Touch of Toto
Touch of Toto Foto: ingezonden

Mgla, Touch of TOTO en MY BABY in Iduna

Algemeen

Meeslepende blackmetal van Mgla, krakers van TOTO door tributeband Touch of TOTO en psychedelische trancepop van MY BABY. Poppodium Iduna biedt dit weekend een gevarieerd programma aan honderden bezoeker uit verschillende doelgroepen.

Poolse blackmetalband Mgla in Iduna

De Poolse weersomstandigheden kunnen extreem zijn. Vooral de mist is onverbiddelijk. En laat dat nou juist de weersverwachting voor donderdag 8 december zijn, want op deze avond zal Mgla (Pools voor mist) zichzelf in leer en Iduna in nevelen hullen. Ook Ulcerate en Mord’A’Stigmata betreden het podium. De deuren openen om 19:00 uur en tickets kosten € 25,- in de voorverkoop.

Mgla behoort tot de top van de hedendaagse blackmetal. De muziek van de groep is koud, krasserig en meeslepend. Mgla is in het thuisland al een paar jaar met een enorme opmars bezig; daar verkoopt men grote zalen uit. Nu moet ook de rest van de wereld eraan geloven. Deze Europese tournee is de eerste sinds het in 2019 verschenen Age Of Excuse, de opvolger van het in 2015 verschenen doorbraakalbum Exercises In Futility. 

De geheel eigen stijl van Ulcerate uit Nieuw Zeeland stoelt op een fundament van deathmetal. Met waanzinnige speeltechnieken en maatsoortwisselingen weet de band overtuigende en boeiende tracks neer te zetten. Denk hierbij aan de heftigheid van Hate Eternal en de aardse tonen van Neurosis en je hebt een goed beeld van de richting de groep neemt.

Mord’A’Stigmata – net als MGLA Pools en ook blackmetal - speelt met invloeden van bands als Godflesh en Cult Of Luna. Dat levert een interessante combinatie op, die zowel intens, experimenteel als gitzwart is. De band speelde in Nederland onder meer op het, bij liefhebbers van extreme en experimentele muziek, welbekende festival Roadburn. Van die show verscheen ook een live-album.

Tributeband Touch of TOTO viert 10-jarig jubileum in Iduna

TOTO tributeband Touch of TOTO is 10 jaar on the road en dat wordt gevierd met een tour door Nederland. De groep wordt door velen gezien als Europa’s beste TOTO-tribute. Een concert van Touch of TOTO komt akelig dicht in de buurt van het origineel. De deuren openen om 20:00 uur en tickets kosten € 20,- in de voorverkoop. 

Touch of TOTO brengt het oeuvre van de Amerikaanse rockgroep TOTO met een enorme bezieling en groove. Niet voor niets wordt de band gezien als de nummer 1 TOTO-tribute. Zowel qua sound als in visuele aspecten benaderen ze de iconische groep als geen ander. Kleding, decor, instrumenten, versterkers en bezetting; in alles brengen ze hun performance zo dicht mogelijk bij het origineel. De band is al 10 jaar on the road en wordt gevierd in Iduna. In een wervelend optreden van ruim twee uur worden hits als Africa, Pamela, Stop Lovin’ You, Rosanna, Hold The Line en andere parels vol passie op het publiek afgevuurd. Gewapend met instrumenten van de originele muzikanten en hetzelfde podium is Touch of TOTO klaar om de bezoeker een onvergetelijke avond te bezorgen.

Psychedelische reis door ruimte en tijd met MY BABY in Iduna
MY BABY stond al een lange tijd op het verlanglijstje van Iduna. Op zaterdag 10 december komt de band eindelijk naar Drachten in het kader het nieuwe album ‘Sake Sake Sake’. Het Nederlands/Nieuw-Zeelandse trio werkte voor het album samen de producer van The Chemical Brothers. Het belooft dan ook een dansbare en energieke avond te worden. De deuren openen om 20:00 uur en tickets kosten € 24,- in de voorverkoop.

Sinds 2012 neemt MY BABY de luisteraar mee op een psychedelische reis door ruimte en tijd, waarbij je wordt gehypnotiseerd door hun inheemse klanken. Het Amsterdamse trio stond al op Lowlands en Glastonbury, mochten mee op tour met blueskoning Seasick Steve, wonnen een felbegeerde Edison voor hun tweede album ‘Shamanaid’ en ze speelden bijna alle concertzalen plat over de hele wereld. De roots gedreven, hypnotiserende dance staat bol van gospel- en bluesinvloeden vermengd met oude folkmelodieën. Voeg daar de rauwheid van 70’s funk, Afrikaanse woestijnblues, Marokkaanse gnawa, Indiase raga en een vleugje EDM bij en bedenk dan dat dit allemaal gespeeld wordt op gitaren en drums zonder toevoegingen van computers of samples.

Indiepopduo Ciao Lucifer komt mee als support act. Middelbare-schoolvrienden Marnix Dorrestein en Willem Wits omschrijven in heerlijke indie-popliedjes waar ze naartoe willen groeien. Sterk en kwetsbaar, meevoelend en eigenzinnig, betrouwbaar en avontuurlijk. Allemaal tegelijk. Ciao Lucifer maakt op het eerste gezicht vrolijke en energieke nummers. Pas als je beter gaat luisteren, hoor je hoe ze hun demonen in de liedjes verweven hebben.

Afbeelding
Roas Kuipers winnares 48e FMDT Solistenconcours Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Provinciale Staten vergaderen woensdagavond 1 februari in Holwert Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Wij maken ons zorgen om de vermiste Harry Elzen uit Drachten Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen CSG Liudger Raai ontdekken internationale wereld Algemeen gisteren
Afbeelding
(Video) Wat is de stand van zaken voor nieuwbouw in Noardeast-Fryslân? Algemeen gisteren
Afbeelding
(Video) Snel internet via glasvezel nu ook bereikbaar voor kleine kernen in Smallingerland Algemeen 30 jan, 13:12
Afbeelding
Duo Fling in Witte Kerk te Hemrik Algemeen 30 jan, 12:21
Afbeelding
Vrijkaarten februari en maart Theater De Colle Algemeen 30 jan, 11:16
Afbeelding
Vier op de tien Nederlanders verwachten boven energieverbruiksplafond te komen Algemeen 30 jan, 10:58
Afbeelding
Beweegfeest voor peuters en kleuters bij gymvereniging VenV Garyp Algemeen 30 jan, 10:35
Afbeelding
Energiemarkt Ryptsjerk geopend met waterstofauto en wind Algemeen 30 jan, 09:59
Afbeelding
Het is een 'gekkehûs' bij de Burdaarder toneelvereniging Algemeen 30 jan, 07:30
Afbeelding
Crazy weekend bij Ropta Boys Algemeen 29 jan, 17:50