Afbeelding
Foto: Pixabay

Nipt verlies Broekster Boys bij Pelikaan S: 3-2

Algemeen

Broekster Boys heeft Pelikaan S  uit Oostwoud niet opnieuw kunnen verrassen. De meeste posities van Pelikaan S zijn bezet met spelers die individueel op een hoger niveau gevoetbald hebben, maar als team weet Broekster Boys de ploeg elke keer in verlegenheid te brengen. 

De drie voorgaande wedstrijden eindigden in een gelijk spel en Pelikaan S wilde niet opnieuw in de val lopen. Ze gaven daarom vanaf het begin vol gas en dat leverde hen al een aantal kansen. De paal bracht in de eerste minuten  redding toen een corner scherp voor gegeven werd. Net als in voorgaande wedstrijden kwam Broekster Boys toch weer op voorsprong. Abe Koopmans wist met een prima assist  Jan Tijtsma vrij te spelen. De spits draaide handig om zijn man en wist de keeper met een hard en laag geplaatst schot te verrassen: 0-1 . 

Aandringen

Pelikaan S bleef aandringen met snel combinatie spel en wist 10 minuten later de gelijkmaker binnen te schieten uit een afgeslagen aanval. Broekster Boys kwam af en toe ook gevaarlijk door en zo werd het een wedstrijd die alle kanten op vloog, waarbij wel aangemerkt mag  worden dat Pelikaan S de bovenliggende partij was. Vlak voor rust deelden de Broeksters de thuisclub toch een tik uit. De vrije trap van Riemer Doornbos bracht de defensie in de problemen en de rake kopbal van Lucas Peterson bracht BB opnieuw op voorsprong.

Langszij

Pelikaan S kwam vlak na rust weer langszij.  Een vrije trap leek geen gevaar te worden maar werd uiteindelijk toch tot doelpunt gepromoveerd en daarmee kwam Pelikaan S weer terug in de wedstrijd. Ook in de tweede helft deed Pelikaan S er alles aan om de winst binnen te halen en dus moest Broekster Boys tot het gaatje gaan om opnieuw met een goed resultaat naar huis te gaan. Dat werd lastiger toen een voorzet van Fabian Stevens totaal verkeerd ingeschat werd en er zomaar bij de tweede paal inrolde. Een mazzeltje voor de thuisclub en een tik voor de gasten. 

Tweede gele kaart

Pelikaan S kwam nog goed weg toen in de drukte voor hun doel een terugspeelbal niet bestraft werd door Jeen Boringa. De  indirecte vrije trap binnen de 16 werd niet toegekend ondanks protesten van de Broekster Boys aanhang. Toch mocht men nog hopen op een stunt toen Emmanuel Adegbola later in de wedstrijd zijn tweede gele kaart ontving. De Nigeriaan die via Oekraïne bij Pelekaan S binnen kwam rollen zal er volgende week niet bij zijn en daarmee mist Pelikaan S een van zijn beste spelers. Met 10 tegen 11 metselde de thuisploeg de boel dicht. Broekster boys had inmiddels enkele spelers  vervangen maar kon de laatste minuten de man meer situatie niet benutten. Enkele corners in blessure tijd hadden  misschien nog voor gevaar kunnen zorgen maar de ballen kwamen helaas niet goed aan. Daarmee leed Broekster boys zijn eerste verlies in maanden tijd tegen een ploeg die waarschijnlijk weer mee gaat doen om de prijzen in de 1e klas.

Volgende week speelt Broekster Boys tegen  Gorecht. De Groningers wisten via de nacompetitie de  eerste klasse te bereiken en mag zeker niet onderschat worden. Eerdere ontmoetingen leverde een 4-5 overwinning op voor de Groningers terwijl Broekster Boys in Groningen juist weer de bovenliggende partij was ( 0-3). Het kan dus weer alle kanten op. De wedstrijd in Damwoude begint om 14.30 uur.

Afbeelding
Smallingerland verwacht 150.000 euro toeristenbelasting in 2023 Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Auto belandt in sloot Zomerweg bij Burgum Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Nieuw pand voor Carins, dezelfde dienstverlening Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Kerstkoffieconcert zondag 18 december in De Lantearne Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere voorbereiding op Kerst met ‘Christmasshower’ Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Gratis speelgoed voor gezinnen in nood Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Kerst maak je samen – deel daarom je kerstpakket! Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Kerstconcert CMV Beatrix 17 december in de Flambou Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
De Fuormanderij geeft iedereen een warm kerstgevoel Algemeen 8 dec, 17:27
Afbeelding
Voedselbankactie bij cbs De Merlettes Kootstertille Algemeen 8 dec, 16:37
Afbeelding
Froconsur/CS Drachten wint tweede thuiswedstrijd eredivisie Squash Algemeen 8 dec, 16:21
Afbeelding
Parkinson Café over Voedsel en Parkinson op 14 december Algemeen 8 dec, 16:06
Afbeelding
Geef met kerstmis een avondje theater of film cadeau Algemeen 8 dec, 12:15