Wadlopen.
Wadlopen. Foto: Ingezonden

Jongeren aan de slag met hun talent en ontwikkeling

Algemeen

Rotary Young Leadership Award (RYLA) is een wereldwijd programma van Rotary International met als doel jonge mensen tussen 18 en 28 bewust te maken van hun talenten en zelf regie te nemen in hun eigen ontwikkeling. In Dokkum vond afgelopen weekend een samenwerking plaats van Rotaryclub Dokkum, Bergum, Leeuwarden-Zuid en Rotaract. Maar liefst 12 jonge deelnemers werden vrijdagavond ontvangen in het oude Garnalenfabriekje in Moddergat waar het weekend van start ging met wadlopen onder leiding van de zeer ervaren wadgids Annie Rekker (Bekend van het programma Lang de kust).

Op zaterdag werden de deelnemers ontvangen in creatief centrum Groen in Dokkum waar zij hun persoonlijke rapport hebben ontvangen van een eerder gemaakt online assessment verzorgd door Rutger Boelsma van RBC-Consultants uit Leeuwarden. In dit rapport veel aandacht voor hun persoonlijkheid, talent, valkuilen en ontwikkelingsmogelijkheden. Het leverde interessante discussies op, maar was tevens ook confronterend voor de deelnemers. Er waren extra coaches aanwezig waarmee eigen ontwikkelingsvraagstukken besproken konden worden.  Aan het einde van de middag is de groep gaan suppen onder leiding van Jacqueline Visser van SupSkool Dokkum. Na het avondeten werd er een workshop gedaan van NASA. Astronauten verliezen op de maan het contact met het moederschip, middels discussie moesten de deelnemers laten zien hoe ze weer terug kunnen komen. De deelnemers werden beoordeeld op: wie nam er initiatief, wie leidde de discussie etc.

Na het ontbijt in hotel de Posthoorn werd de zondagochtend een inspirerende workshop gepresenteerd door Ruth Hanemaayer van De Pionier Theatercreaties uit Dokkum.De deelnemers leerden hoe een interessante presentatie over zichzelf te houden. Na de lunch werden de persoonlijke presentaties bijgewoond door ca 30 aanwezigen, sponsors, werkgevers, ouders en belangstellenden. Aan het einde van de middag kregen zij het Internationale Rylacertificaat uitgereikt door de Gouverneur van de Rotary: Gerda Breeuwsma. Alle betrokkenen hebben belangeloos hun medewerking verleend aan dit weekend.

Zoals één van de deelnemers het weekend omschreef; “ik ben blij dat ik heb mogen deelnemen, ik had het voor geen goud willen missen’. In navolging van dit zeer succesvolle weekend ligt het in de bedoeling de Ryla tweejaarlijks in onze regio te gaan organiseren.

Afbeelding
Smallingerland verwacht 150.000 euro toeristenbelasting in 2023 Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Auto belandt in sloot Zomerweg bij Burgum Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Nieuw pand voor Carins, dezelfde dienstverlening Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Kerstkoffieconcert zondag 18 december in De Lantearne Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere voorbereiding op Kerst met ‘Christmasshower’ Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Gratis speelgoed voor gezinnen in nood Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Kerst maak je samen – deel daarom je kerstpakket! Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Kerstconcert CMV Beatrix 17 december in de Flambou Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
De Fuormanderij geeft iedereen een warm kerstgevoel Algemeen 8 dec, 17:27
Afbeelding
Voedselbankactie bij cbs De Merlettes Kootstertille Algemeen 8 dec, 16:37
Afbeelding
Froconsur/CS Drachten wint tweede thuiswedstrijd eredivisie Squash Algemeen 8 dec, 16:21
Afbeelding
Parkinson Café over Voedsel en Parkinson op 14 december Algemeen 8 dec, 16:06
Afbeelding
Geef met kerstmis een avondje theater of film cadeau Algemeen 8 dec, 12:15