Directeuren van Apuls Jan Tabak (links) en Jan de Vries (rechts) tijdens het afscheidsbijeenkomst van Nanne van der Veen (midden) in De Pleats te Burgum
Directeuren van Apuls Jan Tabak (links) en Jan de Vries (rechts) tijdens het afscheidsbijeenkomst van Nanne van der Veen (midden) in De Pleats te Burgum Foto: Actief Media

Nanne van der Veen van Apuls in Burgum neemt afscheid

Algemeen

Vorige week nam medeoprichter en directielid Nanne van der Veen afscheid bij Apuls Cijfers & Advies in Burgum. Vanaf zijn zestiende jaar was Nanne van der Veen bezig met cijfers. Hij is 44 jaar binnen de financiële sector werkzaam geweest. Bij klanten zat hij als adviseur en ‘gezicht’ van het bedrijf bij de ondernemer aan de keukentafel. Want de onderneming gaat vaak het hele gezin aan en niet alleen de ondernemer.

Hoe dierbaar en gewaardeerd Nanne binnen het bedrijf is, bleek afgelopen week tijdens de afscheidsbijeenkomst in De Pleats te Burgum. Hij trok een volle zaal met familie, klanten en collega’s. Ook de in 2021 uitgetreden vennoot Gerard van der Ploeg was aanwezig.

Vanaf 16 jaar

In de huidige tijd waarin veel jonge mensen in de financiële sector eerst een zware studie voltooien, is het bijna niet meer voor te stellen dat iemand vanaf zijn zestiende levensjaar fulltime aan het werk gaat. Dat was wel het geval bij Nanne van der Veen. Die startte zijn werkzame leven 44 jaar geleden bij Zijlstra & Wisman in Leeuwarden.

Historie

Toen er begin 90-er jaren een overname en verhuizing naar Burgum van Van Breeden Administrateurs plaatsvond, werd Nanne daar in 1991 kantoorleider namens Zijlstra en Wisman. Drie jaar later kon Nanne met nog drie collega’s het kantoor overnemen. In 2004 bleek het nodig om meer ruimte te creëren en werd besloten tot een verbouwing en uitbreiding van kantoor. Het vernieuwde kantoor werd in 2005 feestelijk geopend. Omdat de naam Van Breeden Administrateurs niet meer de lading dekte, werd in 2014 met een nieuwe naam aangegeven dat het kantoor staat voor een bredere dienstverlening. Het kantoor kreeg een nieuwe impuls en werd met een nieuw logo en een frissere uitstraling voortgezet onder de naam Apuls Cijfers & Advies. 

Samenwerking

Aangezien Gerard van der Ploeg op termijn wenste te stoppen als vennoot, gingen Nanne en Gerard op zoek naar samenwerking om de continuïteit van Apuls cijfers & advies te kunnen waarborgen. In 2018 is het kantoor de samenwerking aangegaan met het accountantskantoor van Jan Tabak en Jan de Vries. Besloten werd om gezamenlijk onder de naam Apuls cijfers & advies verder te gaan in Burgum. Gerard van der Ploeg zou na drie jaar stoppen, terwijl Nanne van der Veen in principe nog vijf jaar zou blijven. 

Corona

Aan de inbreng van Nanne kwam echter een abrupt einde toen in 2021 het noodlot toesloeg. Nanne raakte ziek op 3 mei, Corona, en het ging van kwaad tot erger. Hij moest al snel naar het ziekenhuis waar hij uiteindelijk zestig dagen verbleef. Uiteindelijk op de intensive care waarvan drie weken in coma. Hij heeft het, gelukkig maar wel ternauwernood en met grote steun van zijn gezin overleefd. Zijn vrouw en dochters hebben letterlijk voor hem gestreden. En wonderwel sloeg hij zich erdoorheen, maar daarna is alles wel even anders.

Bonustijd

Omdat een terugkeer op kantoor er niet meer in zat moesten de bakens verzet worden. Na een afwezigheid van twee jaren werd noodgedwongen besloten het stokje over te dragen. Het kantoor gaat nu verder onder de leiding van Jan Tabak en Jan de Vries. Natuurlijk blijft Nanne van der Veen als ambassadeur van het kantoor betrokken bij Apuls cijfers & advies. Nanne hoopt de komende jaren nog veel ‘bonustijd’ met zijn gezin en familie door te brengen.

Actueel

Theatervereniging in Oudega speelt
Theatervereniging "op e nij Bigoun" uit Oudega speelt de komedie met de titel "Ut" van Nick Hall Algemeen 23 minuten geleden
De inzittenden konden in de voorbijvarende boot klimmen
Bestelbus belandt in Stroobossertrekvaart Algemeen 36 minuten geleden
Fietser gewond na botsing met voetganger
Fietser gewond na botsing met voetganger Algemeen 47 minuten geleden
Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 50 minuten geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 1 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 1 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 2 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 2 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 3 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 4 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 5 uur geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 6 uur geleden
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 7 uur geleden
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen 7 uur geleden
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi Algemeen 8 uur geleden
De start van de campagne
Campagne Doortrappen feestelijk van start Algemeen 23 uur geleden