Nipt verlies Broekster Boys bij Pelikaan S: 3-2

Algemeen

Broekster Boys heeft Pelikaan S  uit Oostwoud niet opnieuw kunnen verrassen. De meeste posities van Pelikaan S zijn bezet met spelers die individueel op een hoger niveau gevoetbald hebben, maar als team weet Broekster Boys de ploeg elke keer in verlegenheid te brengen.

De drie voorgaande wedstrijden eindigden in een gelijk spel en Pelikaan S wilde niet opnieuw in de val lopen. Ze gaven daarom vanaf het begin vol gas en dat leverde hen al een aantal kansen. De paal bracht in de eerste minuten  redding toen een corner scherp voor gegeven werd. Net als in voorgaande wedstrijden kwam Broekster Boys toch weer op voorsprong. Abe Koopmans wist met een prima assist  Jan Tijtsma vrij te spelen. De spits draaide handig om zijn man en wist de keeper met een hard en laag geplaatst schot te verrassen: 0-1 .

Aandringen

Pelikaan S bleef aandringen met snel combinatie spel en wist 10 minuten later de gelijkmaker binnen te schieten uit een afgeslagen aanval. Broekster Boys kwam af en toe ook gevaarlijk door en zo werd het een wedstrijd die alle kanten op vloog, waarbij wel aangemerkt mag  worden dat Pelikaan S de bovenliggende partij was. Vlak voor rust deelden de Broeksters de thuisclub toch een tik uit. De vrije trap van Riemer Doornbos bracht de defensie in de problemen en de rake kopbal van Lucas Peterson bracht BB opnieuw op voorsprong.

Langszij

Pelikaan S kwam vlak na rust weer langszij.  Een vrije trap leek geen gevaar te worden maar werd uiteindelijk toch tot doelpunt gepromoveerd en daarmee kwam Pelikaan S weer terug in de wedstrijd. Ook in de tweede helft deed Pelikaan S er alles aan om de winst binnen te halen en dus moest Broekster Boys tot het gaatje gaan om opnieuw met een goed resultaat naar huis te gaan. Dat werd lastiger toen een voorzet van Fabian Stevens totaal verkeerd ingeschat werd en er zomaar bij de tweede paal inrolde. Een mazzeltje voor de thuisclub en een tik voor de gasten.

Tweede gele kaart

Pelikaan S kwam nog goed weg toen in de drukte voor hun doel een terugspeelbal niet bestraft werd door Jeen Boringa. De  indirecte vrije trap binnen de 16 werd niet toegekend ondanks protesten van de Broekster Boys aanhang. Toch mocht men nog hopen op een stunt toen Emmanuel Adegbola later in de wedstrijd zijn tweede gele kaart ontving. De Nigeriaan die via Oekraïne bij Pelekaan S binnen kwam rollen zal er volgende week niet bij zijn en daarmee mist Pelikaan S een van zijn beste spelers. Met 10 tegen 11 metselde de thuisploeg de boel dicht. Broekster boys had inmiddels enkele spelers  vervangen maar kon de laatste minuten de man meer situatie niet benutten. Enkele corners in blessure tijd hadden  misschien nog voor gevaar kunnen zorgen maar de ballen kwamen helaas niet goed aan. Daarmee leed Broekster boys zijn eerste verlies in maanden tijd tegen een ploeg die waarschijnlijk weer mee gaat doen om de prijzen in de 1e klas.

Volgende week speelt Broekster Boys tegen  Gorecht. De Groningers wisten via de nacompetitie de  eerste klasse te bereiken en mag zeker niet onderschat worden. Eerdere ontmoetingen leverde een 4-5 overwinning op voor de Groningers terwijl Broekster Boys in Groningen juist weer de bovenliggende partij was ( 0-3). Het kan dus weer alle kanten op. De wedstrijd in Damwoude begint om 14.30 uur.

Actueel

The Sidekicks
Bluesband The Sidekicks presenteert 28 april nieuwste album bij Iduna Algemeen 55 minuten geleden
Leerlingen cbs de Arke leggen stenen bij herdenkingsmonument Paul Kaufman.
(video) Leerlingen cbs de Arke leggen stenen bij herdenkingsmonument Paul Kaufman Algemeen 16 uur geleden
So Fuckin’ Confused
Het Italiaanse So Fuckin' Confused komt 25 april met hun explosieve hardcore punk naar Iduna Algemeen 16 uur geleden
Auto eindigt op ondergrondse container
Auto eindigt op ondergrondse container 112 18 uur geleden
De voormalige Rabobank in Hurdegaryp staat op de nominatie om plaats te maken voor woningbouw.
"Tytsjerksteradiel op koers met nieuwbouw woningen" Algemeen 19 uur geleden
Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 21 uur geleden
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 22 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 23 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 23 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen gisteren
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen gisteren
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 18 apr, 17:02
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 18 apr, 16:03
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 18 apr, 15:00
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 18 apr, 14:12
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 18 apr, 13:12