Hendrik Gerrit Elzinga in een duel om de bal. Hielke Knippels (links) en Freerk Veenstra kijken toe.
Hendrik Gerrit Elzinga in een duel om de bal. Hielke Knippels (links) en Freerk Veenstra kijken toe. Foto: Robert Wagter

Pover ONT door naar volgende ronde beker

Algemeen

De wedstrijd ONT - TFS is er niet één waar nog jarenlang over gesproken zal worden. De bezoekers waren gekomen om niet met grote cijfers te verliezen en ONT slaagde er niet in de vijfde klasser op een ruime nederlaag te trakteren. Dan had er uit een ander vaatje getapt moeten worden. Het bleef bij een 3-0 overwinning.

TFS verloor vorige week in Drachtstercompagnie met 0-8 van Waskemeer. Zo’n ruime nederlaag wilde TFS niet nogmaals laten gebeuren. En dus was de spelopvatting geheel anders dan Blue Boys vorige week. Die ploeg wilde wél voetballen waardoor er voor ONT ruimtes ontstonden om te combineren. Overigens maakte ONT toen pas het verschil toen de tegenstander de tong op de schoenen had.

TFS wilde dus niet voetballen en stelde zich verdedigend op. En ONT speelde in een te laag tempo en met te weinig beweging om tot uitgespeelde kansen te komen. ONT trainer Tjerk Koops riep dan ook na tien minuten: “Jim bin te statisch!” En dat was de spijker op de kop. Nu was het niet zo dat er geen doelkansen waren voor ONT. Maar, die ontstonden door gelukjes. Na 18 minuten was het wel raak uit de eerste de beste aanval van ONT. Na een combinatie tussen Noël Mulder en Jorrit de Graaf bereikte De Graaf de achterlijn. Uit zijn afgemeten voorzet doelpuntte Freerk Veenstra. Van TFS was twee keer iets te duchten via Wessel de Wagt. De eerste keer produceerde De Wagt een schotje dat voor ONT doelman Hidde Ament geen probleem was en de tweede keer werd een inzet een corner. Beide kansen ontstonden na een lange bal. ONT kreeg wel kansjes. Mulder kreeg er drie, zijn vizier stond niet op scherp. Hendrik Gerrit Elzinga raakte nog de lat.

In de tweede helft scoorde ONT nog twee keer. In de 64e minuut viel de 2-0. Albert Wijma zag de loopactie van Hielke Knippels, de pass van Wijma was op maat waarna Knippels scoorde. In de 70e minuut stond Knippels aan de basis van ONT’s derde doelpunt. Na een kien balletje achter de verdediging kwam Mulder oog in oog met de TFS doelman en nu scoorde Mulder wel. TFS kwam in de tweede helft twee keer in de buurt van het ONT doel. Gevaarlijk werd het niet. Want een voorzet van Jesse Kats bereikte geen medespeler en een schot van Nanne Nijboer ging over. Voor ONT bleef het bij drie doelpunten. Ook omdat de bezoekers niet zonder energie kwamen te zitten wat Blue Boys vorige week wel gebeurde. Om aan een grote nederlaag te ontkomen vertraagde TFS het spel waar dat maar kon, ook bij een 3-0 achterstand. Een merkwaardige spelopvatting maar dus wel met het gewenste resultaat voor de groen witten uit Drachtstercompagnie. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Peter Pool uit Rottevalle, hij had een gemakkelijke middag, werd er door TFS nog net niet gejuicht.

Met drie overwinningen op zak is ONT door naar de volgende bekerronde. Die staat gepland op zaterdag 21 oktober.

Volgende week gaat de competitie van start. ONT gaat dan op bezoek bij Minnertsga. Omdat Minnertsga tijdelijk maar over één veld beschikt begint de wedstrijd pas om 16.30 uur!

Sjouke Walinga

Afbeelding
Kinke Kooi wint provinciale Gerrit Bennerprijs 2023 Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
“Oude sluis Ezumazijl dient opgeknapt te worden" Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Route Wad een Kunst Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Als monumenten konden praten... Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Poppodium Badhus opent muziekseizoen 2023/2024 Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Drachten krijgt er wellicht 15 camperplaatsen bij Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Allerlaatste Nederlandse show punklegendes Cockney Rejects in Iduna Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
MuseumnachtFRL bij Terp Hegebeintum met archeologisch onderzoeker Robbert Velt Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Boeren spelen de hoofdrol tijdens filmavond Museumnacht bij het Fries Landbouw museum Algemeen 28 sep., 20:00
Afbeelding
Kunstenaars en kraftlieden krijgen podium bij Observeum tijdens museumnacht Algemeen 28 sep., 18:30
Afbeelding
Nieuwe Parkhaven in Drachten klaar voor volgend vaarseizoen? Algemeen 28 sep., 17:07
Afbeelding
Jos Thie houdt Theun de Vrieslezing over ´Ketters´ Algemeen 28 sep., 16:08
Afbeelding
Hypocrisy-frontman met sideproject PAIN in Iduna Algemeen 28 sep., 14:57