Directeuren van Apuls Jan Tabak (links) en Jan de Vries (rechts) tijdens het afscheidsbijeenkomst van Nanne van der Veen (midden) in De Pleats te Burgum
Directeuren van Apuls Jan Tabak (links) en Jan de Vries (rechts) tijdens het afscheidsbijeenkomst van Nanne van der Veen (midden) in De Pleats te Burgum Foto: Actief Media

Nanne van der Veen van Apuls in Burgum neemt afscheid

Algemeen

Vorige week nam medeoprichter en directielid Nanne van der Veen afscheid bij Apuls Cijfers & Advies in Burgum. Vanaf zijn zestiende jaar was Nanne van der Veen bezig met cijfers. Hij is 44 jaar binnen de financiële sector werkzaam geweest. Bij klanten zat hij als adviseur en ‘gezicht’ van het bedrijf bij de ondernemer aan de keukentafel. Want de onderneming gaat vaak het hele gezin aan en niet alleen de ondernemer.

Hoe dierbaar en gewaardeerd Nanne binnen het bedrijf is, bleek afgelopen week tijdens de afscheidsbijeenkomst in De Pleats te Burgum. Hij trok een volle zaal met familie, klanten en collega’s. Ook de in 2021 uitgetreden vennoot Gerard van der Ploeg was aanwezig.

Vanaf 16 jaar

In de huidige tijd waarin veel jonge mensen in de financiële sector eerst een zware studie voltooien, is het bijna niet meer voor te stellen dat iemand vanaf zijn zestiende levensjaar fulltime aan het werk gaat. Dat was wel het geval bij Nanne van der Veen. Die startte zijn werkzame leven 44 jaar geleden bij Zijlstra & Wisman in Leeuwarden.

Historie

Toen er begin 90-er jaren een overname en verhuizing naar Burgum van Van Breeden Administrateurs plaatsvond, werd Nanne daar in 1991 kantoorleider namens Zijlstra en Wisman. Drie jaar later kon Nanne met nog drie collega’s het kantoor overnemen. In 2004 bleek het nodig om meer ruimte te creëren en werd besloten tot een verbouwing en uitbreiding van kantoor. Het vernieuwde kantoor werd in 2005 feestelijk geopend. Omdat de naam Van Breeden Administrateurs niet meer de lading dekte, werd in 2014 met een nieuwe naam aangegeven dat het kantoor staat voor een bredere dienstverlening. Het kantoor kreeg een nieuwe impuls en werd met een nieuw logo en een frissere uitstraling voortgezet onder de naam Apuls Cijfers & Advies. 

Samenwerking

Aangezien Gerard van der Ploeg op termijn wenste te stoppen als vennoot, gingen Nanne en Gerard op zoek naar samenwerking om de continuïteit van Apuls cijfers & advies te kunnen waarborgen. In 2018 is het kantoor de samenwerking aangegaan met het accountantskantoor van Jan Tabak en Jan de Vries. Besloten werd om gezamenlijk onder de naam Apuls cijfers & advies verder te gaan in Burgum. Gerard van der Ploeg zou na drie jaar stoppen, terwijl Nanne van der Veen in principe nog vijf jaar zou blijven. 

Corona

Aan de inbreng van Nanne kwam echter een abrupt einde toen in 2021 het noodlot toesloeg. Nanne raakte ziek op 3 mei, Corona, en het ging van kwaad tot erger. Hij moest al snel naar het ziekenhuis waar hij uiteindelijk zestig dagen verbleef. Uiteindelijk op de intensive care waarvan drie weken in coma. Hij heeft het, gelukkig maar wel ternauwernood en met grote steun van zijn gezin overleefd. Zijn vrouw en dochters hebben letterlijk voor hem gestreden. En wonderwel sloeg hij zich erdoorheen, maar daarna is alles wel even anders.

Bonustijd

Omdat een terugkeer op kantoor er niet meer in zat moesten de bakens verzet worden. Na een afwezigheid van twee jaren werd noodgedwongen besloten het stokje over te dragen. Het kantoor gaat nu verder onder de leiding van Jan Tabak en Jan de Vries. Natuurlijk blijft Nanne van der Veen als ambassadeur van het kantoor betrokken bij Apuls cijfers & advies. Nanne hoopt de komende jaren nog veel ‘bonustijd’ met zijn gezin en familie door te brengen.

Afbeelding
Kinke Kooi wint provinciale Gerrit Bennerprijs 2023 Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
“Oude sluis Ezumazijl dient opgeknapt te worden" Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Route Wad een Kunst Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Als monumenten konden praten... Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Poppodium Badhus opent muziekseizoen 2023/2024 Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Drachten krijgt er wellicht 15 camperplaatsen bij Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Allerlaatste Nederlandse show punklegendes Cockney Rejects in Iduna Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
MuseumnachtFRL bij Terp Hegebeintum met archeologisch onderzoeker Robbert Velt Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Boeren spelen de hoofdrol tijdens filmavond Museumnacht bij het Fries Landbouw museum Algemeen 28 sep., 20:00
Afbeelding
Kunstenaars en kraftlieden krijgen podium bij Observeum tijdens museumnacht Algemeen 28 sep., 18:30
Afbeelding
Nieuwe Parkhaven in Drachten klaar voor volgend vaarseizoen? Algemeen 28 sep., 17:07
Afbeelding
Jos Thie houdt Theun de Vrieslezing over ´Ketters´ Algemeen 28 sep., 16:08
Afbeelding
Hypocrisy-frontman met sideproject PAIN in Iduna Algemeen 28 sep., 14:57