Wel winst voor ONT maar geen tweede plaats.
Wel winst voor ONT maar geen tweede plaats. Foto: Ingezonden

Wel winst voor ONT maar geen tweede plaats

Algemeen

ONT redde het niet om tweede op de ranglijst te worden. En dus geen thuisvoordeel in de nacompetitie. ONT won wel met 1-2 van Fc. Grootegast. Er moest een 1-0 achterstand worden weggepoets, maar uiteindelijk was het gewoon een zakelijke overwinning waarbij ONT het niet heel erg moeilijk had.

ONT speelt in nacompetitie uit tegen LAC Frisia

De bespiegelingen vooraf waren helder. ONT was al zeker van de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse. Dus dat was niet de inzet. Het doel was het bereiken van de tweede plaats in de competitie, want dat zou recht geven op een thuisduel in de eerste ronde van de nacompetitie. En bij winst in dat eerste duel ook op een thuiswedstrijd in de tweede ronde. ONT deed wat het moest doen, winnen. Maar dat deed concurrent voor de tweede plaats Rijperkerk ook. Rijperkerk daarmee de hoogst eindigende periodekampioen en ONT de op één hoogst eindigende. Rijperkerk speelt thuis tegen Hardegarijp, herkanser uit de tweede klasse. Dat is natuurlijk een zéér interessant duel, want ook gewoon een burenruzie. 

Voor ONT staat de uitwedstrijd tegen LAC Frisia 1883 op het programma. Tegen de oudste voetbalvereniging van Friesland is dat natuurlijk ook een prachtig affiche.

Fc. Grootegast - ONT in het kort

Deze keer maar een klein verslag van de wedstrijd. Want zo interessant was die niet. De eerste bal van Fc. Grootegast (FCG) was een hijs naar voren. Maar het was wel zo’n bal waar ONT zich na zeven minuten in verslikte. ONT doelman Hidde Ament werd daarna verrast door een boogbal van Mike Homan. Een terugspeelbal op FCG doelman Jelmer van Gorp leidde in de twintigste minuut tot een indirecte vrije trap op drie meter van het FCG doel. Michel Weisser hoopte op een doelpunt door de bal hard op doel te knallen. Het werd een corner. Toch zorgde Weisser in de 32e minuut voor de gelijkmaker. Freerk Veenstra verlengde een corner op Weisser en die scoorde.

Een hilarisch moment was er na vier minuten spelen in de tweede helft. Gerard Douwsma ging op avontuur en in het strafschopgebied speelde Douwsma Weisser vrij. Volkomen tegen de natuur in van ONT’s topscoorder volgde er geen doelpoging maar een slechte één-twee met Douwsma. Het ontlokte de ONT reservespelers kreten als “No spielet er in kear oer yn plak fan sels te sjitten en dan jout er sa’n pass”. Daar past enige chargeren wel bij, Weisser heeft ook best wel een aantal assist op zijn naam staan. Maar humor aan de zijlijn was het wel.

In de 54e minuut kwam ONT op 1-2 door, wie anders, Weisser. De ONT spits fopte bij een corner zijn tegenstander en scoorde met een bal in de verre hoek. De thuisploeg ging daarna achterin één op één spelen en gooide tegelijkertijd een portie geestdrift in de strijd. ONT ving dat rustig op en kwam niet in de problemen. Tot scoren kwam ONT overigens ook niet meer en zo bleef het bij 1-2. Met die uitslag veroordeelde ONT de thuisploeg wel tot het spelen van de nacompetitie om in de derde klasse te blijven. ONT dus op zaterdag 3 juni a.s. in de nacompetitie tegen LAC Frisa uit Leeuwarden. Aanvang wedstrijd 15.00 uur.

Afbeelding
Kinke Kooi wint provinciale Gerrit Bennerprijs 2023 Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
“Oude sluis Ezumazijl dient opgeknapt te worden" Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Route Wad een Kunst Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Als monumenten konden praten... Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Poppodium Badhus opent muziekseizoen 2023/2024 Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Drachten krijgt er wellicht 15 camperplaatsen bij Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Allerlaatste Nederlandse show punklegendes Cockney Rejects in Iduna Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
MuseumnachtFRL bij Terp Hegebeintum met archeologisch onderzoeker Robbert Velt Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Boeren spelen de hoofdrol tijdens filmavond Museumnacht bij het Fries Landbouw museum Algemeen 28 sep., 20:00
Afbeelding
Kunstenaars en kraftlieden krijgen podium bij Observeum tijdens museumnacht Algemeen 28 sep., 18:30
Afbeelding
Nieuwe Parkhaven in Drachten klaar voor volgend vaarseizoen? Algemeen 28 sep., 17:07
Afbeelding
Jos Thie houdt Theun de Vrieslezing over ´Ketters´ Algemeen 28 sep., 16:08
Afbeelding
Hypocrisy-frontman met sideproject PAIN in Iduna Algemeen 28 sep., 14:57