Delta werkt met groene glasvezelkabels.
Delta werkt met groene glasvezelkabels. Foto: Ingezonden

Delta-glasvezel in drie dorpen Tytsjerksteradiel

Algemeen

De dorpen Hurdegaryp, Tytsjerk en Suwâld krijgen glasvezelnetwerk van DELTA Netwerk. De campagne voor overige dorpen in Tytsjerksteradiel wordt verlengd.

Na het verstrijken van de deadline van 30 november bleek dat er in de drie dorpen voldoende inwoners zich hebben aangemeld voor glasvezel. De aanleg start waarschijnlijk al in het eerste kwartaal van 2023. Het laatste van deze drie dorpen zal medio 2024 van glasvezel gebruik kunnen maken.

Aanmeldtermijn verlengd

Nu het zeker is dat er glasvezel komt, krijgen diegenen die nog geen abonnement hebben afgesloten in deze drie dorpen, de kans om zich tot 31 januari zich alsnog aan te melden, zonder dat er activatiekosten gerekend worden. 

Voor de overige kernen zijn er voor de deadline nog net niet voldoende aanmeldingen binnengekomen om een glasvezelnetwerk aan te leggen. Met de zekerheid dat er nu in drie dorpen daadwerkelijk glasvezel wordt aangelegd en omdat veel dorpen dicht bij het minimale deelnamepercentage zitten, krijgen die inwoners nog tot en met 31 januari 2023 om zich aan te melden via deltanetwerk.nl

Informatiepunt in Burgum

Wanneer er dan alsnog voldoende aanmeldingen zijn, komt er ook daar glasvezel. Speciaal voor deze verlenging blijft het Glasvezel Informatiepunt aan de Markt 71C in Burgum open om te helpen bij vragen en inschrijvingen.

Sybryn Hettinga, projectmanager bij DELTA Netwerk, legt uit: “We zijn heel blij dat het gelukt is in deze drie dorpen. Uiteraard hopen we dat de overige plaatsen hier ook nog voor kiezen. Het blijft een unieke kans op een gratis aangelegd glasvezelnetwerk. Het zou erg zonde zijn wanneer we het nu niet redden, we zijn er zo dichtbij.”

Gratis glasvezel voor alle inwoners

Hettinga vervolgt: “Nu het zeker is dat er glasvezel komt, krijgen de inwoners van Hurdegaryp, Tytsjerk en Suwâld een gratis glasvezelaansluiting aangeboden. Elke straat krijgt zo een toekomstbestendig internet- en televisienetwerk. Maar let op, een glasvezelaansluiting is nog geen werkende verbinding. Wanneer mensen gebruik willen maken van de voordelen van glasvezel, dan kunnen zij een glasvezelabonnement afsluiten. Doen zij dit voor 31 januari 2023, dan profiteren zij van de welkomstaanbiedingen van de deelnemende telecom-aanbieders én hoeven er geen kosten betaald te worden om het netwerk later te activeren.”

Aanmelden kan ook via de website en de lokale wederverkopers die ook op deltanetwerk.nl te vinden zijn. Ook heeft DELTA Netwerk samenwerkingen met meerdere lokale verenigingen. Wanneer er via een deelnemende vereniging wordt ingeschreven, krijgt deze een bijdragen vanuit de telecomaanbieders DELTA of Caiway.

Over DELTA Netwerk

DELTA Netwerk legt door heel Nederland glasvezelnetwerken aan en is onderdeel van DELTA Fiber, een van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Het netwerk van DELTA Fiber is in alle provincies aanwezig en inmiddels hebben al meer dan een miljoen huishoudens en bedrijven toegang tot de nieuwste generatie glasvezel.

In 2023 bereikt het netwerk zo’n anderhalf miljoen adressen en DELTA Fiber heeft de ambitie om door te groeien naar twee miljoen huizen en bedrijven in 2024. DELTA Fiber is eigendom van de investeringsmaatschappijen EQT en Stonepeak en er werken ruim 1.200 medewerkers. Onder de merken DELTA en Caiway levert het bedrijf internet met gigabitsnelheden, interactieve tv en vaste en mobiele telefonie.

Afbeelding
Roas Kuipers winnares 48e FMDT Solistenconcours Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Provinciale Staten vergaderen woensdagavond 1 februari in Holwert Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Wij maken ons zorgen om de vermiste Harry Elzen uit Drachten Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen CSG Liudger Raai ontdekken internationale wereld Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
(Video) Wat is de stand van zaken voor nieuwbouw in Noardeast-Fryslân? Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
(Video) Snel internet via glasvezel nu ook bereikbaar voor kleine kernen in Smallingerland Algemeen 30 jan, 13:12
Afbeelding
Duo Fling in Witte Kerk te Hemrik Algemeen 30 jan, 12:21
Afbeelding
Vrijkaarten februari en maart Theater De Colle Algemeen 30 jan, 11:16
Afbeelding
Vier op de tien Nederlanders verwachten boven energieverbruiksplafond te komen Algemeen 30 jan, 10:58
Afbeelding
Beweegfeest voor peuters en kleuters bij gymvereniging VenV Garyp Algemeen 30 jan, 10:35
Afbeelding
Energiemarkt Ryptsjerk geopend met waterstofauto en wind Algemeen 30 jan, 09:59
Afbeelding
Het is een 'gekkehûs' bij de Burdaarder toneelvereniging Algemeen 30 jan, 07:30
Afbeelding
Crazy weekend bij Ropta Boys Algemeen 29 jan, 17:50