Badhús Westereen.
Badhús Westereen.

5e editie Bad Billy Blue festival

Algemeen

Zaterdag 24 juni 2023 is het weer zover. Badhús in De Westereen organiseert voor de 5e keer een zomers buitenfestival voor jong en oud, inmiddels bekend als het BBB festival.

De vorige edities waren een groot succes met veel bezoekers en ook nu is het festival weer helemaal gratis toegankelijk. Het BBB festival is een supergezellig country/bluegrass/rockabilly festival met activiteiten voor jong en oud. Voor de kinderen zijn er verschillende activiteiten waar ze aan mee kunnen doen zoals schminken en springkussens. 

Vanaf 14.00 uur in de middag maar zeker ook in de avond kan het publiek genieten van een aantal bands onder het genot van een drankje en een hapje. Ook de gezellige cocktailbar ontbreekt dit jaar niet. De bands die de muzikale omlijsting verzorgen van dit geweldig evenement staan ook dit jaar weer te trappelen om op te treden. 

No Saint

Uiteraard is het BBB festival niet compleet zonder de ‘local heroes’. No Saint met zanger Sipke Visser, gitarist Marc Bos, bassist Mathijs Jansma en op mondharmonica Bas Kleine spelen country/blues en dark country. Hun eigen geschreven nummers gaan over het leven, van het licht tot het duister. 

Ylvalie

Ylvalie is een singer songwriter die met haar emotionele, soms melancholische nummers in combinatie met een krachtige blues/soul stem je de andere kant van het traditionele singer songwriterschap laat zien. Met haar catchy deuntjes is het een garantie dat je zelf nog lang kan nagenieten van de muziek.

Benno And The Blondies 

Deze locals zijn een coverband bestaande uit zangeres Paula Zijlstra, Henri van der Ploeg, Ian Postma, Benno Bos en Rienk van der Pas. Ze spelen covers van onder andere The Animals, Rolling Stones, Guns ’n Roses, Pink Floyd en meer…

Highway 54

Highway 54 is een Nederlands kwartet dat rockabilly speelt vermengd met een flinke dosis countrymuziek (vooral Johnny Cash) en ook blues. Hun muziek neemt de klassieke elementen van het genre over, maar ze spelen het met een eigentijdse benadering.

Billy & The Bobcats

Na jaren speelervaring in verschillende bezettingen, bracht de liefde voor ouderwetse rock ’n roll deze band bij elkaar. Chuck Berry, Eddie Cochran, Elvis Presley komen via deze mannen weer tot leven. Hun optredens is een ode aan de rock ‘n roll shows van de jaren ‘50 en ‘60Korte snelle nummers, puntige drums en scheurende solo’s worden afgewisseld met popsongs uit de jaren zestig en eigen werk. Een mooie afsluiter van deze muzikale omlijsting van het festival. Kortom een gevarieerd muziekfestival voor iedereen. 

‘Give me a Downbeat, Maestro.’ Deze band dankt zijn naam Ronnie Dawsons alltime rockabilly-hit Action Packed. De Friese viermansformatie heeft op tributeshows van Elvis en Cash al samengespeeld met Highway 54 en Billy Benton & The Birddogs. Bandleden Overwijk, Fopma, Gietema en Van der Bij besloten hierna hun muzikale skills samen te voegen, compleet met Doghouse Bass, Telecaster ’52, strakke drums en zang. Maak je klaar voor some good old ‘50 roots, rockabilly dirty blues en rockin’ surf music.

Poppodium Badhús, Sportloane 2b De Westereen

Festival: zaterdag 24 juni 2023 van 14.00 tot 23.00 uur

Entree: GRATIS 

Actueel

Afbeelding
(video) Maak jij een gedicht voor Dichterspaad Aldegea? Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe directeur De Lawei Elly van der Goot: “Wy bouwe fierder oan wurk fan foargongers" Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Kindervoorstelling door Matthijs Vlaardingenbroek Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Vitaal ouder worden begint als je jong bent Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Kaartverkoop De Lawei succesvol gestart Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Wethouder De Pee opent speeltuin in Suwâld Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
VCR neemt afscheid van een viertal spelers Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
VV Kollum sluit competitie af met winst op SV Marum Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Seizoen Ropta Boys eindigd in mineur Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Sprookje Broekster Boys eindigt in Winsum. Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Einde seizoen Harkema-Opeinde na verlies bij V en V'68 Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Wel winst voor ONT maar geen tweede plaats Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Buitenpost handhaaft zich na thriller Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Vluchtelingen in Westdongeradeel 1940-1945 Algemeen 28 mei, 17:00
Afbeelding
(video) Wat leeft er bij jou in de sloot? Algemeen 28 mei, 14:00
Afbeelding
Bijeenkomsten voor naasten van iemand met niet aangeboren hersenletsel (NAH). Algemeen 28 mei, 13:00