Feestelijke opening zwembad De Kûpe in Buitenpost.
Feestelijke opening zwembad De Kûpe in Buitenpost. Foto: Binne-Louw Katsma

Veel bezoekers bij feestelijke opening zwembad De Kûpe

Algemeen

Ondanks het herfstachtige weer was de feestelijke opening van De Kûpe en het voorterrein in Buitenpost afgelopen zaterdag een groot succes. De grote opblaasstormbaan verhuisde naar de sporthal. Wie liever ging zwemmen, kon dat gratis doen in het nieuwe bad. Verder waren er hapjes en drankjes, een steltenloper en reuze knuffelbeer, schminkers en een ballonenclown. ‘Wat mooi dat we dit feestje eindelijk kunnen vieren met elkaar’, zei wethouder Jouke Spoelstra. De openingshandeling, het met emmertjes oud zwembadwater dopen van De Kûpe, gebeurde door genodigden en enkele toeschouwers uit het publiek.

Vorig jaar gingen de deuren van het nieuwe zwembad in Buitenpost open. In verband met corona kon vorig jaar geen openingsfeest worden gehouden. In de tussenliggende tijd is het voorterrein rondom het bad helemaal vernieuwd. Bij de herinrichting was er veel aandacht voor de verkeersveiligheid. De kruising Kuipersweg, Bernhardlaan en Hoefslag beschikt nu over een veilige oversteek voor de vele overstekende fietsers en voetgangers richting de scholen en sportvoorzieningen. De Vaart is vernieuwd en voorzien van nieuwe riolering.


Zwembad De Kûpe klaar voor een duurzame toekomst. - Foto: Binne-Louw Katsma

Verbinding

Vooraf aan de officiële opening waren bij drie pointers gesprekjes met wethouders Spoelstra en Vegelin. “De nieuwe entree aan de zuidkant van Buitenpost is klaar en ziet er prachtig uit met veel groen”, aldus wethouder Sierd Vegelin. “De aandacht voor de verkeersveiligheid voor de vele fietsers en voetgangers richting de scholen en sportvoorzieningen was noodzakelijk en pakt goed uit.” Collega-wethouder Jouke Spoelstra benadrukte vooral dat de herinrichting van het voorterrein voor veel verbinding zorgt van de twee sportaccommodaties. “Tussen sporthal De Houtmoune en zwembad De Kûpe is een multifunctioneel parkeerplein gerealiseerd. Het plein verbindt en is geschikt voor evenementen.” Ook aannemer KWS en de architect van het zwembad kwamen aan het woord. Zwembadmanager Maarten Been sprak lovend over het nieuwe bad. “Het nieuwe zwembad draait al een jaar op volle toeren en levert ons veel werkplezier. 

Warmtekoppeling

Het is met recht een perfecte plek om het zwemmen te leren of recreatief bezig te zijn.” Het ultramoderne bad beschikt over zes banen, een beweegbare bodem en een klapwand. Op die manier kunnen meerdere groepen het bad tegelijk gebruiken. “Een dak vol met zonnepanelen, een buffer voor restwarmte en de warmtekoppeling met Enitor maken De Kûpe een duurzaam bad”, aldus Maarten Been.

Afbeelding
Smallingerland verwacht 150.000 euro toeristenbelasting in 2023 Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Auto belandt in sloot Zomerweg bij Burgum Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Nieuw pand voor Carins, dezelfde dienstverlening Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Kerstkoffieconcert zondag 18 december in De Lantearne Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere voorbereiding op Kerst met ‘Christmasshower’ Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Gratis speelgoed voor gezinnen in nood Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Kerst maak je samen – deel daarom je kerstpakket! Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Kerstconcert CMV Beatrix 17 december in de Flambou Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
De Fuormanderij geeft iedereen een warm kerstgevoel Algemeen 8 dec, 17:27
Afbeelding
Voedselbankactie bij cbs De Merlettes Kootstertille Algemeen 8 dec, 16:37
Afbeelding
Froconsur/CS Drachten wint tweede thuiswedstrijd eredivisie Squash Algemeen 8 dec, 16:21
Afbeelding
Parkinson Café over Voedsel en Parkinson op 14 december Algemeen 8 dec, 16:06
Afbeelding
Geef met kerstmis een avondje theater of film cadeau Algemeen 8 dec, 12:15