V.l.n.r.: Olivier Patey (klarinet), Joris van den Berg (cello) en Martijn Willers (piano).
V.l.n.r.: Olivier Patey (klarinet), Joris van den Berg (cello) en Martijn Willers (piano). Foto: Milagro Elstak

Trio Légenda speelt 17 december in Beetsterzwaag

Algemeen

Op zaterdagmiddag 17 december 2022 begint in Beetsterzwaag om 14:00 uur het klassieke Winterconcert door Trio Légende, bestaande uit de professionele musici Olivier Patey (klarinet), Joris van den Berg (cello) en Martijn Willers (piano). Zij brengen een prachtig romantisch programma, waarin sonates en trio’s van Beethoven (Gassenhauer trio), en Brahms (klarinet-trio) zullen klinken. Deze top-musici hebben al veel prijzen gewonnen en spelen deze middag hun lievelingsmuziek.

Olivier Patey en Joris van den Berg spelen in het Koninklijk Concertgebouworkest Amsterdam. Martijn Willers is een veelzijdige Nederlandse pianist. Via Youtube op https://youtu.be/Syg5mokJD2Y kun je video’s met opnames van eerdere concerten beluisteren.

Kaartverkoop

Het concert, in de Ontmoetingskerk, Achter de Hiemen 41, ingang aan de Vlaslaan tegenover nr. 26 in Beetsterzwaag, duurt twee uur met pauze. Ontvangst vanaf 13.30 uur. Er wordt in de pauze koffie/thee geschonken. Entree: tien euro, tot en met 18 jaar gratis.

Meer informatie, toelichting op de muziek, links naar video’s en mooie foto’s van de musici vindt u op de website: www.cultbee.nl . Kaartverkoop online via Eventbrite https://cultbee-winterconcert-17dec.eventbrite.nl of per e-mail: cultuur@cultbee.nl of op de middag zelf aan de kassa bij de ingang van de kerk.

Olivier Patey met klarinet

Soloklarinettist Olivier Patey is geboren in het Franse Lille, studeerde aan de conservatoria van Lille en Rueil-Malmaison en vervolgde zijn opleiding bij Michel Arrignon aan het Conservatoire Supérieur de Paris. Nadat hij in 2005 afstudeerde met de hoogste onderscheiding nam hij nog twee jaar deel aan een ‘perfectionnement’-opleiding aldaar.

Internationale loopbaan

Patey speelde regelmatig bij de Opéra de Paris en bij het Orchestre Philharmonique de Radio-France. Hij was prijswinnaar van de Internationale Musikwettbewerb der ARD en de Carl Nielsen International Music Competition. Als solist werkte hij met onder andere bij het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, het Münchener Kammerorchester en het Praag Filharmonisch Orkest.

Sinds augustus 2013 maakt hij deel uit van het Concertgebouworkest. Olivier Patey is ook actief als kamermusicus. Hij is aan het Arties Festival in Mumbai verbonden als mede-oprichter van het label Arties Records.

Buxushouten klarinetten

Op zijn initiatief werd een eerste set buxushouten klarinetten voor hem gebouwd door Schwenk & Seggelke in Duitsland en met steun van particuliere donateurs in bruikleen aan hem gegeven via de Foundation Concertgebouworkest. Toen dit een succes bleek, werden door deze bouwer ook voor de andere klarinettisten vergelijkbare klarinetten van dit opvallende licht gekleurde hout gebouwd. Ook bespeelt Olivier klarinetten van Buffet Crampon uit Parijs. Zie ook de website: https://www.concertgebouworkest.nl/nl/musici/olivier-patey

Joris van den Berg met cello

De Nederlandse cellist Joris van den Berg trad op 1 oktober 2017 toe tot de cellogroep van het Concertgebouworkest. Hij studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Quirine Viersen en Godfried Hoogeveen, aan het Royal Northern College of Music in Manchester bij Ralph Kirshbaum en Gary Hoffman en aan de Keulse Hochschule für Musik und Tanz bij Frans Helmerson.

Prijswinnend duo

Na het winnen van de Nationale Cello Competitie in 2006 debuteerde hij in Het Concertgebouw met Amsterdam Sinfonietta onder leiding van David Geringas. Samen met zijn vaste pianist Martijn Willers was hij prijswinnaar tijdens de Johannes Brahms Wettbewerb 2008 in Oostenrijk. Het duo bracht in 2013 een cd uit, Dialogo, met werken van Prokofjev, Lutoslawski en Britten. In 2014 won Joris van den Berg de Dutch Classical Talent Award.

Cello uit 1703

Hij werkte samen met musici als Liza Ferschtman, Philippe Graffin en Daniel Hope en soleerde met onder andere het Residentie Orkest, Manchester Camerata en het Symfonieorkest van Vlaanderen. Hij speelt op een cello uit 1703, gebouwd door Giovanni Grancino, met een stok van N.L. Tourte ‘L’Ainé’, beide aan hem ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Zie ook de website: https://www.concertgebouworkest.nl/nl/musici/joris-van-den-berg

Martijn Willers op piano

Martijn Willers is een veelzijdige Nederlandse pianist. Zijn hart ligt bij de kamermuziek, wat blijkt uit zijn samenwerking met vele musici uit binnen- en buitenland. Martijn vormt een duo met cellist Joris van den Berg. In augustus 2008 won het duo een derde prijs bij het Internationale Johannes Brahms Kamermuziek Concours in Pörtschach, Oostenrijk. In 2010 maakten ze een succesvolle tournee door de VS.

In mei 2014, na een grote tournee langs de belangrijkste Nederlandse concertzalen en een cd-opname van de Sonatine van Dvorak (in samenwerking met Radio 4), waren Joris van den Berg en Martijn Willers in het Concertgebouw in Amsterdam winnaars van de Dutch Classical Talent Award 2014.

Negen concerten in China

In juni 2014 maakte het duo een tournee van twee weken door China, met negen concerten in vooraanstaande concertzalen in onder andere Peking, Shanghai en Xiamen. Samen met klarinettist Olivier Patey (soloklarinettist van het Koninklijk Concertgebouworkest) vormen Joris en Martijn Trio Légende. Het trio gaf in 2020 concerten in het Concertgebouw (live uitzending op Radio 4 & livestream), Muziekcentrum Enschede (stream) en andere zalen in Nederland.

Werken met studenten

Willers is sinds 2016 als corepetitor verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam. Ook speelt hij elk jaar met veel plezier met studenten en docenten tijdens de Internationale Masterclass in Apeldoorn en sinds 2018 bij het Aurora Festival (voorheen Peter de Grote Festival) in Groningen. Bovendien is lesgeven een grote passie van Martijn Willers. Zijn website is: https://www.martijnwillers.com/

Afbeelding
Roas Kuipers winnares 48e FMDT Solistenconcours Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Provinciale Staten vergaderen woensdagavond 1 februari in Holwert Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Wij maken ons zorgen om de vermiste Harry Elzen uit Drachten Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen CSG Liudger Raai ontdekken internationale wereld Algemeen gisteren
Afbeelding
(Video) Wat is de stand van zaken voor nieuwbouw in Noardeast-Fryslân? Algemeen 30 jan, 14:32
Afbeelding
(Video) Snel internet via glasvezel nu ook bereikbaar voor kleine kernen in Smallingerland Algemeen 30 jan, 13:12
Afbeelding
Duo Fling in Witte Kerk te Hemrik Algemeen 30 jan, 12:21
Afbeelding
Vrijkaarten februari en maart Theater De Colle Algemeen 30 jan, 11:16
Afbeelding
Vier op de tien Nederlanders verwachten boven energieverbruiksplafond te komen Algemeen 30 jan, 10:58
Afbeelding
Beweegfeest voor peuters en kleuters bij gymvereniging VenV Garyp Algemeen 30 jan, 10:35
Afbeelding
Energiemarkt Ryptsjerk geopend met waterstofauto en wind Algemeen 30 jan, 09:59
Afbeelding
Het is een 'gekkehûs' bij de Burdaarder toneelvereniging Algemeen 30 jan, 07:30
Afbeelding
Crazy weekend bij Ropta Boys Algemeen 29 jan, 17:50