Sprookje Broekster Boys eindigt in Winsum.
Sprookje Broekster Boys eindigt in Winsum. Foto: Jacqueline Jongsma

Sprookje Broekster Boys eindigt in Winsum.

Algemeen

Twee weken lang mocht Broekster Boys genieten van de koppositie in de eerste klasse. Een geweldige prestatie die vooraf door niemand verwacht werd. Het waren prachtige tijden met als hoogtepunt de vele media-aandacht die in het teken stond van de ontknoping in 1F. Diverse scenario’s passeerde het bestuur en supportersvereniging op weg naar een onverwacht kampioenschap?

Voor aanvang van de wedstrijden was duidelijk wat nodig was. Winst was het enige wat telde. De opkomst onder mooie weersomstandigheden en sfeeractie was prachtig en toen gingen de belangrijkste 90 minuten in. Wat zou het brengen?

Uiteraard stond er spanning op de benen van de spelers en het was hopen dat ze dit van af zouden kunnen spelen. Broekster Boys kreeg na 8 minuten de eerste kans De bal van Bauke Jan Douma had net te weinig vaart om de keeper te kunnen verrassen. Winsum deelde wat speldenprikjes uit en was halverwege de eerste helft dicht bij de openingstreffer. De vrije trap van Yume Ramos werd met een mooie zweefduik door Sander de Boer gepareerd. De wedstrijd werd gaandeweg wat grimmiger, maar de prima leidende Robert de Wit hield zijn kaarten voorlopig op zak. Broekster Boys was gevaarlijker dan Winsum maar kon het nog niet uitdrukken in doelpunten. Een vrije trap van Piet Wessel Dijkstra werd door Bauke Jan Douma terug gekopt naar Riemer Doornbos. De vrije schietkans ging rakelings over. Niet veel daarna kwam via Omrop Fryslan, RTV NOF en Runwei Sport het bericht binnen dat ONS op een 1-0 voorsprong (en vlak daarna op 2-0) was gekomen en daardoor virtueel de nieuwe koploper was geworden, Het was duidelijk, Broekster Boys moest winnen om de titel te kunnen pakken.

In de 2e helft ging Broekster Boys onder toezicht van een kleine 1500 toeschouwers op zoek naar de treffer. Het had een licht veldoverwicht toen Winsum vanuit een counter hard toesloeg. De ruimte lag deze keer op de rechterkant waar Tijs Mulder met een geplaatst schot de 1-0 op het scorebord bracht. Ook Pelikaan S stond inmiddels op voorsprong en dus had BB doelpunten nodig. Het was er in de tweede helft een aantal keren dichtbij, maar pogingen van Piet Wessel Dijkstra, (kopbal op de paal) Jos Regnerus, (kopbal uit vrije trap op de paal) en Abe Koopmans die met een spetterende kopbal uit een corner de bal via onderkant lat weer het veld in zag komen. (Al waren er ook supporters die de bal achter de lijn hadden gezien). Een gelijkmaker had de wedstrijd doen kantelen, maar het zat er helaas deze keer niet in. De klok tikte verder en de tussenstanden op de andere velden waren niet in het voordeel van Broekster Boys, waardoor de revelatie van deze competitie met lege handen zou komen te staan. Winsum strooide nog zout in de wonden door ook de 2-0 te maken en daarmee pakte Winsum de 2e periodetitel. De wedstrijd zat er ook gelijk op. Diepe teleurstelling en verdriet was zichtbaar bij spelers, staf en supporters. Enkele spelers waren ontroostbaar. Dichter bij een kampioenschap in de eerste klasse was men nooit eerder geweest en realistisch gezien zal de kans zich niet zo maar een tweede keer voordoen. De strafschop die Pelikaan- S in blessure tijd kreeg, leverde hen het kampioenschap op. (Bij deze de felicitaties) Broekster Boys zag ONS door de 3-0 overwinning over zich heen gaan, maar werd uiteindelijk zeer verdienstelijk derde. Het leverde de club een vervangende periodetitel op, maar de teleurstelling van het misgelopen kampioenschap overheerste en dat is natuurlijk heel begrijpelijk.

Toch is een dik compliment op zijn plaats! We hebben met elkaar een fantastisch seizoen beleefd en hebben even mogen ruiken aan de titel. Een ongekende prestatie (al voelt deze op dit moment nog zwaar) waarbij Broekster Boys clubs als Oranje Nassau en Blauw wit onder zich hield. Voor die beide clubs is het seizoen voorbij. Ondanks alles werd er toch nog een biertje gedronken in de kantine van Broekster Boys en is het zaak om de knop proberen om te draaien. Dinsdagavond moet de ploeg al weer aan de bak. 24 ploegen spelen om twee plekken voor promotie naar de 4e Divisie. Het lot bepaalde dat Winsum dan opnieuw de tegenstander is. Deze keer speelt Broekster Boys thuis en de wedstrijd dinsdag as zal om 20.00 uur beginnen. Bij deze de oproep om de ploeg weer massaal te steunen. De winnaar van dit duel mag zaterdag naar Spijkenisse voor de 2e ronde. Het zit er dus nog niet helemaal op, maar het is de vraag of Broekster Boys zich weer op kan laden voor deze nacompetitie, wat gewoon wel een verdiende prijs is.

Daarom: Broekster Boys, bedankt voor het prachtige seizoen en geniet van het toetje. Jullie toppers hebben het dik verdiend.

Volgende wedstijd: Dinsdag 30 mei, 20.00 uur Broekster Boys-Winsum.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma: https://photos.app.goo.gl/ymfF4EWLQe35EAvw6

De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 11 uur geleden
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen 12 uur geleden
Arjen (zoon van Ciska) en Maaike (dochter van Gretha). Zij hebben samen de opening gedaan in 2004 en zijn beide nu werkzaam binnen het bedrijf. Arjen als verkoper tuinmachines en gereedschappen en Maaike in de weekenden in het Ruiterhuis.
Bosgra Hurdegaryp 20 jaar in nieuwe pand! Algemeen 13 uur geleden
Koningsdag Drachten 2023
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Het organiseren van een geslaagde poolparty Zaken 15 uur geleden
De Grote Kerk
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Algemeen 16 uur geleden
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier.
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier Algemeen 18 uur geleden
Het Oranje Comité Kollum
It giet oan op Keningsdei yn Kollum Algemeen 23 apr, 19:00
Beginnerscursus NN Running Coach; voor iedereen die met plezier wil hardlopen!
Beginnerscursus NN Running Coach voor iedereen die met plezier wil hardlopen! Algemeen 23 apr, 17:00
Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen 23 apr, 14:30
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 23 apr, 12:50
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 23 apr, 11:00
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 23 apr, 09:30