Een feestelijk opening van gezondheidscentrum De Bank in Burgum.
Een feestelijk opening van gezondheidscentrum De Bank in Burgum. Foto: Ingezonden

Oude Rabobank officieel omgedoopt tot gezondheidscentrum De Bank Burgum

Algemeen

Veel belangstelling voor de nieuwe invulling van de oude Rabobank aan de Bulthuissingel in het centrum van Burgum. Zaterdag 11 maart kwamen zo’n duizend mensen kijken wat alle praktijkhouders in petto hadden op hun eigen ingerichte gezondheidsmarkt.

De blauwe loper en de geelblauwe ballonnenboog boden een feestelijk welkom voor de bezoekers, waarna een kopje koffie met gebak klaarstond. Vervolgens kon men een kijkje nemen in het gezondheidscentrum. Iets over half elf werd een krachtig woordje gedaan door niemand minder dan Foppe de Haan en was de eer aan alle praktijkhouders binnen De Bank met knallende confettikanonnen het startschot te geven voor de officiële opening van gezondheidscentrum De Bank Burgum. 

Opening door Foppe de Haan

Foppe de Haan was erg enthousiast over het complete concept wat het gezondheidscentrum te bieden heeft. Hij werd ondersteund in zijn woordje door Wierd Hoogsteen en Coby (80). Wierd als eerste aan-huis-patiënt van AAFysio en Coby als fanatiek AAFit lid, die nu zonder rollator door het leven kan dankzij dagelijks trainen bij AAFit. Zij kreeg de microfoon van Foppe en hield spontaan een treffende toespraak over haar ervaringen. Dit leverde haar een daverend applaus op.

Gezondheidsmarkt

De ondernemers binnen het gezondheidscentrum hadden groots uitgepakt in de eigen marktkraampjes. In een gezellige ongedwongen setting konden de inwoners van Burgum en omstreken hun nieuwsgierigheid kwijt op de gezondheidsmarkt. De nieuwste oefenapparatuur kon worden geprobeerd, jodiumtesten konden worden gedaan, de verloskundige deed een demonstratie-echo, prijsvragen konden worden ingevuld en ondanks de sneeuw konden kinderen gebruik maken van het springkussen.

Even een update

De Bank is nog niet klaar! Op dit moment wordt de bovenverdieping verbouwd waar HBpunt praktijk gaat houden. Daarnaast wordt de workshopruimte ingericht waar workshops, trainingen, bijeenkomsten en cursussen kunnen worden gegeven.

Samen Sterk

Het gezondheidscentrum zit vol, trekt dagelijks al veel bezoekers en geniet een grote bekendheid. Daarom gaat projectmanager Mathilde zich nu focussen op de dynamiek binnen de groep ondernemers. Want zoals Foppe de Haan goed in zijn toespraak zei, Samen Sterk! Dit betekent dat zij van elkaar willen leren zodat ze nog meer mensen kunnen helpen in hun weg naar een gezond en fit leven. Dit ‘Lerend netwerk’ wordt gesteund door de versnellingsagenda van Noordoost-Friesland.

De praktijkhouders zorgen voor een compleet gezondheidscentrum. Mathilde: “Het is geworden zoals we in ons hoofd hadden. We kunnen mensen op allerlei gebieden wat betreft gezondheid begeleiden en daar zijn we erg trots op. De persoon staat centraal, het netwerk maakt het compleet en daar draait het om.” 

Voor meer informatie of een afspraak bij één van de praktijken die bij De Bank gevestigd zijn, kun je kijken op de website. www.debankburgum.nl  En volg hen op facebook of Instagram.

Actueel

Afbeelding
(video) Maak jij een gedicht voor Dichterspaad Aldegea? Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe directeur De Lawei Elly van der Goot: “Wy bouwe fierder oan wurk fan foargongers" Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Kindervoorstelling door Matthijs Vlaardingenbroek Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Vitaal ouder worden begint als je jong bent Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Kaartverkoop De Lawei succesvol gestart Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Wethouder De Pee opent speeltuin in Suwâld Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
VCR neemt afscheid van een viertal spelers Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
VV Kollum sluit competitie af met winst op SV Marum Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Seizoen Ropta Boys eindigd in mineur Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Sprookje Broekster Boys eindigt in Winsum. Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Einde seizoen Harkema-Opeinde na verlies bij V en V'68 Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Wel winst voor ONT maar geen tweede plaats Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Buitenpost handhaaft zich na thriller Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Vluchtelingen in Westdongeradeel 1940-1945 Algemeen 28 mei, 17:00
Afbeelding
(video) Wat leeft er bij jou in de sloot? Algemeen 28 mei, 14:00
Afbeelding
Bijeenkomsten voor naasten van iemand met niet aangeboren hersenletsel (NAH). Algemeen 28 mei, 13:00