en heten ze je welkom in het jaar 2100. Staat Nederland op palen? En is die laatste ijsbeer al verdronken? Op woensdag 29 november te zien in De Lawei. 

Joshua Aaron

Joshua Aaron is een 30-jarige componist, singer-songwriter, wereldreiziger en gek op katten. In Was ik maar een kat combineert hij deze passies tot aansprekend muziektheater vol instrumentale composities en improvisaties, ondersteund door visuals en spoken word. Aan de hand van deze filmische muziek neemt Joshua je mee naar zijn bijzondere belevingswereld, gebaseerd op de bestseller Reisverslag van de Kat. Op woensdag 29 november te zien in De Lawei. 

Schooom’s Avontuur

In de peuterpret film Shooom’s Avontuur is het verhaal van uiltje Choum te zien. Terwijl de storm raast over het moeras, komt Choum uit het ei gekropen en wordt meteen uit het nest geblazen. Met een extra ei op de rug, trippelt Choum het moerasbos in, vastbesloten om een moeder te vinden voor hem en het ei. Op zondag 26 november te zien in De Lawei. 

Licht op Drachten

Licht op Drachten is een verrassend lichtfestival voor jong en oud. Ook in De Lawei valt er van alles te beleven. Zo is de installatie BeingHere van Wies Noest te bewonderen en draaien we in onze filmzaal The Fabelmans, een portret van Steven Spielberg over zijn gebruik van filmlicht. Daarnaast kun je in de grote foyer kans maken op leuke prijzen en staan er goodiebags klaar. Licht op Drachten is gratis te bezoeken van vrijdag 24 november t/m zondag 3 december 2023, dagelijks van 17.00 tot 22.00 uur. Kijk op www.lawei.nl voor meer informatie en tickets voor The Fabelmans

Afbeelding
Louter blije gezichten bij Licht op Drachten Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
PC Probaat viert feest Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Goud voor Yn'e Ringen bij Turn on Tour Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Drukte in december, de bieb biedt ontspanning Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
(video) Oekraïne luidt noodklok deze winter! Friese Rijders komen met nieuwe actie Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Kerstconcert zaterdag 16 december in het MFA in Holwert Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
It's beginning to look like Christmas Algemeen gisteren
Afbeelding
Libertas toont veerkracht tegen Middelburg! Algemeen 3 dec., 19:17
Afbeelding
Bowlsvereniging Smallingerland laat zich ook landelijk van haar beste kant zien Algemeen 3 dec., 17:47
Afbeelding
Prijsuitreiking NIC's Damwâld Algemeen 3 dec., 17:38
Afbeelding
Brandweer Dokkum zoekt nieuwe collega's Algemeen 3 dec., 17:20
Afbeelding
'Rottevalle': tegengestelden vinden elkaar in drietalig theater Algemeen 3 dec., 12:10
Afbeelding
Kerstconcert Jeduthun Algemeen 3 dec., 10:27