De groene glasvezelkabel van DELTA Netwerk gaat overal in Friesland de grond in.
De groene glasvezelkabel van DELTA Netwerk gaat overal in Friesland de grond in. Foto: Henk Brinkman / Press4All

(video) Meld je nu in Tytsjerksteradiel aan voor Gigasnel glasvezel

Algemeen

DELTA Netwerk is een glasvezelcampagne gestart voor de inwoners van alle dorpen in de gemeente Tytsjerksteradiel. Bij voldoende deelname van de huishoudens komt er een glasvezelnetwerk. Je doet mee door vóór 30 november 2022 een abonnement af te sluiten bij één van de aangesloten telecomaanbieders: Caiway glasvezel, DELTA, Helden Van Nu, Kliksafe of Online.nl. Dat kan zowel via een postcodecheck op deltanetwerk.nl als in de winkel van DELTA Netwerk aan de Markt 71c in Burgum.


Informatieavonden

Meer informatie over de voordelen en mogelijkheden van glasvezel zullen in circa 45 minuten gedeeld worden op een informatieavond in de buurt of online. Zo houdt DELTA Netwerk informatieavonden op 29 september in It Maskelyn op Easter Omwei 5 in Hurdegaryp, 4 oktober in De Pleats op Schoolstraat 82 in Burgum en 5 oktober op Landgoed Stania State op Rengersweg 98B in Oentsjerk. De avonden beginnen steeds om 19.30 uur, inloop is vanaf 19.00 uur. Ook zijn er online informatieavonden op woensdag 28 september, dinsdag 11 oktober en donderdag 3 november om 19.30 uur. Op deltanetwerk.nl meld je je hiervoor aan.

DELTA Netwerk is de glasvezelspecialist van Nederland. “Wij zijn hier in gemeente Tytsjerksteradiel om ook jou te voorzien van de nieuwste generatie glasvezel te voorzien”, laat projectleider Sybryn Hettinga van DELTA Netwerk weten. 

Een van de pioniers op glasvezelgebied in Friesland Jaap Bosma maakt zelf al zo’n twee jaar gebruik van deze snelle verbinding en ziet voor privé als bedrijfsmatige toepassingen veel voordelen. “We zijn steeds meer online, bekijken video’s en versturen steeds grotere bestanden. Zeker voor de kleinere dorpen is glasvezel een uitkomst.” 

Grote delen van het buitengebied in de gemeente Tytsjerksteradiel zijn al aangesloten of in aanleg. Onder de inwoners van Jistrum en de dorpen in de buurgemeente Achtkarspelen bleek er dit voorjaar al voldoende animo. Zo ging bij deze buurgemeente onlangs de eerste schep in de grond. 

Meld je nu aan bij informatiepunt Burgum

DELTA Netwerk helpt je graag in het Glasvezel Informatiepunt aan de Markt 71c in Burgum. Een glasvezeladviseur is er aanwezig voor vragen over glasvezel of om hulp te bieden bij het afsluiten van een abonnement. Ook is een adviseur telefonisch bereikbaar op 06 - 3861 2760. Je kunt er binnenlopen van woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Afbeelding
Smallingerland verwacht 150.000 euro toeristenbelasting in 2023 Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Auto belandt in sloot Zomerweg bij Burgum Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Nieuw pand voor Carins, dezelfde dienstverlening Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Kerstkoffieconcert zondag 18 december in De Lantearne Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere voorbereiding op Kerst met ‘Christmasshower’ Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Gratis speelgoed voor gezinnen in nood Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Kerst maak je samen – deel daarom je kerstpakket! Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Kerstconcert CMV Beatrix 17 december in de Flambou Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
De Fuormanderij geeft iedereen een warm kerstgevoel Algemeen 8 dec, 17:27
Afbeelding
Voedselbankactie bij cbs De Merlettes Kootstertille Algemeen 8 dec, 16:37
Afbeelding
Froconsur/CS Drachten wint tweede thuiswedstrijd eredivisie Squash Algemeen 8 dec, 16:21
Afbeelding
Parkinson Café over Voedsel en Parkinson op 14 december Algemeen 8 dec, 16:06
Afbeelding
Geef met kerstmis een avondje theater of film cadeau Algemeen 8 dec, 12:15