Seppie Boomsma van Plaatselijk Belang Drachtstercompagnie gaat voor een fitter dorp.
Seppie Boomsma van Plaatselijk Belang Drachtstercompagnie gaat voor een fitter dorp. Foto: Actief Media

(video) Hoe glasvezel van DELTA Netwerk voor een fitter Drachtstercompagnie kan zorgen

Algemeen

Video - Tot nu toe is het realiseren van een snel glasvezelnetwerk, door DELTA Netwerk in Friesland een groot succes. In veel gemeenten zit de inmiddels bekende groene kabel in de grond en genieten inwoners van de snelle glasvezelverbinding. Op dit ogenblik loopt er nog een campagne voor de kleine dorpen in Smallingerland, waarbij inwoners zich nog op kunnen geven voor snel internet via glasvezel. “In Drachtstercompagnie heeft zich al een flink aantal mensen zich opgegeven”, laat algemeen bestuurslid Seppie Boomsma van plaatselijk belang weten.


Inwoners van de kleine dorpen van Smallingerland hebben in ieder geval tot en met eind maart de kans om zich tegen voordelige voorwaarden op te geven. Dan profiteer je als inwoner niet alleen van een snelle online verbinding, maar draag je ook bij aan de leefbaarheid van je eigen dorp. In Drachtstercompagnie zijn ze trots op de leefbaarheid in hun dorp. Dat heeft mede te maken met het prachtige Trefpunt, het nieuwe multifunctionele centrum. Toch is er nog een wens die nog niet vervuld is laat Seppie Boomsma weten. “We willen graag achter het trainingsveld een fitnessparkje realiseren. Door de vijftig euro die DELTA Netwerk geeft voor elke aansluiting kunnen we dit realiseren en kan iedereen in ons dorp straks lekker buiten bewegen.”

Toekomstbestendig

Glasvezel is de nieuwste en meest toekomstbestendige verbinding voor thuisinternet. Door middel van een flinterdunne draad van glas wordt het internet (en TV) signaal naar het huis verzonden door snelle lichtsignaaltjes. Hierdoor kunnen, sneller dan bij traditionele technieken zoals coax en adsl, flinke hoeveelheden data worden verstuurd. En dat heeft heel wat voordelen voor de gebruiker!

Wat wordt er dan allemaal beter als je glasvezel internet neem?

Zeker nu we heel veel thuiswerken, in de cloud werken, videobellen en online vergaderen wil je dat je een goede en stabiele internetverbinding hebt. Glasvezel biedt dat, zowel download als upload. Bij glasvezel zijn deze snelheden namelijk gelijk. Jouw upload wordt dus sowieso veel sneller ten opzichte van je huidige provider!

De mogelijkheden van glasvezel zijn een stuk groter dan die van andere internet-technieken. Hiermee weet je dus zeker dat je niet alleen vandaag, maar ook de komende jaren voorzien bent van een toekomst-vast internetsignaal.

Waar ADSL maximaal 0,2 Gig kan leveren (en dat in theorie) en Coax tot 1 Gig (lang niet overal verkrijgbaar) levert glasvezel nu al abonnementen met snelheden tot maar liefst 4 Gig per seconde. En het mooie is: als je voor glasvezel kiest behoud je natuurlijk jouw huidige ADSL- en Coax aansluiting. Er is dus altijd een mogelijkheid om weer terug te stappen naar deze verbindingen.

Waarom juist nu overstappen?

Op dit moment is er een vraagbundeling gaande. Dat betekent dat je binnen deze periode sowieso geen aansluitkosten t.w.v. € 650 hoeft te betalen als je je bij één van de providers aanmeldt voor een jaarcontract. Natuurlijk ga je pas betalen als de glasvezelaansluiting aangelegd is en je de lijn kunt gebruiken. Daarnaast hebben de providers op dit moment superscherpe aanbiedingen: 

Maar ook na een actieperiode betaal je in veel gevallen een vergelijkbaar maandbedrag voor glasvezel ten opzichte van coax of ADSL. Dus stap over en profiteer van het internet van morgen voor de prijs van vandaag!

Bij DELTA Netwerk ontvang je een super uitgebreide installatie tot in de nok inclusief een goed wifi netwerk op drie verdiepingen via een mesh-systeem. Daarnaast heb je al 1 Gig internet (1000 Mbps!) voor de messcherpe prijs van maar € 45 per maand. Dat is een baanbrekend scherp tarief voor dit pakket! Zo heb je dus al internet 1 Gig met ruim 50 TV-zenders voor € 57,50 per maand (na het 1e jaar € 65,00).

Meer internet voor dezelfde prijs? Dat kan! 

Stap je over op glasvezel? Voor de kosten hoef je het zéker niet te laten. Waarom zou je voor hetzelfde geld niet voor een veel beter en stabieler product gaan? Meld je vandaag nog aan in de kleine dorpen van Smallingerland via het plaatselijk belang in je dorp. Je kunt ook meteen een postcodecheck doen op www.deltanetwerk.nl

De voormalige Rabobank in Hurdegaryp staat op de nominatie om plaats te maken voor woningbouw.
"Tytsjerksteradiel op koers met nieuwbouw woningen" Algemeen 6 uur geleden
Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 7 uur geleden
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 9 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 10 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 10 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 11 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 12 uur geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 18 apr, 17:02
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 18 apr, 16:03
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 18 apr, 15:00
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 18 apr, 14:12
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 18 apr, 13:12
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen 18 apr, 12:21