Thieme Brandsma stift de bal over de doelman: 3-0.
Thieme Brandsma stift de bal over de doelman: 3-0. Foto: Ingezonden (VV Kollum

Kollum verslaat ook lantaarndrager Be Quick 1887

Algemeen

VV Kollum trapte zaterdag om 13:00 uur de bal af in een thuiswedstrijd, die op papier een uitwedstrijd had moeten zijn. In verband met het spelen van de WK-wedstrijd van het andere Oranje en het niet kunnen schuiven met het programma bij Be Quick 1887 (Haren) was dit een mooie oplossing voor beide ploegen en publiek.

Bij de tegenstander speelde Roman Doelkamid mee tegen zijn oude ploeg. Be Quick 1887 heeft tot nu toe één punt, waar de Kollumers aansluiting vinden bij de subtop van de competitie in 2e klasse L. Kollum speelde een degelijke wedstrijd en won de wedstrijd met 3-0 van de Groningers.

Weinig publiek

Een gure oostenwind woei vanaf de kantine over het veld. Of dat de reden is dat er minder publieke belangstelling was dan gewoonlijk, of dat veel mensen toch niet meegekregen hadden dat de wedstrijd van plaats en tijdstip was gewijzigd, is niet bekend.

Kollum is vanaf de start voetballend de betere ploeg en bouwt rustig de aanvallen op, al loerend op waar de zwaktes van de tegenstander liggen. Een vrije trap van Joop Pijnacker wordt losgelaten door keeper Teide Kruize, maar de thuisploeg in de persoon van Dennis de Bruin is net niet op tijd om deze bal binnen te tikken.

1-0 door Dennis Krohne

Na een half uur spelen is het Pijnacker dat fel doorjaagt en de bal onderschept en vervolgens wegsteekt op Dennis Krohne. Krohne, net terug van een hamstringblessure, tikt de bal bekeken met zijn rechterbeen achter de keeper van Be Quick 1887: 1-0. De tegenstander beperkt zich tot verdedigen en is in deze eerste helft nauwelijks gevaarlijk.

Vlak na het fluitsignaal voor de tweede helft krijgt rechtsback Marc Wijma een dot van een kans, maar zijn inzet met zijn linkerbeen is een prooi voor de keeper. De man in vorm de laatste weken, Benjamin Zondervan, speelt meer vanaf het middenveld en komt minder voor de vijandelijke goal dan andere wedstrijden. Luuk Piersma stuurt Zondervan nog wel weg met een mooie pass door het midden, maar de afronding is deze keer niet succesvol.

Krohne: afstandsschot op paal

Kollum blijft de aanval zoeken en is de betere partij deze middag, maar na een klein uur spelen moet doelman Mark Huizenga gestrekt om een inzet naast de goal te tikken. Het zal de enige noemenswaardige aanval van de tegenstander blijken deze middag.

Verdedigend staat het de laatste wedstrijden beter, getuige één tegengoal in drie wedstrijden. Er wordt goed gecoacht en er wordt iets meer gedoseerd aangevallen, waarbij de restverdediging luid en duidelijk gecommuniceerd wordt door het centrale duo Boekhout en Merkus.

Joop Pijnacker: 2-0

Een pass van Be Quick 1887 door het midden wordt goed onderschept door Joop Pijnacker en hij kan alleen door op de keeper: 2-0. Kollum heeft de punten eigenlijk al wel binnen en kan rustig aanvallen opzetten, via steeds meer opkomende backs, waardoor ook in het midden ruimtes vallen waar de Groningers pijn gedaan kan worden. Sil Koster komt goed op over links en heeft een schot voorlangs, die hij op de buitenkant rechts raakt, waardoor de bal er eigenlijk niet in kan.

Thieme Brandsma subtiel: 3-0

Trainer Ron de Boer van vv Kollum brengt Randy van Malsen en Gerard van Zonneveld in het veld voor de moegestreden jongelingen Koster en Piersma. Ruben Merkus speelt in op Joop Pijnacker, die heeft Thieme Brandsma al zien vertrekken vanaf eigen helft en Brandsma maakt het na een lange sprint met een tegenstander in de nek met een subtiel stiftje af: 3-0.

In de slotfase komt Olke de Wit nog in het veld voor Krohne. Merkus heeft nog een mooie pass in huis en hij bedient Olke de Wit op rechts. De loeiharde inzet spat op de paal weg. Zo eindigt het met 3-0 en kan iedereen douchen en de kantine opzoeken voor het andere Oranje.

Zaterdag spelen de Kollumers weer thuis, tegen SV Oosterwolde, vanaf 14.00 uur in de laatste wedstrijd voor de winterstop.

Afbeelding
Het organiseren van een geslaagde poolparty Zaken 3 uur geleden
De Grote Kerk
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Algemeen 5 uur geleden
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier.
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier Algemeen 6 uur geleden
Het Oranje Comité Kollum
It giet oan op Keningsdei yn Kollum Algemeen 19 uur geleden
Beginnerscursus NN Running Coach; voor iedereen die met plezier wil hardlopen!
Beginnerscursus NN Running Coach voor iedereen die met plezier wil hardlopen! Algemeen 21 uur geleden
Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen gisteren
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 23 apr, 12:50
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 23 apr, 11:00
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 23 apr, 09:30
Wethouder Tytsy Willemsma (rechts) plaatste samen met amateur-historicus Harry van Borkulo (links) uit Hurdegaryp het elfde en laatste informatiebord van cortenstaal over stukjes geschiedenis van de gemeente. Hier bij de woning (achtergrond) van architect wijlen Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Oproep 15 amateur-historici aan Tytsjerksteradiel: "Breng gemeente-archief op orde" Algemeen 22 apr, 18:30
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers.
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers Algemeen 22 apr, 18:00
v.l.n.r.: achteraan: Fenna Hoekstra, Swany de Haan, Shirien Elbakry (trainster), Larissa van der Woude, vooraan: Tessa van der Vliet, Nikée Feitsma, Nine Postma
Nederlandse kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum! Algemeen 22 apr, 15:00
Afbeelding
Het belang van een stevig gefundeerde tuin Zaken 22 apr, 14:45