Tytsjerksteradiel biedt hulp bij geldzorgen.
Tytsjerksteradiel biedt hulp bij geldzorgen. Foto: Freepik.com

Tytsjerksteradiel biedt hulp bij geldzorgen

Algemeen

Steeds meer mensen zoeken in deze tijd van inflatie en stijgende energieprijzen hulp bij geldzorgen. Ruim 1 op de 5 huishoudens in Nederland heeft moeite om de rekeningen te betalen. De gemeente Tytsjerksteradiel werkt daarom samen met Geldfit om mensen grip op hun geld te geven. Inwoners kunnen vanaf nu gebruikmaken van de website geldfit.nl of bellen met 0800-8115 voor een persoonlijk advies. Wethouder Caroline de Pee: “Met geldproblemen loop je niet te koop. De ervaring bij de gemeente leert ook dat ondernemers en inwoners vaak te lang wachten met vragen om hulp bij geldproblemen. Daarom ben ik blij met Geldfit, een laagdrempelige manier voor onze inwoners en ondernemers om hun financiële situatie (tijdig) onder de loep te nemen.”

Voor veel mensen is het niet duidelijk waar ze terecht kunnen voor hulp bij geldzaken. Woont u in Tytsjerksteradiel? Dan kunt u nu ook via de website geldfit.nl door praktische artikelen en korte tests inzicht krijgen in uw financiële situatie. Dit varieert van tips tot concrete organisaties die u verder kunnen helpen, zoals lokale vrijwilligersorganisaties, energiecoaches of gemeentelijke schuldhulploketten. Mensen die liever persoonlijk iemand spreken, kunnen ook gratis en anoniem bellen naar 0800-8115. Zo ontdekken zij via Geldfit direct welke stappen ze kunnen zetten om grip op hun geld te krijgen. 

Martin Suithoff, directeur van Geldfit, vertelt:“Iedereen kan te maken krijgen met financiële problemen. Ontslag, relatieproblemen en ziekte zijn bijvoorbeeld situaties waardoor iemand te maken krijgt met zorgen over geld. Ook de inflatie en de hoge energieprijzen raken veel mensen. Deze zorgen kunnen snel oplopen in schulden. Dit willen we met Geldfit voorkomen. Dat doen we niet alleen, maar samen met gemeenten, banken, verzekeraars en andere bedrijven.”

Hulp voor ondernemers
Ook ondernemers in de gemeente Tytsjerksteradiel kunnen terecht bij Geldfit. Via geldfit.nl/zakelijk krijgen zij inzicht in de stappen die ze kunnen zetten om hun bedrijf financieel gezond te houden of te krijgen. Suithoff: “Ondernemers lopen andere financiële risico’s dan consumenten, daarom is specifieke hulp hard nodig. We merken dat ondernemers regelmatig bellen voor een persoonlijk advies. Onze zakelijke adviseurs helpen ook hen graag naar passende hulp.”

Naast Geldfit biedt de gemeente ook lokaal mogelijkheden voor ondersteuning. Deze informatie staat in de minimagids van de gemeente en is te vinden op t-diel.nl/minimagids

Afbeelding
(video) Zijn dit de toekomstige bruggenbouwers, bouwvakkers of automonteurs van Friesland? Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Dubbelconcert door vocal groups Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Quatrebras van donderdag 30 maart 09.00 uur tot en met zondag 2 april 17.00 uur afgesloten Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Museum Dokkum viert 60-jarig jubileum in Admiraliteitshuis Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Fiets mee over Friese klinkerwegen Algemeen gisteren
Afbeelding
Fondsenforum voor de Friese Mienskip Algemeen 29 mrt., 09:30
Afbeelding
(video) Het Veenhoop Festival is een feest voor alle generaties Algemeen 29 mrt., 08:30
Afbeelding
(video) In klassieke vervoering: muzieklezing Rachmaninov Algemeen 29 mrt., 07:30
Afbeelding
College van Dantumadiel stelt voor energietoeslag uit te breiden Algemeen 28 mrt., 19:19
Afbeelding
Open Huis met Grote Opruiming in Hallum Algemeen 28 mrt., 16:00
Afbeelding
Bij nieuwe opleiding Sustainable Hospitality Management in Drachten draait alles om duurzaamheid! Algemeen 28 mrt., 15:43
Afbeelding
Beauty in British music Algemeen 28 mrt., 15:00
Afbeelding
Houd inbrekers buiten met veilige sloten van DHZ Hoekstra Algemeen 28 mrt., 14:00