Eindsprint van KV De Granaet net niet genoeg
Eindsprint van KV De Granaet net niet genoeg Foto: Pixabay

Eindsprint van korfballers KV De Granaet net niet genoeg

Algemeen

Zaterdag 24 september speelde De Granaet 1 een uitwedstrijd tegen de Flamingo’s 1 onder leiding van scheidsrechter F. Deli. Het beloofde een spannende en uitdagende wedstrijd te worden tussen twee aan elkaar gewaagde teams. 

Karsten Ettema opende de score voor De Granaet, maar de Flamingo’s hadden hier direct een antwoord op, 1-1. Vervolgens wist Jitze Krol een kans dicht bij de korf met één hand af te ronden en bracht De Granaet op een 1-2 voorsprong. De Flamingo’s lieten zich niet kennen en scoorden al snel de 2-2 binnen. Deze nek aan nek race duurde de hele eerste helft zo voort. Karsten Ettema was goed op schot en scoorde maar liefst drie keer achter elkaar, 5-5. De spanning en scherpte waren bij beide ploegen aanwezig. 

Bij blijven

Ondanks de hoge verdedigende druk van de Flamingo’s wist De Granaet goed bij te blijven. Daniëlle Riemersma maakte een doelpunt van afstand en Nina Westra wist een kans dicht bij de korf te benutten, 8-8. Na wederom een aansluitend doelpunt van de Flamingo’s, 9-8, wisten Karsten Ettema en Arend Mos de Granaet op een 9-10 voorsprong te brengen. Na aansluitende treffers van de Flamingo’s maakte Marit Kamies-Nicolai een mooi doelpunt van afstand, waardoor de ruststand werd bepaald op 12-11 in het voordeel van de Flamingo’s. 

Geen scherpte

De Granaet kwam de kleedkamer uit met maar één doel; de winst mee terugnemen naar Dokkum. Echter, het ontbrak zowel bij De Granaet als bij de Flamingo’s aan scherpte. Er werd namelijk in de eerste 10 minuten van de tweede helft maar 1 doelpunt gemaakt, 13-11. Hierna kregen de Flamingo’s de wind in de rug. Ze benutten hun kansen goed, hadden veel doelpogingen en De Granaet wist niet, zoals hen de eerste helft wel lukte, bij te blijven. Zo stond de Granaet in een mum van tijd met 17-11 op achterstand. 

Fouten

Er moest iets gebeuren. Karsten Ettema wist te profiteren van verdedigende fouten van de Flamingo’s en rondde een vrijebal en strafworp af, 17-13. Vervolgens wist Daniëlle Riemersma ook te profiteren van verdedigende onoplettendheid en scoorde een kans dicht bij de korf, 17-14. De schouders werden er volledig onder gezet. Flamingo’s liet zich wederom kennen en Karsten Ettema profiteerde met een strafworp, 18-15. Hierop volgende een doelpunt van de Flamingo’s, 19-15. Arend Mos troefde vervolgens af door het maken van een strafworp en Nina Westra maakte een doelpunt van afstand, 19-17. De achterstand was teruggebracht naar een verschil van twee. 

Time-Out

Er werd een time-out genomen aan de kant van De Granaet. Dit was het moment om de wedstrijd weer naar onze kant toe te trekken. Met nog vier minuten op de klok stond de 20-18 op het scorebord. Daniëlle Riemersma scoorde beheerst een vrije bal binnen, 20-19. De spanning was om te snijden. Helaas voor de Granaet wisten de Flamingo’s in de daaropvolgende aanval met een doelpunt van afstand de eindstand te bepalen op 21-19. De Granaet heeft tot de laatste minuut gestreden en heeft veel van de achterstand goed weten te maken, maar het mocht helaas niet resulteren in een gewonnen pot. 

De volgende wedstrijd van De Granaet 1 is zaterdag 1 oktober tegen Hoogkerk 1 in Dokkum om 15.30u. 

Afbeelding
Smallingerland verwacht 150.000 euro toeristenbelasting in 2023 Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Auto belandt in sloot Zomerweg bij Burgum Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Nieuw pand voor Carins, dezelfde dienstverlening Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Kerstkoffieconcert zondag 18 december in De Lantearne Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere voorbereiding op Kerst met ‘Christmasshower’ Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Gratis speelgoed voor gezinnen in nood Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Kerst maak je samen – deel daarom je kerstpakket! Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Kerstconcert CMV Beatrix 17 december in de Flambou Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
De Fuormanderij geeft iedereen een warm kerstgevoel Algemeen 8 dec, 17:27
Afbeelding
Voedselbankactie bij cbs De Merlettes Kootstertille Algemeen 8 dec, 16:37
Afbeelding
Froconsur/CS Drachten wint tweede thuiswedstrijd eredivisie Squash Algemeen 8 dec, 16:21
Afbeelding
Parkinson Café over Voedsel en Parkinson op 14 december Algemeen 8 dec, 16:06
Afbeelding
Geef met kerstmis een avondje theater of film cadeau Algemeen 8 dec, 12:15