Een feestelijk opening van gezondheidscentrum De Bank in Burgum.
Een feestelijk opening van gezondheidscentrum De Bank in Burgum. Foto: Ingezonden

Oude Rabobank officieel omgedoopt tot gezondheidscentrum De Bank Burgum

Algemeen

Veel belangstelling voor de nieuwe invulling van de oude Rabobank aan de Bulthuissingel in het centrum van Burgum. Zaterdag 11 maart kwamen zo’n duizend mensen kijken wat alle praktijkhouders in petto hadden op hun eigen ingerichte gezondheidsmarkt.

De blauwe loper en de geelblauwe ballonnenboog boden een feestelijk welkom voor de bezoekers, waarna een kopje koffie met gebak klaarstond. Vervolgens kon men een kijkje nemen in het gezondheidscentrum. Iets over half elf werd een krachtig woordje gedaan door niemand minder dan Foppe de Haan en was de eer aan alle praktijkhouders binnen De Bank met knallende confettikanonnen het startschot te geven voor de officiële opening van gezondheidscentrum De Bank Burgum. 

Opening door Foppe de Haan

Foppe de Haan was erg enthousiast over het complete concept wat het gezondheidscentrum te bieden heeft. Hij werd ondersteund in zijn woordje door Wierd Hoogsteen en Coby (80). Wierd als eerste aan-huis-patiënt van AAFysio en Coby als fanatiek AAFit lid, die nu zonder rollator door het leven kan dankzij dagelijks trainen bij AAFit. Zij kreeg de microfoon van Foppe en hield spontaan een treffende toespraak over haar ervaringen. Dit leverde haar een daverend applaus op.

Gezondheidsmarkt

De ondernemers binnen het gezondheidscentrum hadden groots uitgepakt in de eigen marktkraampjes. In een gezellige ongedwongen setting konden de inwoners van Burgum en omstreken hun nieuwsgierigheid kwijt op de gezondheidsmarkt. De nieuwste oefenapparatuur kon worden geprobeerd, jodiumtesten konden worden gedaan, de verloskundige deed een demonstratie-echo, prijsvragen konden worden ingevuld en ondanks de sneeuw konden kinderen gebruik maken van het springkussen.

Even een update

De Bank is nog niet klaar! Op dit moment wordt de bovenverdieping verbouwd waar HBpunt praktijk gaat houden. Daarnaast wordt de workshopruimte ingericht waar workshops, trainingen, bijeenkomsten en cursussen kunnen worden gegeven.

Samen Sterk

Het gezondheidscentrum zit vol, trekt dagelijks al veel bezoekers en geniet een grote bekendheid. Daarom gaat projectmanager Mathilde zich nu focussen op de dynamiek binnen de groep ondernemers. Want zoals Foppe de Haan goed in zijn toespraak zei, Samen Sterk! Dit betekent dat zij van elkaar willen leren zodat ze nog meer mensen kunnen helpen in hun weg naar een gezond en fit leven. Dit ‘Lerend netwerk’ wordt gesteund door de versnellingsagenda van Noordoost-Friesland.

De praktijkhouders zorgen voor een compleet gezondheidscentrum. Mathilde: “Het is geworden zoals we in ons hoofd hadden. We kunnen mensen op allerlei gebieden wat betreft gezondheid begeleiden en daar zijn we erg trots op. De persoon staat centraal, het netwerk maakt het compleet en daar draait het om.” 

Voor meer informatie of een afspraak bij één van de praktijken die bij De Bank gevestigd zijn, kun je kijken op de website. www.debankburgum.nl  En volg hen op facebook of Instagram.

Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 2 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 3 uur geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 4 uur geleden
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 5 uur geleden
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen 5 uur geleden
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi Algemeen 6 uur geleden
De start van de campagne
Campagne Doortrappen feestelijk van start Algemeen 21 uur geleden
Paasmaandag paaseieren zoeken bij museum De Sukerei
Paasmaandag paaseieren zoeken bij museum De Sûkerei Algemeen 22 uur geleden
Hoofdvakdocente Fie Schouten
Lenteconcert door docenten met hun master-studenten van het Prins Claus Conservatorium Algemeen 22 uur geleden
Miss Naomi Vellinga strijdt voor goede doelen.
Missverkiezingsfinalist Naomi Vellinga is een schoonheid met een doelbewuste missie Algemeen 23 uur geleden
Jamsessie na concert DC Ray 'Sings nat King Cole'
"Dokkum nu ook op de kaart in de jazzwereld" Algemeen 27 mrt, 13:15
Leuke uitjes tijdens Pasen.
Eieren zoeken, codes kraken en lekker fietsen tijdens Pasen Algemeen 27 mrt, 13:00
Color guard Nova/De Marko's vijfde op Finals
Color guards Nova/De Marko's vijfde op Finals Algemeen 27 mrt, 12:00