Van links naar rechts: Felix de Waal, Camiel heida, Karin Willems, Thijs Kostwinder, Jippe Witteveen de deelnemers van SWB.
Van links naar rechts: Felix de Waal, Camiel heida, Karin Willems, Thijs Kostwinder, Jippe Witteveen de deelnemers van SWB. Foto: Bonnie van der Veen

Open Nederlands kampioenschap turnen Beetsterzwaag groot succes

Algemeen

Zaterdag 11 maart werd het open NK turnen voor heren georganiseerd door SWB ( Stichting Wedstrijdturnen Beetsterzwaag). Ruim 70 jongens hadden zich ingeschreven voor het bijzondere NK, het ging namelijk om “Laat Zien Wat Je Kan”( LZWJK) 

Er werd gestreden in 3 niveaus. Niveau 3 startte met de wedstrijd. Hier zag je de beginnende turners aan het werk, sommigen trainen nog niet zolang, anderen trainen vooral weinig uren.  Jongens turnen vloer, voltige, ringen, sprong, brug en rekstok. 

Er kwamen Nederlandse kampioenen uit voor Parrega en GVV ( Veenwouden) in de leeftijden varierend van 5 tot en met 12 jaar. All round kampioen, de turner met het hoogste totaal werd Tyme Spijksma van Parrega. Voltigekampioen werd Patrick Fafara van DGC ( Drachten) 

Na wedstrijdronde 1 lieten een aantal freerunners , trainend bij “Karin’s Fit en fun” wat coole moves zien om het publiek vooral nog even in de zaal en op de tribunes te houden.

Wedstrijdronde 2 was voor niveau 2, de wat meer gevorderde turner of startende topturner, en niveau 1 daar zag je turners die hoog niveau bij de KNGU doen of oud turners, die gewoon nog weer es een wedstrijd wilden turnen en natuurlijk ook ambitieuze turners.

Pegasus Lemmer behaalde hierbij 3 kampioenen in niveau 2 en ook Wik FTC ( Heerenveen ) is een nederlands kampioen rijker. Kampioenen in niveau 1 kwamen van GVV, Pegasus en SWB ( Beetsterzwaag). All round kampioen van deze wedstrijdronde werd Felix de Waal van SWB. Voltige kampioen niveau 2 was Wieger Bangma van pegasus Lemmer

Voltigekampioen niveau 1 was wederom Felix de Waal van SWB. Het niveau was hoog, de sfeer enorm gezellig, de zaal superfijn, de tribune boordevol, kortom allemaal redenen om sowieso hier een vervolg aan te geven.

SWB kan terugzien op een zeer gezellige dag, het jongensturnen is daarbij weer op de kaart gezet als een superuitdagende leuke sport. Voor meer informatie over turnen in Beetsterzwaag 0623119061 en www.karinsfitenfun.nl

Actueel

Afbeelding
Oude Rabobank officieel omgedoopt tot gezondheidscentrum De Bank Burgum Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Vwo-leerlinge Marije Reitsema van het Lauwers College Buitenpost alleswinnaar van de Klassieke Olympiaden Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Officiële opening Ruurd Wiersma Museum uitgesteld Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Fietspad over Afsluitdijk 2 juli open voor Waddentocht De Luchtfietsers Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Vorig jaar 13% meer boetes in Friesland voor rijden onder invloed Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Afvalparade tijdens Grote Rekendag Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
(video) Zijn dit de toekomstige bruggenbouwers, bouwvakkers of automonteurs van Friesland? Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Dubbelconcert door vocal groups Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Quatrebras van donderdag 30 maart 09.00 uur tot en met zondag 2 april 17.00 uur afgesloten Algemeen gisteren
Afbeelding
Museum Dokkum viert 60-jarig jubileum in Admiraliteitshuis Algemeen gisteren
Afbeelding
Fiets mee over Friese klinkerwegen Algemeen 29 mrt., 13:00
Afbeelding
Fondsenforum voor de Friese Mienskip Algemeen 29 mrt., 09:30
Afbeelding
(video) Het Veenhoop Festival is een feest voor alle generaties Algemeen 29 mrt., 08:30
Afbeelding
(video) In klassieke vervoering: muzieklezing Rachmaninov Algemeen 29 mrt., 07:30
Afbeelding
College van Dantumadiel stelt voor energietoeslag uit te breiden Algemeen 28 mrt., 19:19
Afbeelding
Open Huis met Grote Opruiming in Hallum Algemeen 28 mrt., 16:00