Badhús Westereen.
Badhús Westereen.

5e editie Bad Billy Blue festival

Algemeen

Zaterdag 24 juni 2023 is het weer zover. Badhús in De Westereen organiseert voor de 5e keer een zomers buitenfestival voor jong en oud, inmiddels bekend als het BBB festival.

De vorige edities waren een groot succes met veel bezoekers en ook nu is het festival weer helemaal gratis toegankelijk. Het BBB festival is een supergezellig country/bluegrass/rockabilly festival met activiteiten voor jong en oud. Voor de kinderen zijn er verschillende activiteiten waar ze aan mee kunnen doen zoals schminken en springkussens. 

Vanaf 14.00 uur in de middag maar zeker ook in de avond kan het publiek genieten van een aantal bands onder het genot van een drankje en een hapje. Ook de gezellige cocktailbar ontbreekt dit jaar niet. De bands die de muzikale omlijsting verzorgen van dit geweldig evenement staan ook dit jaar weer te trappelen om op te treden. 

No Saint

Uiteraard is het BBB festival niet compleet zonder de ‘local heroes’. No Saint met zanger Sipke Visser, gitarist Marc Bos, bassist Mathijs Jansma en op mondharmonica Bas Kleine spelen country/blues en dark country. Hun eigen geschreven nummers gaan over het leven, van het licht tot het duister. 

Ylvalie

Ylvalie is een singer songwriter die met haar emotionele, soms melancholische nummers in combinatie met een krachtige blues/soul stem je de andere kant van het traditionele singer songwriterschap laat zien. Met haar catchy deuntjes is het een garantie dat je zelf nog lang kan nagenieten van de muziek.

Benno And The Blondies 

Deze locals zijn een coverband bestaande uit zangeres Paula Zijlstra, Henri van der Ploeg, Ian Postma, Benno Bos en Rienk van der Pas. Ze spelen covers van onder andere The Animals, Rolling Stones, Guns ’n Roses, Pink Floyd en meer…

Highway 54

Highway 54 is een Nederlands kwartet dat rockabilly speelt vermengd met een flinke dosis countrymuziek (vooral Johnny Cash) en ook blues. Hun muziek neemt de klassieke elementen van het genre over, maar ze spelen het met een eigentijdse benadering.

Billy & The Bobcats

Na jaren speelervaring in verschillende bezettingen, bracht de liefde voor ouderwetse rock ’n roll deze band bij elkaar. Chuck Berry, Eddie Cochran, Elvis Presley komen via deze mannen weer tot leven. Hun optredens is een ode aan de rock ‘n roll shows van de jaren ‘50 en ‘60Korte snelle nummers, puntige drums en scheurende solo’s worden afgewisseld met popsongs uit de jaren zestig en eigen werk. Een mooie afsluiter van deze muzikale omlijsting van het festival. Kortom een gevarieerd muziekfestival voor iedereen. 

‘Give me a Downbeat, Maestro.’ Deze band dankt zijn naam Ronnie Dawsons alltime rockabilly-hit Action Packed. De Friese viermansformatie heeft op tributeshows van Elvis en Cash al samengespeeld met Highway 54 en Billy Benton & The Birddogs. Bandleden Overwijk, Fopma, Gietema en Van der Bij besloten hierna hun muzikale skills samen te voegen, compleet met Doghouse Bass, Telecaster ’52, strakke drums en zang. Maak je klaar voor some good old ‘50 roots, rockabilly dirty blues en rockin’ surf music.

Poppodium Badhús, Sportloane 2b De Westereen

Festival: zaterdag 24 juni 2023 van 14.00 tot 23.00 uur

Entree: GRATIS 

Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 9 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 9 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 10 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 10 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 11 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 11 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 12 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 13 uur geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 14 uur geleden
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 15 uur geleden
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen 16 uur geleden
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi Algemeen 17 uur geleden
De start van de campagne
Campagne Doortrappen feestelijk van start Algemeen 27 mrt, 17:34