Ropta Boys is klaar voor de competitie. Op de foto Rutmer Torensma in actie.
Ropta Boys is klaar voor de competitie. Op de foto Rutmer Torensma in actie.

Ropta Boys is klaar voor de competitie

Algemeen

Nieuwe trainers, nieuwe leiders en nieuwe inzichten leken dit weekend tijdens de wedstrijd tegen de Lauwers de grote winnaar. Ropta Boys speelde met name de eerste helft geweldig mooi voetbal. Voor het aanwezige publiek was het verfrissend en verassend wat er op de mat werd gelegd. Met een zeer rustige opbouw vanuit de defensie werden de spitsen meerdere keren bereikt via het middenveld steeds zoekend naar een kans om te scoren. Het werd van beide kanten een zeer sportieve wedstrijd. 

Ropta Boys had vanaf de aftrap steeds de overhand en behield het overzicht. Het waren Rudi Torensma, Sytze Talsma, Johan Rispens en Jelmer Torensma die de touwtjes strak in handen hielden achterin. Er werd rustig opgebouwd en alle vier waren steeds aanspeelbaar. Na acht minuten was er het eerste schot van Rutger Torensma maar de bal ging hoog over de goal. Twee minuten later een prachtige aanval van de groen/gelen na een steekpass van de hardwerkende Hendrik Willem v/d Vorst op Geert Linthof die zijn harde schot geblokt zag door de keeper. Ropta Boys ging door met opbouwen en aanvallen en in de dertigste minuut was het raak. Een mooie bal van Minze Faber kon door Rutger Torensma voor de goal gelegd worden waarna Sytze Talsma er alleen nog maar tegen aan hoefde te lopen om te scoren. Een zeer verdiende voorsprong waar de Lauwers maar weinig tegen over stelde. Toch werd het op slag van rust gelijk door een corner die door een speler van de Lauwers met alle geluk van de wereld net langs de paal binnen werd geschoten. Een klein smetje op een prachtige eerste helft.

Na de thee liet Ropta Boys het touw iets vieren waardoor er wat meer met de lange bal gespeeld werd. Toch was de tweede helft ook zeer aangenaam om naar te kijken. Het was Sytze Talsma die meteen na rust een schot lanceerde richting het doel maar de paal raakte, Jan Bandstra was er als de kippen bij om de bal alsnog binnen de touwen te jagen en zo de voorsprong weer op het bord te zetten. Een vrije trap van Talsma eindigde in de handen bij de keeper van de Lauwers en het sporadische schot van de Lauwers was een prooi voor keeper Johannes de Groot. Twintig minuten voor tijd scoorde Rutger Torensma een prachtige goal die hij buiten het zestienmeter gebied op de pantoffel nam en over de keeper heen schoot om de wedstrijd op slot te gooien. De Lauwers wist nog een keer vanaf de linkerkant richting de goal te komen en de voorzet eindigde via de bovenkant lat naast de goal. Ropta Boys kwam via v/d Vorst nog een keer voor de goal, maar zijn inzet ging via de keeper op de paal waarna de keeper de bal alsnog op kon pakken. Na negentig minuten klonk het eindsignaal en weet Ropta Boys zich met drie winstpartijen te plaatsen voor de tweede ronde in het bekertoernooi. 

Na afloop konden trainers Kees en Martin Kool alleen maar tevreden zijn over het vertoonde spel. De gewenste voetbalrichting lijkt ingezet en de trainingen en besprekingen werpen hun vruchten af. Samen met de positieve en enthousiaste coaching vanaf de kant werd er verfrissend en verzorgd voetbal gespeeld. Volgende week start de competitie in en tegen Noordbergum. 

Afbeelding
Kinke Kooi wint provinciale Gerrit Bennerprijs 2023 Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
“Oude sluis Ezumazijl dient opgeknapt te worden" Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Route Wad een Kunst Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Als monumenten konden praten... Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Poppodium Badhus opent muziekseizoen 2023/2024 Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Drachten krijgt er wellicht 15 camperplaatsen bij Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Allerlaatste Nederlandse show punklegendes Cockney Rejects in Iduna Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
MuseumnachtFRL bij Terp Hegebeintum met archeologisch onderzoeker Robbert Velt Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Boeren spelen de hoofdrol tijdens filmavond Museumnacht bij het Fries Landbouw museum Algemeen 28 sep., 20:00
Afbeelding
Kunstenaars en kraftlieden krijgen podium bij Observeum tijdens museumnacht Algemeen 28 sep., 18:30
Afbeelding
Nieuwe Parkhaven in Drachten klaar voor volgend vaarseizoen? Algemeen 28 sep., 17:07
Afbeelding
Jos Thie houdt Theun de Vrieslezing over ´Ketters´ Algemeen 28 sep., 16:08
Afbeelding
Hypocrisy-frontman met sideproject PAIN in Iduna Algemeen 28 sep., 14:57